Körmagyar

nincs több kérdésem, köszönöm a beszélgetést, én kérek elnézést (fotó: youtube.com)

A medve magányosan sétál az erdőben, kezében egy kis papír fecnivel. Egyszer csak találkozik a farkassal, akit azonnal megszólít. »Helló ordas! Várj csak egy pillanatot! Hoppácska, rajta vagy a listán, bocs, de meg kell, hogy egyelek. Akarsz mondani valamit, esetleg üzenni a szeretteidnek?« A farkas teljesen lemerevedik, és csak rázza a fejét. »Te tudod« – mormogja bajusza alatt a medve és hamm, bekapja. Miután az utolsó szőrszálig megette szegény párát, dudorászva sétál tovább, amikor kisvártatva szembejön vele a róka. »Ahoj lomposfarkú! Csak egy szóra! Azt mondja, hogy. Hmmm, érdekes. És igen! Rajta vagy a listámon, sajnos kaja leszel.« A róka betojik, de nem csinál semmit, csak nyüszít keservesen. »Egy utolsó gondolat? Pár mondat az utókornak?« De nincs válasz és a ravaszdi már el is tűnik a medve hatalmas szájában. »Furák ezek az állatok.« – mondja töprengve a nagy bundás, miközben az utolsó csontot ropogtatja. Ekkor hirtelen vidám fütyörészés szakítja meg az erdő csendjét. A nyuszi az. »Szép napot tapsifüles! De vidám vagy. Mindjárt kiderül, meddig tart még a jókedv. Lehet, hogy csak percekig, muhaha, mert rajta vagy a listámon, így téged is megeszlek. Hozzászólás?« Nyuszi megvakarja a füle tövét és azt mondja. »Figyuszka, Brumi! Nem húznál le arról a listáról?«

»De.« – szól a válasz és mindenki megy a dolgára.

*

A kisalfold.hu oldalon megjelenik egy interjú, amit aztán boldog-boldogtalan átvesz.

Szemlézi az nb1.hu, a rangado.hu és természetesen az nso.hu is. Biztos mások is, de épp elég ennyi a felhozatalból.

Újraközölnek mindent, egy betűt nem tesz hozzá senki az eredeti szöveghez. Nincs ebben semmilyen újdonság, mivel így működik manapság a sajtó.

Hírverseny van, a gyorsaság mindent visz.

Idézet következik:

“Az elmúlt időszakban ismét a figyelem középpontjába kerültünk, kínai, katari érdeklődőink is voltak újra és egy belga – korábban a magyar futballban szerepet vállaló – csoporttal pedig úgy tűnik,  komolyabbra fordulnak az egyeztetések.”

Csak én érzem úgy, hogy egy ilyen erős bemondás után indokolt és logikus lenne a kérdés: mégis milyen csoportról van szó?

Itt van például a Duchâtelet család szerepvállalása a magyar labdarúgásban, különös tekintettel a belga vállalati kultúrára.

Kínát meg Katart most tekintsük mellékzöngének, egy rossz, de szerencsére elillanó álomnak. Mondjuk én azt is megkérdeztem volna, hogy ez komoly?

Elég a biodíszletként működő újságírókból! Valós  és teljes körű tájékoztatást kérünk!

UPDATE! Közben a Népsport szíves közbenjárására (thanx Sinkovics Gábor!) kiderült, hogy az egyik “belgát” Békeffy Gábornak hívják. Mivel itt már a stadion befejezéséről, a pláza felélesztéséről, meg persze a 2018-as NB I-ről szól a nóta, nem szakadunk le a témáról, ígérem!

 

Kategória: mindenmás
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Körmagyar bejegyzéshez

  1. Zöldvérű szerint:

    Itt picivel már konkrétabban írnak. Nem sokkal…

    Kedvelés

  2. TEKI76 szerint:

    Amikor, majd tényként közlik a hirt befejezik a stadiont erősitik a csapatot az NB1- re akkor minden ETO SZÚRKOLÓ elhiszi a történetet, történteket. HAJRÁ ETO !!!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.