Szomorújáték

mi lesz itt?

A futballcsapat 2015-ös gyors és látványos összeomlása során számos mérföldkő volt. Az első hét különösen eseménydúsra sikeredett, hiszen egy hétfői napon, egész pontosan március 9-én kezdeményezett öncsődöt magával szemben a Quaestor Csoport egyik tagja, a Quaestor Financial Hrurira Kft. Az ilyen jellegű hírekre érzékenyebb ETO drukkereknek össze is szorult a gyomra azonnal. Az akkurátusabbak feltételezem gondolkodás nélkül belemásztak a nyilvános cégadatokba és gyorsan rájöhettek, hogy ennek a korábban sosem hallott nevű cégnek az a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. a kizárólagos tulajdonosa, amelyik a Győri ETO FC Kft.-ben is többségi részesedéssel rendelkezik. Egy, 2014-ben közel 4,5 milliárd forintos pénzügyi bevételt realizáló cég szerepelt hát a hírekben, ami irgalmatlan nagy összegnek tetszett. Összehasonlításként csak annyit, hogy ugyanabban a pénzügyi évben a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. forgalma másfél milliárd forint volt.

Jogos volt tehát az aggodalom és a következő napok történései aztán rátettek erre még jó pár lapáttal. Miután pénteken délelőtt a klub egy közleménnyel mindenkit megnyugtatott, hogy nincs itt semmi látnivaló, még aznap jött a következő sokk: a Győri ETO FC Kft. csődvédelmet kért…

Tizennegyedikén, szombaton a főszponzor Audi bejelentette, hogy kiszáll a profi csapat szponzorálásából, aminek első látható következményeként az NB III-as ETO B délután már négy karika nélküli dresszben nyert 4-0-ra Tökölön.

A nemzeti ünnep feszültséggel teli hangulatban zajlott, még Tarsoly Csaba is Győrbe utazott, hogy személyesen számoljon be a csapatnak a helyzetről. Nem szokványos megoldás ez ilyen helyzetben, de mint utólag kiderült, a több mint 10 éves Quaestor-éra nem feltétlenül az ortodox megoldásokról szólt, így utólag értékelve ez is beleillett a sorba. Hogy a hírekben megjelent kivonatos lózungokból Tarsoly akkor mit hitt el maga is, és mit nem? Nehéz most már megítélni. Valószínűleg bízott befolyásos „barátai” segítségében, de ebben óriásit tévedett.

Másnap aztán lejátszotta történetének egyik legkomorabb bajnoki meccsét a társaság. A Lombard Pápa elleni derbi azért volt más, mint mondjuk a 2007 májusi, DVTK-val szemben megvívott szezonzáró mérkőzés, ahol még az is benne volt a pakliban, hogy egy esetleges vereség után mehetünk az NB II-be, mert lehetett tudni, mi lesz az A és mi a B verzió.

2015. március 16-án este azonban senki nem tudott semmit. Az igazán optimisták még abban is bíztak, hogy ha kisebb büdzsével is, de maradunk az első osztályban, míg a vészmadarak már a megye kettőt vagy hármat vizionálták.

Az előzmények ismeretében nem meglepő, hogy egy nagyon szomorú, de egyébként átlagosan sz*r meccset hoztak össze a felek.

Abból az estéből igazán három momentum maradt meg számomra.

Legnagyobb sportértéket messze az argentin Ibañez és a hajdan a Boca Juniorsban is megforduló Waltner kakaskodása mutatott. Ha futball nem is, de tűz mindenképpen volt a jelenetben.

Aztán ott volt a támogató nélküli, hófehér szerelés, amivel minden bizonnyal keserűen üzentünk a világnak. Segítség! Mi csak áldozatok vagyunk! Az nem lehet, hogy így érjen véget egy 111 éves sztori.

Végül a keleti lelátó mögött a sötétben felsejlő, pár hónappal korábban átadott Audi Aréna sziluettje, a büszkén világító névvel. A képmutatás szimbóluma, ha szabad ilyet leírnom.

Ma volt két éve, amikor a jövő elkezdődött…

ETO-Lombard Pápa 0-0

ETO Park, 2100 néző. Vezette: Szabó (Király, Becséri)

ETO: Pogacsics – Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibanez – Kamber, Windecker – Koltai, Pátkai (79’ Mervó), Strestík (46’ Priso) – Priskin. Vezetőedző: Miriuta Vasile

Pápa: Szűcs – Zulevs, Jagodics, Csizmadia, Bogunovic, Völgyi – Stieber, Nagy T., Pongrácz (91’ Gál), Frizoni (52’ Juhász D.) – Seye (86’ Waltner). Vezetőedző:Lengyel Ferenc.

lejátszották csendben

Kategória: történelem
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.