Az élet szép

nyitva van a pálya

Amennyire magának értetődőnek tűnt előre ez a győzelem, annyira nem volt az, és most nem feltétlenül csak arra gondolok, hogy a Csorna nem a Gyirmót. Mert szögezzük le gyorsan a legelején, hogy nagyon nem az, amit minden bizonnyal a megnyert Szabad Föld Kupák száma közötti különbség okoz. A nemes versengésben ugyanis a csornai klub 2-1-re vezet, így mi mással lehetne magyarázni, hogy a zöldek játékosai nem most akarták megmutatni, hogy nekik márpedig helyük lenne az ETO-ban.

Esetleg a zöld-fehér kombó a normalitás egyik legbiztosabb jele. Nem tudom.

a mennyország kapuja

Ha ez így van, akkor a meccs lebonyolításért felelős munkatárs más színű ünneplős zoknit és alsónadrágot húzott fel a derbi tiszteletére, és azt találta ki, hogy a keleti lelátón csak egyetlen beléptető kapun keresztül engedi be a drukkereket. Lehet, hogy a showbiznisz egyik legősibb szabályát szerette volna a gyakorlatba átültetni, miszerint tartsd fenn a feszültséget. Mi például simán benyeltük, hogy minimum nézőcsúcs van kinézőben, amikor a felfelé vezető lépcsőn megpillantottuk az embertömeget. Nocsak, nocsak! – csettintettem elégedetten. A minőségi futballra van igény a városban. Aztán elértem a sor végére és a csalódásom nem írható le szavakkal, amikor azzal szembesültem, hogy a D szektortól kezdve egy árva lélek sem vár bebocsátásra.

Az érdeklődésre ettől függetlenül nem lehetett panasz. Szépen megtelt az alsó szakasz, azt mondjuk nehéz kiszűrni, hogy a háromra kiírt Ménfőcsanak-Öttevény döntő, amit a Keglovich Kupáér vívtak a csapatok, mennyi plusz nézőt generált a két településről, olyanokat, akik egyébként tuti nem jöttek volna el egy ETO-meccsre.

A szigorúságra a másik magyarázat, hogy a gyirmóti kirándulás után kirótt büntetés után szerette volna a menedzsment az újabb, immár forintosított bírság kockázatát csökkenteni. Ha valóban így volt, nem nevezhető túl sikeresnek az akció, mert elég jelentős mennyiségű füstbombát, meg görögtüzet csempésztek be a srácok. Visszaesőként úgy ötvenezer kinéz.

tapintható feszültség

A pályán aztán már nem volt annyi izgalom, legalábbis egy jó darabig. A Mester alapvetően nem a nyíltsisakos játék forradalmára, ezért aztán csak a leginkább elvakultak várhatták, hogy pont most esünk neki az ellenfélnek. Tiszta szerencse, hogy Bekő stílusa már-már úgy viszonyul Pinyőéhez, mint mondjuk Sampaolié Mourinhóéhoz. Magyarán van tere a finomságnak is, ha csak módjával és egy ilyen játék alkalmával Kabát Peti be is verte az első dugót. Ha most gonoszkodni akarnék azt írnám, hogy még szebb lett volna, ha az első szándékból betett passz után egyből bemegy, de így is rendben volt minden.

Bő negyedóra után meglett a vezetés és a csornaiak nem mutattak túl sok életjelet. Jó tíz perc múlva pedig ott figyelt a második és megint csak egy olyan akció után, amit rajzolni lehetett. Érezhette előre az ex-győri Kerékgyártó Dávid is a bajt, mert még jó helyen, éppen csak a felezővonal után csinált egy klasszikus taktikai faultot, csupán azzal nem számolt, hogy a mi repertoárunk olyan széles, hogy még ezt is a magunk javára tudjuk fordítani. A baba borult, de a labda ment tovább, ráadásul pont jó helyre, a spori meg úgy csinált mint fénykorában Collina, teátrális mozdulattal mutatta, hogy tovább. Az igazi happy endet Magasföldi külső bokás helyezése jelentette a hosszú alsóba. Ez a mozdulat a futball-fetisisztáknál felért egy orgazmussal. A pillanat nemhogy NB III-as, sokkal inkább BL-esnek tűnt, és ezt a csodát az ETO Parkban élhettük meg, a Csornai SE ellen. Remélem az utókor nem felejti, én biztosan nem.

Amikor a gólörömöt követően visszahuppantam a székre, reálisnak tűnt az álmaimban elképzelt 4-0-s végső siker. Talán ha egybe lejátszották volna a 90 percet. A szünetben azonban valami történhetett, mert Tajthyn és Beliczky Gergőn túl az első félidő szelleme is az öltözőben maradt.

a Mikulás is kint volt, szépen fel is öltözött

A Csorna pedig vérszemet kapott és láthatóan kicsit agresszívabban vetette magát a folytatásba. Fontos! A harci szellem bőven a józan ész határain belül maradt. (Esküszöm, többet nem szólok ki a gyirmóti sportbarátoknak! Ahogy a róka vagy a farkas is mondta a mesében, a farkam tűzben égjen, ha mégis így tennék.) Össze is hoztuk nekik a szépítést és nem abban az értelemben, hogy a hivatalos jegyzőkönyvbe Gyagya került be mint gólszerző. Én elég távol ültem a történésektől, de akkor is Czaniknak adom a találatot, mert megdolgozott érte. Tőle előtte is láthattunk pár igazi futballistára jellemző megoldást. Ráadásul az első pillanattól kezdve az volt a benyomásom, hogy úgy néz ki, olyan a fizimiskája meg a mozgása mint egy valamikori nemzetközi klasszisnak, amikor már túl volt a zeniten. Lementem alfába, hogy megleljem a választ, kinek az alteregója rohangál fehér 19-es dresszben? Nem volt könnyű, főleg úgy, hogy azért a meccsre is figyelnem kellett, de sikerült. Még az első félidő végén jött az isteni szikra.

ő nem Czanik Károly (fotó: bbc.com)

Gennaro Gattuso. Csornának immár nem csak Charles Bronsona van, hanem Gennaro Gattusója is.

A gól után tényleg ijesztő perspektívának tűnt, hogy az  igazi Gattuso mentalitása átmegy az egész vendégcsapatba, de szerencsére nem így történt, így csupán 30 hideglelős percet kellett valahogy lemorzsolgatni. Folyamatos volt a frász, hogy az egyre mámorosabb közönség nem kapja meg még ma a feljutást, mert egy kósza gólocska bezavar. Az ETO-n látszott, hogy varázslat kell a nagy megújuláshoz, de hála isten nem volt rá szükség.

Időben jött a hármas sípszó.

A csapat megcselekedte, amit elvárt a haza, abszolválta a meccset, a bajnokságot és a feljutást. Köszönet és hála!

Mi úgy döntöttünk, hogy most nem futunk a gyepre ünnepelni, azt tartalékoljuk a következő alkalomra, amikor megint szintet lépünk majd.

már gyerekként láthattak feljutást

*

ETO – Csornai SE 2-1 (2-0)

ETO: Kunsági – Vadász, Nagy Á., Gyagya, Varga – Tajthy (46’ Pongrácz), Csizmadia – Magasföldi (84’ Kulcsár) – Beliczky (46’ Szabó L.), Kabát, Zamostny. Edző: Bekő Balázs

Csorna: Sánta – Litresics (60’ Nagy Sz.), Császár, Zámbó, Kelemen – Kerékgyártó (74’ Szabó B.), Czanik, Füredi – Serfőző (46’ Csikós), Weitner, Simon. Edző: Bognár Zsolt

Gólok: 17’ Kabát 1-0, 29’ Magasföldi 2-0, 56’ Czanik 2-1

Kategória: mérkőzés
Címke: , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Az élet szép bejegyzéshez

 1. Horváth Tibor szerint:

  Az a mikulás- nem az! A Győri Mikulás minden meccsen kint szurkol csapatának!- ne sértsük meg, becsülettel teszi dolgát vagy negyven éve!
  Magasföldi gólja? – meg is mondtam neki “kibaszott” vagányra sikeredett! Már kezdtem/tünk mérgelődni ,- miért nem lő! – erre ez a mozdulat, ahogy bevágta! Elfogom menteni a felvételt!
  Hát, mi rúgtunk három gólt ahogy megjósoltam, ((sajnálom Gyagyát estében rossz mozdulatot tett))-
  Nagyon szép este lett a kerge viharos napból!
  Köszönjük az egyetlen Győri NB-s. csapatnak a szép estét! – Hajrá ETO – hajrá Győr!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.