Mennyország májusban

ezt már nem szeded ki

Még most is az orromban van a fű friss illata. Nem kell szeretni a futballt, ez akkor is megérint, ha még sosem jártál futballmeccsen. Akinek kis túlzással ez az élete, annak pedig felér egy katarzissal egy szippantás. Milyen érdekes, hogy alig pár méterrel odébb, fent a lelátón szinte nem is érezni belőle semmit.

Kicsit tétován sétálgattunk a gyepen, körülöttünk ismerősök és vadidegenek lógtak egymáson vagy éppen pacsiztak. A bátrabbak a kaput próbálták szétszedni, a kevésbé merészek csak beültek a Pinyő által felmelegített fotelba a kispadon.

Emlékszem, hirtelen arra lettem figyelmes, hogy a szögletzászlónál posztoló biztonsági őr megállított egy pályára igyekvő fiúcskát. Valami olyasmit magyarázott neki, hogy nem szabad a fűre lépni. Szánalmas és szomorú volt egyszerre a történet.

A kezdőkörben egy kisebb szlovén társaság pózolt ETO-zászlóval. Rájuk néztem és sok-sok Kronavetert láttam: idős nénitől kezdve egészen apró fiúcskáig. A csoport közepén persze ott állt az igazi is. Rok.

Aztán ő is, mint a csapat többsége, eltűnt az öltözőben és egy csak egy legény maradt talpon a vidéken. Dudi rendíthetetlenül állta a sarat, aki kérte, azzal gondolkodás nélkül összeállt egy fotóra. Lehet, hogy tévedek, de a tekintetéből nagyjából ugyanazt olvastam ki, amit magam is éreztem ott és akkor.

Boldog voltam, de ez az érzés nem volt mindent elsöprő és önfeledt. Magamat azzal mentettem fel, hogy negyven fölött az embernek nem kell ‘megőrülnie’. De benne miért van szorongás? Esetleg a jövőbe látott? Aligha.

Mégis szép emlék ez a vasárnap és különös, hogy hétvégén, majdnem napra pontosan négy évvel később, ha más pályán is, akár megint besétálhatunk a fűre, bajnokságot ünnepelve.

És még az is megeshet, hogy Dudi is ott lesz velünk.

*

2013. május 12. ETO Park, 13.700 néző

ETO – FTC 1-0 (0-0)

ETO: Stevanovic (46′ Molnár P.) – Svec, Lipták, Takács Á., Völgyi – Kronaveter (46′ Andric), Pátkai, Kamber, Trajkovic (65′ Dinjar) – Varga R., Strestìk. Edző: Pintér Attila

FTC: Jova – Alempijevic, Besic, Gyömbér, Bönig (55′ Sváb) – Józsi, Cukic – Somalia, Leonardo (81′ Ionescu), Martinu (62′ Peric) – Böde. Edző: Ricardo Moniz

Gól: 60′ Völgyi 1-0

Kiállítás: 59′ Alempijevic, 62′ Völgyi, 79′ Strestìk

izgalmak a tetőfokon

Kategória: történelem
Címke: , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. TEKI76 szerint:

    2 év múlva reméljük hasonló élményben lesz részünk!!! Hajrá ETO!!!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.