Magyar, szlovák két jó barát, együtt rúgja a labdáját

az erő velünk lesz (fotó: pinterest.com)

Őszinte és lelkes barátja vagyok a cseh-szlovák labdarúgásnak és ebbe bőven belefér északi szomszédunk futballja is. Hamsíkot például kifejezetten kedvelem és nem elsősorban a nárcizmusáért. A baltaarcú Skrtel, valljuk be, szintén üde színfoltja a nemzetközi térnek. Mondjuk ő a skót nemzeti csapatba is beférne kifinomult technikájával valamint a szlávos akcentussal beszélt angoljával.

De! Elismerve a költséghatékonyság mindent felülíró elvét, azért jobban tetszett volna, ha a felkészülés során, a tervezett nyolc mérkőzésből kevesebb mint hatszor meccselnénk a szlovák futballrendszer három különböző szintjének reprezentánsával. Elismerem, hogy az NB II egy daráló, ahol nem a szépség fog dominálni és ennek talán legjobb leképezése a szlovák labdarúgás.

Ahol egyébként szintén nincs kolbászból a kerítés, hiszen ők is azt az agyament szisztémát nyomatják mint mi, azaz tizenkét csapat három körben feszül egymásnak az első ligában, tehát garantált az esélyegyenlőtlenség. De csinálják a gazdasági racionalitás jegyében, amit nagyszerűen alátámaszt, hogy ebből  szűk körből is kizúgott verseny nélkül a Spartak Myjava (keményeknek Miavai Spartacus vagy esetleg Szpartakusz). Javaslom a létszámcsökkentést tízre.

A gigászok közül nekünk a Spartak Trnavát lesz szerencsénk látni (keményeknek Nagyszombati Spartacus vagy esetleg Szpartakusz) július 15-én, akikről, pontosabban az okos szurkolóikról azt lehet tudni, hogy magyarokat esznek reggelire, ebédre és vacsorára. Meglepődnék, ha tömegesen indulnának július közepén Győrbe, ne adj’ isten Lipótra egy kis uzsonnára vagy estebédre, de még az is lehet. Nem jártak értelmezhető szezont, semmilyen nemzetközi megmérettetésre nem mehetnek, de a már emlegetett okosokat biztosan nyugalommal és megelégedéssel tölti el, hogy háromból kétszer megverték a DAC-ot és Dunaszerdahelyen sem kaptak ki. Meg gólt sem lőttek nekik a b*zi magyarok, ami egyenlő a győzelemmel.

ők sem bírják a hideget és a sötétet (fotó: supporters.cz)

Az edzőjük minden bizonnyal egy bohóc, aki Nestor el Maestronak hívatja magát, ráadásul a másodedző egy Nikon el Maestro nevű figura, aki állítólag tizenegy és tizenhárom éves kora között játszott a Valenciában. Na persze! Én már ötévesen ott toltam, amikor Albelda még meg sem született. Szívesen bebizonyítanám, de sajnos akkor még kevéssé terjedt el a videó, meg lenyúlták az igazolásomat. Ráadásul a szüleimet nem engedte ki a párt és így nem tudnak mesélni róla. Igazából semmit sem tudnak az egészről. Megléptem. Majd egyszer elmesélem, hosszú.

Jó móka lesz, gyertek ki minél többen, mert egyrészt szombaton rendezik a meccset, másrészt a többi derbi nem tűnik ilyen attraktívnak.

Jön még a szlovák NB II közepe, meg a harmadik liga eleje, jó lesz ha megússzuk sérülés nélkül.

Megmondom őszintén, kicsit izélgeti a csőrömet, hogy a ZTE állítólag a West Ham ellen is játszik, a Gyirmót meg összeakasztja a bajuszt a Galatasaray-jal. De legyen meg nekik az örömük, írják bele a fennállásuk ötvenéves évkönyvébe, nem ezen fog múlni a 2017/18-as szezon.

Az például megvan, hogy a Gyirmót tavaly megverte az AS Romát?

*

Július 5. 17.00 ŠKF Sereď (szlovák II. osztály nyugati csoport, alapszakasz 2., felsőház 6.)

Július 8. 17.00 FC ŠTK 1914 Šamorín (szlovák II. osztály nyugati csoport, alapszakasz 3., felsőház 4.)

Július 12. 19.00 TJ Družstevník Veľke Ludince (szlovák III. osztály nyugati csoport 7.)

Július 15. 10.00  KFC Komárno (szlovák III. osztály nyugati csoport 1.)

Július 15. 18.00 FC Spartka Trnava (szlovák I. osztály 6.)

Július 19. 17.00 Csornai SE (NB III nyugati csoport 5.)

Július 19. 19.00 Credobus Mosonmagyaróvár (NB II 9.)

Július 22. 10.00 FC Slovan Duslo Šaľa (szlovák III. osztály nyugati csoport 11.)

Helyszíneket nem írok, mert azok nagyban függnek a Nemzetközi Csirkés Játékok (röviden NCSJ), azaz az EYOF elvárásaitól.

Kategória: felkészülés
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.