Túl az igazságon

egyszer már komolyan játszott náluk egy Sergio Agüero

Blogunk megbízható forrásból arról értesült, hogy miközben a Tatabánya FC benyújtotta fellebbezését az MLSZ versenybizottságának elsőfokú határozata ellen, illetve a beadványt tájékoztatás céljából az UEFA-nak és a FIFA-nak is elküldte, párhuzamosan felvette a kapcsolatot a dél-amerikai szövetség, a CONMEBOL illetékeseivel, egy esetleges csatlakozás végett.

Az egyik tagszervezetnek, nevezetesen argentinoknak ugyanis komoly problémáik vannak, a liga tavaszi szezonját már kétszer el kellett halasztani a klubok sztrájkja miatt, így nem csoda, hogy elkezdtek agyalni a megoldáson. Az egyik ilyen lehetőség vendégcsapatok meghívása, ami egyáltalán nem ördögtől való gondolat arrafelé, gondoljunk csak arra, hogy már Japán is játszott a Copa Americán. Mivel minden más vidéken és itt most a komolyabb országokra kell gondolni, rendben zajlanak a bajnokságok, nincs potenciális egyesület, szélesebb körben kellett szétnézni.

Az külön szerencse a történetben, hogy Argentínában rengeteg az olasz bevándorló, akiknek felmenői még a múlt század első felében hajóztak át az óceánon a jobb élet reményében, az akkor nagyon prosperáló országba, így első körben az ottani kapcsolatrendszerben gondolkodtak egyesek. Így került képbe a Tatabánya is, hiszen hírét vették a magyar klub talján kötődésének és hazai vesszőfutásának.

Ne nevessünk elsőre ezen az opción, mivel Argentína és Magyarország között a többnél is több a hasonlóság, a futball szervezettsége például egy ilyen szcéna. Az más kérdés, hogy arrafelé akadémiai rendszer nélkül is vég nélkül teremnek a tehetséges spílerek, akik Európában is bőven megállják a helyüket.

Jó, persze vannak kivételek, például az ETO nem ment túl sokra Juan Ignacio Briones-szel és Carlos Minellivel.

A helyi tótumfaktumok mindenesetre úgy gondolták, hogy egy olyan csapatot el lehet adni simán a szurkolóknak, amelyik egyrészt játszott egy időben égszínkék-fehér csíkos dresszben és fehér nadrágban, ezen felül a Youtube-on is bármikor meg lehet nézni, ahogy elverték egyszer a Real Madridot.

A tárgyalások már elkezdődtek, de persze sok múlik azon, mi lesz a sorsa végül a gárdának Magyarországon?

Ami mindenképpen elgondolkodtathatja Bandler ügyvezetőt a folytatás kapcsán, hogy az esetleges sportügylet mellet a TFC-TASK/TFCE sztori megfilmesítési jogai kapcsán is nagyon komoly az érdeklődés televíziós producerek részéről. Egy minimum százhúsz részes szériáról lenne szó, amiben az argentin pletykalapok majdnem biztosra veszik például Batistuta szerepvállalását, akinek már Natalia Oreiróval is volt közös jelenete a Vad angyalban.

Az argentinok állítólag Csapó Karcsi bácsit is nagyon szeretnék megnyerni az ügynek, főképp a ’78-as vébén szerzett gólja miatt, de ezt a Tatabánya FC határozottan ellenzi és lehet, hogy pont ezen bukik meg az egész mutatvány.

[A fenti történet természetesen csak és kizárólag az írói képzelet szüleménye, így azt kéretik nem komolyan venni. Persze, ki tudja, hogy mit hoz még a jövő?]

Kategória: mindenmás
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.