Az első lépcső

nem kukoricáznék velük (fotó: reporter24.sk)

Nem tudom, hogy kit és mennyire rázott meg anno Csehszlovákia felbomlása, de az biztos, hogy a szeredi futballcsapat a vesztesek oldalára került.

Az ország önállósodását követően a szlovák harmadik ligában találták magukat a srácok (1993/94). Ez abból a szempontból nem volt meglepő, hogy előtte a szlovák másodosztályban tolták, ami a csehszlovák piramis harmadik lépcsője volt.

Akkor azonban történt valami, mert lendületből, két év alatt zuhantak két osztályt, így az 1995/96-os szezont már az ötödik ligában szenvedték végig. Minden bizonnyal megtetszett nekik a családias légkör, ezért aztán maradtak még egy körre. A feljutást követően a kilencvenes évek végén semmi extra, a negyedik szint volt a meghatározó, majd az ezredforduló után van egy nagy, tízéves homály, amiről még a cseh Wiki sem tud semmit. Ha fantáziálnom kéne, azt mondanám, hogy eljött a szokásos vadkeleti futball sztori, megszűnéssel, újraindulással, szerencselovag tulajjal, simlis önkormányzati emberekkel, szóval csak az, ami megtörténik néha errefelé. Persze lehetséges, hogy csupán lusták a szerkesztők meg júzerek és csesztek feltölteni minden adatot.

A 2011/12-es évadban azonban már tuti megérkeztek a korábbi szintjükre, azaz a harmadik osztályba. Nagyratörő tervek lehettek hirtelen, mert a nyugati csoportban előbb a negyedik, majd a harmadik pozíciót csípték meg, szóval kacérkodtak a helyi NB II-vel. a szorgos munka végül 2014-ben érett be igazán, amikor bajnokként léphettek feljebb. Azóta már három idényt abszolváltak a második ligában, ahol az alapszakaszt követően minden alkalommal a felsőházban játszottak tavasszal. A most véget ért évadban zártak a legjobb helyen, hatodikok lettek.

a legvégén pukkadtak ki

A keretben nincsenek ismerős nevek és itt most arra gondolok, hogy nem találtam olyan spílert, akinek van magyarországi múltja. Pontosabban ott van a huszonegy éves Denis Ventura, aki ’12-ben játszott abban a szenci csapatban, amelyik kicsapta az akadémistákra épülő MTK-t az első körben az EL-ből. (Tényleg! Akkor most megszereztük Tamási Zsoltot?) Ő és a szintén a középpályán ügyeskedő Adam Morong (Morong Ádám?) a legértékesebb a transfermakt.de szerint, egyaránt 100 ezer euróra taksálják őket.

Velük kezdjük hát a hosszú menetelést az NB II kezdetéig, ami összesen tíz meccset foglal magába.

Amondó vagyok, jó mulatság, férfimunka lesz!

a szeredi ipar csúcstermékei (fotó: femcafe.hu)

Kategória: felkészülés
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.