A gyereknevelés szép és fontos pillanata

megnyugtató szín, minimál dizájn, szolid elegancia

 

Talpas szurkoló legkönnyebben egy bérlet megvásárlásával fejezheti ki ragaszkodását szeretett klubjához.

Amikor anno apám úgy látta, megértem az élményre, nem tétovázott és a költségvetési üzem máris beszerzett két bérletet a dolgozók jó hangulatának fokozása és egyúttal a hatékonyság növelése céljából. Biztos vagyok benne, hogy a cégnél mindenki számára nyitva állt a lehetőség, de valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag hosszú évekig csak mi ketten jártunk ezekkel a belépőkkel meccsekre. Az üzemvezető meg a fia. Alig múltam tíz. Volt hangulat, volt foci, volt siker és csillogás. És bár a bérletre nem írták rá nevemet, hihetetlenül büszke voltam rá, hogy nekem van ilyenem.

Pedig akkor sokaknak volt.

Most azt írja az újság, hogy egy hét alatt elment majdnem ezer. Kevés. Több kell, sokkal több.

A nagyobbik lányom hét és fél éves, most fejezi be az első általánost. Nem mondhatnám, hogy különösebben érdekli a foci, valószínűleg csak apa dilije miatt van benne a kortársainál nagyobb kíváncsiság. Ha elindulok ETO-meccsre, mindig megkérdezi, hogy fogok-e játszani? Igazi gyermeki naivitás, bevallom jólesik. Nem, most nem. – válaszolom neki mosolyogva, és közben arra gondolok, hogy igen.

Eljött az idő és vettem egy családi bérletet. Ő lett a kedvezményezett, az egyik plasztikon ott virít a neve. Még nem mutattam meg neki, de biztosan odalesz a boldogságtól, ha meglátja és talán tényleg ki is akar jönni velem majd az egyik derbire. A húga sem tudja még, hogy egyelőre kimaradt a buliból. Imádja a mindenféle kártyákat és a labdát is. Talán meg tudom neki magyarázni, hogy most mi és miért így történik. Nehéz, de szép feladat, húzom az időt mint a skótok 0-0-nál idegenben.

Két év múlva ő is bérletes lesz.

ETO-szúrkerek! Ne tétovázzatok, legyetek részesei ti is a történetnek, vonjatok be minél több rokont, barátot, ismerőst vagy akár ismeretlent!

Legyünk nagyon sokan, mondjuk százharmincezren, mutassunk fel minél több támogatót, hogy utána joggal hirdethessük: ez a klub, az ETO értünk van!

Kategória: gondolatok
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) A gyereknevelés szép és fontos pillanata bejegyzéshez

  1. Zöldvérű szerint:

    Én mindig két bérletet veszek, pedig a fiam, akinek a másikat veszem, jelenleg külföldön tanul. Ezzel is támogatom a csapatot.
    Nem lesz ennél az ezernél nagyságrendileg több bérlet, Ennyi volt kb. tavaly is és előtte is. Ez a “keménymag”…

    Kedvelés

  2. Visszajelzés: Ez most nagyon nem jött össze | Hosszabb mint zöld Blog

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.