Csak a szokásos történet

majd a szerződést még átbeszéljük, Laci (fotó: parameter.sk)

Ma este nyolcig Bénes László neve mellett egyaránt egy-egy strigula szerepelt a magyar és a német elsőosztályú bajnoki meccsek rovatában. A Honvéd ellen (2-0) 2014 decemberében nyolc, a Bayernnel szemben (0-1) alig egy hónapja kilenc percet kapott.

Aztán ma Dieter Hecking gondolt egy merészet és a Hertha elleni kezdőbe állította a még mindig csak a huszadik évét taposó Bénest. Gyanítom, hogy a döntést az is motiválhatta, hogy angol hét van a Bundesligában, így muszáj volt jobban rotálni. De valós teljesítmény nélkül nem raknak be valakit csak úgy a németek, szóval látszik, hogy számolnak vele.

A Borussia-Park közönsége az elejétől kezdve mozgalmas meccset láthatott, majd elkövetkezett a 16. perc.

A kaputól 20 méterre Stindl passzolt Béneshez, akit meglepően üresen hagytak, így ballal laposan a jobb alsó sarokba helyezhetett. Jarstein túl későn vette észre a labdát, nem tudott védeni. 1-0 a Gladbachnak.

*

Bénes László tizennégy évesen a dunaszerdahelyi DAC-tól került a Fehér Miklós Akadémiára 2011-ben és 2015 nyaráig volt az ETO kötelékében. Az U15-től kezdődően végigjárta az összes korosztályt, az utolsó itteni szezonjában az U21-es bajnokságban játszott. A felnőttek között a fent említett egy elsőligás meccs mellett az NB III-ban is csak egyszer lépett pályára bajnokin (BKV- ETO B 1-1), szintén a 2014/15-ös szezonban.

Ami biztos, hogy őt a Quaestor-balhé nélkül is elvesztette volna a klub.

“Láttam, bármennyire tehetségesek vagyunk, a fiataloknak esélyünk sincs a csapatba kerülésre. (…) nem kizárólag a játék, a bizalom hiánya miatt tértem vissza Szlovákiába, hanem mert az ETO vezérkara túl magas kivásárlási összeget állapított meg, és azt nem fogadtam el.”

Hogy a kapzsiság vagy simán a hozzá nem értés miatt nem sikerült meghosszabbítani a lejáró szerződést, nem akarom eldönteni. Mindenesetre a szlovák Zsolnához ment, ahol nagyon jó idényt futott, nem csoda, hogy a Borussia lecsapott rá és olyan pénzt fizetett az MŠK-nak, amit mondjuk NB I-es spílerekért nem nagyon szoktak.

Bénes nem csak az ETO számára „veszett el”, hanem minden bizonnyal magyar válogatott sem lesz belőle. Bár az elvi lehetőség még megvan, hiszen egyelőre csak a szlovák korosztályos csapatokban játszott, de még magyar állampolgársága sincs.

„Ajánlgatták a magyar állampolgárságot, de egyelőre nem foglalkozom ezzel a kérdéssel. Így hát szóba sem jöhet a magyar válogatottság. Szlovák viszont lehetek.” – mondta még 2016 elején.

*

Az eredmény már nem változott, a Gladbach végül 1-0-ra nyerte a meccset. Bénes 85 percig volt a pályán, győztes góllal debütált.

Én amondó vagyok, legyünk büszkék a srácra, elvégre mi neveltük!

Kategória: gondolatok
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.