Wedding Day

míg a halál el nem választ

Bár bérletes vagyok, nem járok ki minden hazai meccsre. Ennek ellenére a több évtizedes szurkolói rutin segít abban, hogy egyből kiszúrjam, ki az a szektorban az, aki tuti nem volt még itt és nagy valószínűséggel nem is fogjuk látni soha többé.

A kábé tízfős, jólöltözött társaság már a kezdés előtt nagyon kellemesen érezte magát. Röpködtek a pazar poénok, amik csak részben foglalkoztak az előttünk álló derbivel, annál többször hallatszottak az Óbuda, meg a Kerület szavak, amik némiképp furcsák az ETO Parkban. Ilyen mennyiségben meg végképp. A sör szépen fogyott, volt mindig egy hős, aki elment az utánpótlásért, hogy aztán visszafelé átbucskázzon a többi nézőn, majd learassa a megérdemelt elismerést lovagias tettéért. A nyugati B szektor törzsközönsége csak mosolygott, elvégre békés népek vagyunk.

Fel sem tűnt tehát, hogy az egyikük egyszer csak eltűnt. Annál nagyobb volt a meglepetés, hogy nem sokkal később a kivonuló csapatok mellett baktatott a kezdőkör felé. A nézőtéren maradt cimborák természetesen hatalmas ovációban részesítették, talán még le is pacsizott a komplett vendégcsapattal, majd elvégezte a kezdőrúgást. A pályáról integetés, előttünk katarzis. Kis idő múlva már újra az övéivel volt, a különbség mindössze annyi, hogy immár egy III. kerület dressz feszült az Armani ingen.

2-2 lett a vége, de ez a srácok szempontjából szinte mindegy is volt.

Mindez csak azért jutott eszembe, mert olvastam a hírt, hogy a III. kerületi TVE csapatkapitánya, név szerint Kaszai Gábor azért nem játszik ellenünk, mert az esküvőjére készül. Ebben a szezonban 23 meccsen öt gólt rúgott, ezzel második a házi góllövőlistán. Azt a Kenőt követi, aki tizennégyet vágott már és mivel januárban múlt 40, nem valószínű, hogy most akar házasodni. Sajnos. Mármint futballszakmai szempontból.

A Kerülettel szemben pozitív, de nem annyira fényes a mérleg, mondjuk az is igaz, hogy eddig csupán hétszer csaptunk össze. A három siker mellett négyszer iksz lett a vége. A négy elsőligás meccsből például csak egyet húztunk be, még 1998 novemberében.

A magabiztos győzelemről készült összefoglalót érdemes megnézni. Egyrészt jól látszik, hogy már akkor is próbálta az aktuálisan közvetítéssel rendelkező tévétársaság feldobni a magyarfutball minőségét – a meccs sztorijára épített, viccesnek szánt kerettörténettel. A másik, hogy mekkorát „fejlődött” a szurkolói kultúra. Akkortájt még a pozitivista attitűd dominált, amit jól mutat a 2:55-től látható jelent.

Riesenparade

Mintha most is ismerős lenne a rigmus, csak a szöveg változott azóta némiképp.

„Az az ETO-s, aki ugrál, hej! Hej”

Régi vágású vagyok, nekem jobban tetszik ez a verzió.

Végül egy szolgálati közlemény. Ma nem garantálom a blog online jelenlétét a Kerület-ETO meccsen. Hogy miért? Esküvőn leszek…

Kategória: előzetes, mérkőzés
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.