És akkor hirtelen, a sűrű ködben elveszett az értelem

nyugalom megzavarására alkalmas kép (fotó: youtube.com)

Tegnap személyesen az Elnök Úr szájából hallhattuk: a magyar futball legnagyobb problémája, hogy kevés a néző. Elképzelem magam előtt, ahogy Csányi Sándor két hitelbizottsági ülés között felskicceli a focista közgyűlés közönségének mondandóját. Rövid slágvortok, ütős hívószavak, ahogy kell. “Nincsenek nézők!” – mormolja bajsza alatt Csányi, aztán már írja is, de egy pillanatra megáll, gondolkodik és javít. ‘Kevés a néző!’ “Ez így már jobb lesz, nem yan negatív az akusztika. Meg egyébként is! Még a Népsportban is az jelent meg, hogy ezer fölött van az átlag.” – veregeti meg saját vállát és elmereng. A hirtelen derűssé váló hangulatot a telefon idegesítő csörgése zavarja meg. “Persze! Mehet! Megígértem, nem?” – mondja kicsit bosszúsan, de határozottan és a magyar gazdaság megint kap egy kis lendületet.

Kérem szépen tisztelettel! Magyarországon normális, elfogadható nézőszám talán a ’70-es években volt utoljára. Persze tudom, mindig akadt üdítő kivétel, amit nekünk, ETO szimpatizánsoknak nem is kell hosszan és sokáig magyarázni. Szóval ez csak szimpla terelés, ami kábé július végéig, vagy jó esetben  talán még egy hónapig viheti az erdőbe a felületes érdeklődőt, amikor is az EL playoff körében a Honvéd találkozik az Austria Wiennel. Vagy a Sevillával.

De ha már a nézők hiánya minden bajok forrása, akkor miért kell ilyen fegyelmi határozatokat hozni?

“A FEB a Gyirmót-ETO mérkőzéssel kapcsolatban a Gyirmótot mérkőzés rendezési előírások megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben, az ETO-t, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és a játékvezető szidalmazása) a soron következő idegenbeli NB III-as bajnoki mérkőzésen 1 szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezi.”

Az rendben van, hogy egészen minimális büntetési tételeket szabtak ki, de mondja már meg nekem valaki, hogy például a Gyirmótot mikor és milyen formában szidta a kedves közönség? Jelzem: ott voltam és nem vagyok sem süket, sem vak. Sopron városa kapcsán valóban hangzott el néhány kevéssé barátságos jelző, de már csak ez a vége, ha tesztoszteron túltengésben szenvedő, ivarérett felnőtt férfiakat vasárnap délben arra kényszerítenek, hogy futballmeccset nézzenek. A pirózás oké. Azt mondjuk nem gondoltam volna, hogy a kelet felé elillanó füstfelhő egészen Pestig száll és pont kedden, pont a fegyelmi bizottság ülésének helyet adó MLSZ irodában fog leülepedni, pont a tárgyalás megkezdésekor.

A hazai bírságot meg jobb híján rákenném arra a pénztáros srácra, aki ugyan kötelességszerűen megkérdezte mindenkitől, hogy Gyirmót szurkoló-e, amikor jegyet kértek tőle, de aztán a választól függetlenül simán adott bilétát ETO-istáknak is az északkeleti lelátóra.

Ez még akkor is óriási felelőtlenség volt, ha én például konkrétan megesküdtem neki, hogy nem csinálok nagy balhét.

A hangsúly a nagyon volt.

Kategória: gondolatok
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Horváth Tibor szerint:

    Ez a csányi és a többi fölfuvalkodott, – “hirtelenmibőlmilliárdosmagyarembergyűlölőegyedek” valószínű felmentettek voltak tornából, – és ezek döntenek a magyar sportról, a még a meccsekre kijáró szurkolókról! – Ilyen egyedek kerülnek döntéshozó helyzetbe a pénzük miatt, ((lehet zavarja ezeket a pénzük eredete, ezért a szurkolókon élik ki/vezetik le bűnös hajlamukat?))- hogy amióta a foci- foci a szurkolók szidják egymást, és amiért még egyetlen szurkolótábor sem reklamált az mlsz- pribékjeinél? Még a régi vagongyári pályán kezdtem, van “némi” rálátásom a szurkolóra/szurkolásra!
    Vajon az mlsz- miért büntette az ETO – csapatát bűnözők /hasonszőrű milliárdos/ miatt?- sorolta vissza a harmadik vonalba?
    Vajon miért aláztatott meg bennünket az mlsz, a zsidók elleni meccsre való beléptetésnél, háromszoros motozással, még a zoknit is lekellet vetni, a pólót felhúzni nincs-e a testre valami írva?- ((sok képet készítettem)) – miközben a zsidó egyedek simán “bevitték” a pirotechnikai eszközöket és mocskoltak bennünket( a tv-felvételen is látható) és nem tettek ellenük semmit!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.