Nem ér a neved, káposzta a fejed

csak a Gyár! (fotó: oldfootballshirts.com)

Vác FC-Samsung, BVSC-Mávtransped, Csepel-Kordax, Vasas-Ilzer, Videoton-Waltham, Zalahús-ZTE.

Győri ETO, Győri Vasas ETO, Rába Vasas ETO, Rába ETO, ETO FC Győr, Győri ETO FC.

Az ETO történetében még sosem volt olyan, hogy egy szponzor kivásárolta a nevet, pontosabban helyet kért a csapat hivatalos nevében.

A Rába gyár szerepvállalása kapcsán, a Rába ETO-ként lehúzott hosszú és szép éveket nekem ne hozza ide senki. Más idők voltak.

Nem lettünk Alcufer-ETO (nem röhög!), nem lettünk Quaestor-ETO (pedig) és nem lettünk Audi-ETO (ennek mondjuk 0 százalék volt a realitása).

Most sem tudunk semmiről, csupán az MLSZ oldalán, a bajnoki meccseket nyilvántartó rendszerben szerepel következetesen a felirat: WKW ETO FC Győr.

Aztán vasárnap óta már a honlapon is ZTE FC – WKW ETO FC Győr figyelget a promóciós posztban.

Mi van???

Érdemes egyébként megnézni, hogy a húsz csapatos második ligában kinek van még névszponzora.

Aqvital FC Csákvár

Credobus Mosonmagyaróvár

Kisvárda Master Good

Swietelsky-Soproni VSE

A csákváriak gyakorlatilag a Felcsút seggéből lógnak ki, egy élelmes vállalkozó erre szépen rá is repült. A Kisvárda Seszták méltóságosminiszter úr birodalma, nyilván a Master Good Kft.-hez formálisan semmi köze, de… Egyébként egy több mint 20 milliárdos forgalmat bonyolító cég, amelyiknek egy milliárd fölött van az adózott eredménye, van miből beledobni egy lyukas zsákba. A Swietelsky név ott figyelget számos építős projekt kötelező elemén, a győzedelmi jelentésként funkcionáló óriásplakátokon, ahol egyébként szomorúan kell bevallani, hogy a források 96,35897%-a az EU-tól érkezett.

Ilyen összefüggésben még a Krankovics-féle Credobus a legkorrektebb, mert ott a tulaj exhibicionizmusán felül elképzelhető némi gazdasági érdek is. A folyamatosan kudarcos állami tenderek következtében még közpénzek becsatornázásáról sem beszélhetünk. Vagy mégis? A szűkös megrendelői kört próbálják indirekt módon szélesíteni? Esetleg a keleti nyitás keretén belül, a kazah menetrendszerinti járatok eszközparkjának felújítására kiírt tenderen való részvételt csak úgy támogatja a kormányzat, ha beletolnak pár milliót a futballba. Persze hirtelen változhat a helyzet, érdemes jó pozícióban lenni a rajtvonalnál.

Persze lehet, hogy teljesen másról van szó. Miután korrekcióztam az anyagot, átgondoltam az egészet. Teljesen életszerű, hogy egyeseket annyival magával ragadja a mosonmagyaróvári futballcsapat semmivel sem összehasonlítható színes és kreatív játéka a budafoki katlanban, hogy ennek hatására tömegesen akarnak buszt venni. Na jó! Maximum a helyi önkormányzatot arra kényszeríteni, hogy csakis Credo buszokat rendeljen. Életszerű.

A WKW, akarom mondani Erbslöh Hungária Kft. elvileg egy normál piaci cég, amely komoly autóipari beszállítónak, így Audi partnernek számít. Német vállalkozás, európai értékrenddel. Arrafelé a futballcsapatok nevében csak komoly tradicionális háttér esetén található a vállalkozás elnevezése, mint például a Bayer Leverkusen esetében. Fel nem foghatom, hogy kinek pattant ki az agyából ez a direkt megjelenés?

Hálás köszönet azért, hogy pénzt tolnak szeretett klubunkba, de biztos, hogy a nevet is bitorolni kell?

Vagy ekkora volt financiálisan a gáz?

Bőven vannak kérdések a csütörtöki ankét előtt.

Kategória: gondolatok
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Nem ér a neved, káposzta a fejed bejegyzéshez

 1. Zöldvérű szerint:

  Ne legyél finnyás. Az NB2-ben már jó részt állami zsozsóval kitömött csapatok vannak.
  Örüljünk, hogy valaki egyáltalán ad pénzt…

  Kedvelés

  • nagyd szerint:

   Nyilván nem az a probléma, hogy valaki fantáziát lát a csapatban, esetleg szóltak neki, hogy lásson fantáziát a csapatban és ezért hajlandó pénzt áldozni.
   Csak a cég motivációja érdekelne. Értsd! Miért akarja a nevét látni folyamatosan a Népsportban? Illetve az ETO tárgyalási pozíciója.
   Persze ezek olyan felvetések, amikre nem fogok választ kapni.

   Kedvelés

 2. Ebola szerint:

  Amikor legelöször megláttam az új nevet, elkapott a düh. Hozzáteszem, nem vagyok tisztában a támogatás mértékével, sem annak a klubra gyakorolt hatásával, de a klubvezetés számomra most ásta el magát teljesen. Jövőre már a címerbe is belekerül a szponzor?? Ilyen névváltoztatások olyan esetben kerülnek vagy kerültek szóba más kluboknál, mikor irdatlan mennyiségű pénzt toltak be a csapatba vagy esetleg tulajdonrészt is sikerült megkaparintaniuk. Nem tudom milyen tartaléka van a klubnak és hogy miből tud gazdálkodni a jövőben, mindenesetre kiváncsian várom az ankétot, ahol remélhetőleg választ kapunk erre a kérdésre is…

  Kedvelés

  • nagyd szerint:

   Kettősség van bennem. A csapat, a klub számára reméljük jó ez a fejlemény. De az egész körítés misztikussága ugyanakkor elgondolkodtató.
   Mellesleg elgondolkodtató, ahogy mellesleg Lukast égetik…

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.