Hamarosan kapható a Mágusról szóló könyv!

borító, az elhagyhatatlan micisapkával

Ha minden igaz, napokon belül a könyvesboltok polcain lesz a Verebes Józsefről szóló könyv, amit lánya, Krisztina jegyez szerzőként.

„Az eddig sehol nem látott tények mellett a könyv sok tévhitet is eloszlat Verebes Józseffel kapcsolatban, amellett persze, hogy emlékezetes pillanatokat is felelevenít, amelyek nosztalgiázásra késztetik a futball szerelmeseit.” – írja többek között a libri.hu a kötetet felvezető ajánlójában.

Hogy mire számíthatunk? Verebes Krisztina tavaly nyáron hosszasan beszélt édesapjáról az egyik kereskedelmi rádióban. Sok mindent felidézett, többek között kitért a Mágusnak a korszak emblematikus szövetségi kapitányaival fennálló kapcsolatáról is.

„Apu nagy kritikával illette a mexikói vébé után Mezey Györgyöt és a stábját. Akkoriban senki nem merte kimondani, hogy mi volt ott a baj, egyedül apa. Mindenki a csapatot hibáztatta, ő azt mondta, szerinte a csapattal semmi gond nem volt, a felkészüléssel akadtak problémák. Akkori nyilatkozataiban elmondta, nem az Alpokban kellett volna felkészíteni a válogatottat Mexikóra, az erőnlét teljesen nulla volt a játékosoknál, ez volt a kulcsa az egésznek. Szerintem ez lehetett a konfliktus forrása, plusz a szakmai vetélkedés, valamint ide sorolnám Mészöly Kálmán személyét is. Vele talán még sokkal több nézeteltérése volt apunak, mint Mezeyvel. Már játékos karrierjük idején sem jöttek ki jól egymással, két vehemens emberről volt szó. Amikor Spanyolországba utaztak, akkor volt egy elég nagy konfliktus közöttük, de az akkori sajtóban megjelentekkel ellentétben nem verekedtek össze.”

A legkeményebb rész azonban a Mester roma származásáról és az ebből fakadó konfliktusokról szólt.

„Magyar embernek tartotta magát. Nálunk a romaság nem volt téma, büszke volt a származására. Emiatt őt nem bántották, nem mellőzték, kivétel a Ferencvárosnál, ahonnan emiatt elküldték. Rettenetesen megalázta őt a vezetőedzője, Mészáros Dodó bácsi. Kifejezetten a roma származása miatt kellett eljönnie a zöldektől. Állandóan beszólt neki az edző, aztán pedig nem játszatta őt, pedig addig nagyon nagy sztár és közönségkedvenc volt a Fradinál. Úgy küldte le a kispadra, hogy közben szitokszavakat használt a cigány szó mellé, megalázta őt.”

Biztos vagyok benne, hogy a sok ismert tény meg sztori mellett számos újabb érdekes, esetleg meglepő vagy szomorú történet is elő fog bukkanni a kötetben.

Én már megrendeltem a könyvet, tegyetek így ti is!

Kategória: történelem
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Horváth Tibor szerint:

    Maradok a “győri-mágus” Verebesnél! – ahogy itt ismertem meg!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.