Senkit sem hagyunk az út szélén

most húzzátok az én nótámat! (fotó: hetek.hu)

A Kisalföld értesülése szerint júliustól Tamási Zsolt lesz az ETO utánpótlás szakmai igazgatója.

Ha azt vesszük, hogy az u14-es, u15-ös, u16-os, u17-es és u19-es bajnokságok mindegyikében az ETO előtt van az MTK, nem is tűnik annyira elborult ötletnek mindez. Mondjuk árnyalja a dolgokat, hogy például a legidősebbeknél a nyolcas mezőny utolsó előtti pozícióját foglalja el az MTK. Ha valaki figyelt, ki tudja számolni, hogy akkor hányadik az ETO.

Megmondom őszintén, engem személy szerint az is zavar, hogy Tamásival reménytelenül zúgott ki az MTK az NB I-ből. A Pinyő távozása után teljes apátiába esett mezőkövesdi NAV-osokat nem megelőzni, komoly szakmai bravúr. Vélhetően tanítani fogják a pro licencen, miként kell egy fejjel a talajba fúródó csapatnál rosszabbnak lenni?

De ez legyen az MTK baja! Mit is mondott Deutsch elnök-képviselő-troll úr?

„(…)Az MTK ugyanis szakmailag fáradt és belterjes lett. Egyfajta »labdarúgó mini körmagyar« zajlott a klubnál, valahogy úgy, mint amikor a »celeb világban« a zenész megdicséri a színészt, a színész körül rajongja a filmrendezőt, a filmrendező jókat mond az újságíróról, az újságíró pedig a zenészt mondja a legjobbnak a szakmában, és ezzel a dicséret kör bezárul: kis teljesítmény, nagy elismerés. Nálunk hosszú évek óta ez zajlott. Ennek véget kell vetni!

Teljesen elhibázott a klub játékosértékesítési stratégiája. Nem 16-18 éves korban kell eladni a legjobb focistákat, hanem olyan szakmai munkát kell végezni, hogy ezek a kiemelkedő tehetségű fiúk minél hamarabb bemutatkozhassanak a felnőtt csapatban, és 20-22 évesen, fizikailag, technikailag, játékintelligenciában, mentálisan, nyelvtudásban, a személyes »image« felépítésében, ötven-száz mérkőzéssel a hátuk mögött lehessen tárgyalni az eladásukról! Ezt a rossz gyakorlatot is hoztuk magunkkal, sajnos engedtük, hogy folytatódjon. Hiba volt.

És azzal áltattuk magunkat, hogy milyen kiemelkedő színvonalú az akadémiai képzésünk és milyen nagy számban építünk be saját nevelésű, fiatal játékosokat a csapatba. Ezzel szemben, a nagyszerű sikert elérő U17-es válogatottban egyetlen MTK játékos sem volt, csupán MTK nevelésű futballista volt a csapatban, és az elmúlt két évben nem épült be szinte senki a fiatalok közül a felnőtt csapatba, ráadásul az NB III-as együttesünkből sem érkezett egyetlen játékos sem az első kerethez.”

Hogy mi lesz az ETO jövőjével, az viszont már vastagon a mi problémánk.

Vannak fenntartásaim.

Kategória: utánpótlás
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Senkit sem hagyunk az út szélén bejegyzéshez

  1. Horváth Tibor szerint:

    Nekem sem tetszik, hogy egy bukott klubtól jön az “utánpótlás szakmai igazgatója”! – maradjon ott ahol volt!

    Kedvelés

  2. Pusztai Zoltán szerint:

    Remélem nem edzőnek jön. Szeretjük Bekő Balázst!!! Nem kívánunk helyette senki mást!!!

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .