Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók

zöld korlát van-e? (fotó: szeka.blog.hu)

A Honvéd-Videoton »bajnoki döntőt« követően volt bennem egy olyan kósza gondolat, hogyha másért nem is, de azért mindenképpen szerencsés ez a végkifejlet, hogy jó esetben tevőlegesen meg tudjuk akadályozni a Fehérvárt negyedik címe megszerzése közben. Ami azért lenne kiemelt projekt, mert mindez praktikusan azt jelentené, hogy egy rossz kimenet esetén (értsd: ’19-ben bajnok a Videoton!) az örökrangsorban osztozni kellene velük a megnyert bajnokságok számában.

Nyilván ennek a teóriának van pár bizonytalansági faktora, úgymint jövőre Juhász Roland emeli magasba a magyar salátástálat, másrészt az ETO megint osztályt vált.

A mögöttünk levő pár nap történései azonban kicsit változtattak a világlátásomon. A baj ugyanis sokkal nagyobb, mint gondoltam volna.

Orwell ugyanis él és keményen dolgozik.

A Puskás téli bevásárlása és ezen belül Pinyő kivásárlása már korábban jelezte, a magyar liga maradt a pár éve felvállalt filozófiánál, azaz legkevésbé a futballról, ezen belül is a játékról, esetleg a tradícióról szól. Joggal szegezi nekem bárki az állítást: mi ebben a nóvum? Semmi.

A nyár közeledtével csak még élesebb lett a kép. A Balmazújváros feljutása, illetve a Mezőkövesd bennmaradása már mutatta, a korábbiakhoz képest még durvább világ jön.

máshol már bevált (fotó: osijek031.com)

Most pedig arról, hogy mire is akarok kilyukadni?

A közpénzjellegű közpénz továbbra is korlátlanul áll a Puskás rendelkezésére, ők pedig költik azt serényen. Továbbra is csomagban veszik a hazai nívó átlagát kicsit talán meghaladó képességű spílereket, elsősorban azokat, akikben a szakmai önbecsülés szikrája sincs meg már, de szeretik a sok zsét. Nyilván megvan a duma része is, úgymint nyugati az infrastruktúra, ilyen magas nívójú edzésmunkát még sosem végeztek máshol, meg ki vannak éhezve a sikerre, blablabla. Az utóbbi a magyar elsőséget jelenti. Köszi.

Hiszen ha csak fű alatt is, de Komjáti András szakmai igazgató a klub honlapjának adott, nagyon kemény interjújában, abban amiben csak úgy záporoztak a sarokba szorítós kérdések, már egy-két éven belül bajnoki győzelmet vizionált. Álljunk meg egy szóra! Újabb adalék a szakmára, hogy éppen Komjáti tölti be ezt a pozíciót Felcsúton, aki edzőként semmilyen komoly eredményt nem tud felmutatni, pedig volt próbálkozása számtalan. Kedvenc részem, amikor a 2016-os kiesésről hadovál.

Szóval lesz itt búza meg lágy kenyér, de főleg felcsúti aranyérem. A Videoton a fasorban sem lesz, maximum ha sportdiplomáciával kibulizzuk a két BL-helyet.

És azt se felejtsük, hogy a meghatározó brancs jelszava az, hogy aki nincs velünk, az nincs.

Sőt! Aki nincs velünk, az igazából nem is volt. Mert ne legyen senkinek se illúziója, a Honvéd történelme is változni fog még!

Innen meg már tényleg csak egy ugrás, hogy aki nincs velünk, az nem is lesz.

a pé vajon mi? (fotó: csakfoci.hu)

Az ETO egy picit ki tudott maradni a bohóckodásból azzal, hogy két évig az NB III-ben vegetált. Burokban voltunk, nem zavartunk köröket. Most ennek a kegyelmi állapotnak vége, mivel a második liga már erősen fertőzött a külső hatásoktól. Elég ha a Kisvárdára gondolunk, de ne legyen kétsége senkinek, kevés az immúnis csapat.

Súlyosbítja a helyzetet, hogy az infrastruktúra Quaestor-balhé miatti státusza miatt, az esetleges tulajdonváltás, új befektető belépése egyáltalán nem vonatkoztatható el a politikától.

Még az is lehet, hogy előbb vagy utóbb revideálnom kell a nézetemet és jöjjön egy naív bolondnak kinéző Békeffy Gábor, meg egy Varga Endre, aki inkább tűnik egy magyar filmszatíra Fábry által kitalált karakterének, mint futballmenedzsernek, és az ő titokzatos belga érdeklődőjük, mint mondjuk M. Lőrinc. Csendben jegyzem meg, még az sem kizárt, hogy Békeffyék maguk is strómanok.

vetítés indul

Jobb, ha mindenki felkészül, becsatolja az öveket szorosra és várja a becsapódást. A mai magyar futballvalóságban például azon se lepődjünk meg, ha egy álmos reggelen Lőrinc arra ébred, hogy neki kell még egy futballcsapat. Mondjuk egy olyan, ami patinás, szüksége lenne egy nagyobb tőkeinjekcióra, ráadásul egy ingatlant is jár vele.

Ne feledjük, az ő álmait mások szövik! Olyanok, akiknek fontos volt kábé a Quaestor-csőd nulladik napján jogszabállyal bevédeni az ETO Parkot.

A zöld színt meg csak megszokja idővel.

Irigylem a TOP5 liga (mínusz németek) szurkolóit, hogy nekik kizárólag habókosoktól, pénzben úszó emírektől és nagyravágyó kínai mágnásoktól kell tartaniuk.

¿hablas español mi amigo? (fotó: football.fr)

Kategória: gondolatok
Címke: , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók bejegyzéshez

  1. Zöldvérű szerint:

    Ez a belga vonal sem megnyugtató…

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.