Nos uraim, akkor kezdhetjük?

ők is zöldek, ők is örülnek

Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt, még egy másik felületen írtam le a következő mondatokat.

„Holnap délután kettőkor Csornán útjára indul a labda és az ETO számára a jövő szempontjából minden bizonnyal a legfontosabb félszezon kezdődik. Túlzónak tetszik a kijelentés, de nem hiszem, hogy nagy kockázatot vállalok azzal, ha azt mondom: amennyiben most nem jön össze a feljutás, nagyon hosszú időre elfelejthetjük Győrben a magasabb osztályú labdarúgást.”

2016 tavaszán a kiindulási helyzet talán még jobb is volt, hiszen csupán egy pontra álltunk a megfelelő pozíciótól, míg most három a különbség, ami akár hatra is nőhet anélkül, hogy ez ellen bármit is tehetnénk.

A Csorna elleni harcos 2-1-et követően aztán Tatabányáról is elhoztuk a három pontot egy utolsó utáni percben szerzett góllal (2-1), így két meccset követően már feljutó helyen volt az ETO, amit még további tizenhat körön keresztül kellett volna megőrizni.

Mindenki számára ismert, hogy végül a legrosszabb szcenárió valósult meg: a kísérlet, miszerint főként a korábbi NB III-as keretre támaszkodva, elsősorban fiatalokkal indulunk csatába és lendületből behúzzuk a harmadosztályt, csúfosan megbukott. És ebben igazából semmi meglepő nem volt, mert az a társaság pont arra volt jó, hogy simán leverje a bulicsapatokat, kevésbé látványosabb játékkal a kicsit jobbakat, de a bohócligás tarcsikkal már például meggyűlt a baja. A végül feljutó Mosonmagyaróvárt meg Dorogot most hagyjuk is.

Maradt nekünk a Serie C.

Meg a remény, hogy bár ebben a szezonban nehezített a pálya, de most aztán tényleg sikerülhet az óhajtott osztályváltás, aminek elérése érdekében koncepciót váltott a menedzsment. Jött egy csomó futballistába csomagolt NB I-es meccs, sok-sok tapasztalat, genyóbb megfogalmazással a zsoldosok hada.

Van bennem romantika és még a mesékben is hiszek, így egy csöppet szívtam a fogamat amiatt, hogy a keret nagyobb részének korábbról még annyi köze sincs az ETO-hoz mint mondjuk  Sulejman Demollarinak, de be kell lássam, egyelőre működik, működhet a dolog, ezeknek a fiúknak van bőr a pucájukban.

Elcsépelt frázis, de most tényleg nem lehet hibázni, mert a tét még a tavalyinál is nagyobb, ha ezúttal sem sikerül a feljutás, akkor aztán valóban megyünk a levesbe. Jó, oké, már tavaly is ezt gondoltam, de Nostradamus is tévedett párszor, nemde?

Szóval srácok, arccal előre, nincs más út, mint a permanens menekülés a győzelmekbe, hogy aztán május 20-án, a Csorna elleni derbit követően ünnepelhessünk egyet!

De csak szolidan, mert ez mégis csak az NB III.

Hajrá ETO!

Kategória: gondolatok
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. TEKI76 szerint:

    SIKERÜLNI FOG A FELJUTÁS CSAK A JÁTÉKOSOK KÜZDJENEK, JÁTSZANAK EREDMÉNYESEN, LEGYEN ÖNBIZALMUK, MI SZURKOLÓK PEDIG VÉGSŐKIG TARTSUNK KI A CSAPAT MELLETT!!! HAJRÁ ETO!!!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.