Kicsikből nagyok

az arany szépen csillog (fotó: FB)

Mi a magyar futball valódi felemelkedésének kulcsa? Csillivilli stadionok felhúzása szakmányban, amik utána szellemtanyaként működnek? Ugyan! Esetleg a focit tényleg értő, pedagógiai érzékkel is rendelkező és a tanulásra/fejlődésre mindig kész edzők foglalkoztatása már a legkisebbeknél? Nem kérdés!

Az már csak hab a tortán, ha ne adj isten a játékot korábban magasabban szinten űző spílereket is meg lehet nyerni az ügynek. Persze ez nem előfeltétele a minőségnek, hiszen tegye fel a kezét, aki meg tudja mondani, hogy kicsoda Alessandro Calcia? Esetleg Pietro Donadio? Senki? Nos Calcia a Juventus, Donadio pedig az AS Roma u11-es csapatának edzője.

Mindez csak azért jutott eszembe, mert a hétvégén Komáromban vett részt teremtornán az ETO u11-es korosztálya és magabiztos játékkal meg is nyerte a vetélkedést.

A srácok hat meccset játszottak, amiből ötöt abszolváltak sikerrel és csak egyet adtak döntetlenre a rendes játékidőben, hogy aztán büntetőkkel azt a derbit is behúzzák.

Sorrendben a győri DAC (4-0), a Štúrovo (1-0), a Koppánymonostor (5-0), a Komárom (1-0), a Petržalka (1-1, majd szétlövéssel 3-2) és végül újra a házigazda Komárom (2-1) hajtott fejet, hogy végül a fiúk magasba emelhessék a kupát.

Folyamatosan vita tárgyát képezi, hogy ebben az életkorban mennyire fontosak az eredmények? Én laikusként azon a véleményen vagyok, hogy nem elsődleges kérdés, de győzni sosem árt. A diadalmas társaságról készült fotókon látni az apró focistapalánták arcán a boldogságot és ez minden érvet tromfol.

Süvegeljük hát meg ezt a teljesítményt, szép volt fiúk!

A komáromi győzők:

Horváth Benedek, Maszlavér Edmond (kapusok); Boros Szilveszter Kornél, Dervalics Milán, Herczeg Marcell, Jankovics Márk, Kovács Dániel, Lőrincz Attila, Tollár Imre Adrián, Zaveczki Dávid (mezőnyjátékosok).

A csapatot Pep Guardiola Böjte Attila trenírozza. Nem teszi rosszul a dolgát.

Kategória: utánpótlás
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.