Így kell ezt csinálni kérem szépen

Peti happy

Nagyon-nagyon vékony a mezsgye a sokgólos futballparádé és a szintén rengeteg találatot hozó, de azért nem túl nívós meccsek között. Először a nem túl nívós helyett felejtőst írtam, azonban gyorsan korrigáltam, mert pont a sok dugó miatt, ez a jelző nem igazságos erre a kategóriára.

Nekem például a fejemben mindig benne lesz a ’98-as ETO-Diósgyőri FC (5-4), ami ha nem jön el az utolsó percek fordulata, az itthon elszenvedett sima vereségek sorát erősítette volna, de aztán CsodaSzarvas és társai tettek róla, hogy jó emlékünk legyen. És itt most nem csak Tornyi fejére gondolok, ahogy keresi a szavakat közvetlenül a lefújás után. Ha valaki kint volt azon a derbin és most, közel húsz év elteltével a kötelező elfogultságon túl próbál visszatekinteni, biztos vagyok benne, hogy az első nyolcvan perc eseményeire egyáltalán nem emlékezik. Miért? Mert semmilyen értelmezhető nem történt, ha mégis, jó esetben is a diósgyőriek részéről. Kivétel Somogyi gólja, mert az nagyon rendben volt.

No egy ilyen felvezetés után jöhet az évszázad matematikai feladványa, vagyis helyezzük el a hévízi 4-3-at a koordináta rendszerben! És a végeredmény nem is annyira meglepő! Hiszen ha a látványosságot és az eredményességet vesszük a két alapvető szempontnak, akkor már rajzolhatjuk is a tábla jobb felső sarkába az ETO teljesítményét jelző csillagocskát. Mert ez teljesen rendben volt, kedves barátaim!

Persze lehet fanyalogni, például a három bekapott gólon, meg azon, hogy egy középcsapattal szemben nem vittük dűlőre több mint nyolcvan percig, miközben hagytuk őket kétszer is visszajönni a meccsbe. Belefért. Belefér.

A megelőző hét bajnokin Kunsági portásnak nem kellett a kapuban kotorászni, már csak ezért is várható volt a bekapott gól. Ez szimpla valószínűség-számítás, meg statisztika, javasolt irodalom Chris Anderson és David Sally ’Számháború’ című alapműve. Nem akarom cseszegetni Rolandot, de talán látszott is rajta, hogy mostanában nem dolgoztatták meg eléggé. Spongyát rá!

Lényeges dolog, hogy nekem végig olyan érzésem volt, ez tuti meglesz és nem azért, mert felvettem az objektív tényezőket maximálisan figyelmen kívül hagyó zöld-fehér szemüvegemet, hanem mert jól mozgott a csapat. Jobban mint a Veszprém ellen vagy akár Érden.

Ha szabad javasolni, a balbekk poszton maradjon ez a megoldás, vagyis Medgyes Sinán. Nagyon egyszerű ok miatt, milliószor több fogalma van a játékról és a labdával is sokkal jobb barátságban van mint Varga Robi. A Hévíz vezető gólja előtti bénázását fogjuk a megilletődöttségre, vagy a sz*r időre (biztosan csúszott a fű!). Egyébként a többiek sem voltak sokkal ügyesebbek, utána pedig nem volt semmi gond.

Én eddig abban a hitben éltem, hogy jellemzően Tajthy vagy Kulcsár fog irányítót játszani, így meglepődtem, hogy egyik sem volt a kezdőben. Sőt a padon sem ültek. Nincsenek bennfentes infóim, így az sem zárható ki, hogy sérültek. Ellenben nem látszott, hogy hiányukban agy nélkül mentünk volna. Meregettem a szemem, de igazából nem jött át, hogy ki az igazi karmester, valszeg azért, mert többen is vállaltak a szerepből egy kicsit. Azért a két középső védőnknek nem biztos, hogy színezni kellene.

Továbbra is látszik, hogy ebben az osztályban gyakorlatilag semlegesíthetetlen fegyver egy az átlagnál lényegesen gyorsabb spíler, akit azért a pozícióharcban sem lehet kicsinálni. Szimcso ilyen és mintha egyre inkább ő is érezné ezt.

Az előre játék továbbra is rendben van. Teljesen meglep, amikor a tabellát nézegetem és azt kell lássam, hogy csak hattal rúgtunk többet mint az Érd. Ez még úgy is fura, ha tudom, Melczer rúgott vagy száz tizenegyest.

Kabát Petinek tényleg csak a legnagyobb tisztelettel említem a nevét. Piszkosul nagy respekt azért, hogy negyvenévesen komolyan veszi ezt az egészet és használja azt a tudást, amije van. Ha valaki követi a magyarfutballt, jól tudja, nem magától értetődő dologról beszélek.

Jó mulatság, férfimunka volt!

a fiatalabbak kedvéért egy kis retro gólzápor

 

Kategória: elemzés, mérkőzés
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Pusztai Zoltán szerint:

    Szép volt FIÚK!!! Hajrá ETO!!!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.