Évadnyitó, apró szépséghibával

pedig tutira belőttem (fotó: zaol.hu)

Nem láttam az első félidőt.

Nyár van, a család nyaral, városnézés miegymás. Nem vagyunk otthon, boldogság felsőfokon. Csupán egy pillanatig gondoltam arra, hogy az idillt azzal vágom agyon, hogy ugyan menjünk már vissza a szállásunkra meccset nézni a tévében. Pontosabban: a többieknek nem is kell néznie, mindenki azt csinál, amit akar, csak engem hagyjanak békén kilencven percig.

Az élet azonban igazságos, bár ezért cserébe megkövetel némi kompromisszumot. Itt ez most konkrétan azt jelentette, hogy amikor végre megérkeztem a ZTE-ETO meccsbe, a felek már az első játékrészhez rendelt ráadás egy percet játszották. Pár alibi passz, aztán irány az öltöző és a kedves néző már ihatta is Bozsik szakértő okos szavait.

Blablabla. Ez az ivószünet nem kellett volna.

Fura egy munkahely lehet a közszolgálati tévé és ez alól az M4 sem kivétel. Kétségtelen, hogy itt talán nem kell a munkatársaknak a hurráoptimizmuson felül vélt vagy valós ellenségeket vagy ellenfeleket is ócsárolni. Legalábbis egyelőre. De a pozitív hozzáállás alapkövetelmény, az tuti.

De először térjünk vissza a meccs második feléhez. Az ETO nem engedte levegőhöz a kékeket, kis túlzással azt is mondhatnám, hogy folyamatos volt a presszing, amivel a ZTE nem tudott mit kezdeni. Annyit mindenképpen elértünk, hogy a hazaiak egyre frusztráltabbá váltak, ami sok-sok apró és aljas faultban öltött testet. No meg verbális agresszióban.

Zárójelben. Egészen elképesztő korunk futballista frizura őrülete. Világtrendről van szó, csak az a baj, hogy szerencsésebb helyeken ennek csupán másodlagos jelentése van. Nálunk azonban ez a lényeg. Szeretnék szólni, hogy a baró séróktól még senki nem lett jobb futballista és a tévé közeliken így még jobban átjön a hiányzó értelem.

A feni gondolatmenet nem független Babati Benjámin megőrülésétől.

Ami számomra azonban ijesztőbb volt, hogy az előrejátékban szikráját sem láttam a fantáziának. Sőt! A századik szélről beívelt labda után, ami vagy hosszú lett vagy játszi könnyedséggel fejeltek ki a zalai védők, azt kellett gondolnom, hogy ez tudatos. Nyugtasson meg valaki, hogy nem! A párszor az alapvonalról lövésre visszatett bogyó már rendben volt, az más kérdés, hogy kivétel nélkül minden alkalommal fellőttük a magas égbe.

Nem rágtam le a körmömet az idegességtől, mert egész egyszerűen nem hittem egy másodpercig sem, hogy ezt a meccset el tudjuk veszíteni, de azért ott motoszkált a fejemben, hogy ha ezek egyszer valahogy mégis elmennek és bevernek egy dugót, akkor egyrészt nem tudunk újítani, másrészt biztosan szétverem a kedves vendéglátóm televízióját.

És lám! A csereként beálló Kertész Tamásnak majdnem összejött a bravúr, de szerencsére annyira fogalmatlanul akarta megoldani a nem éppen másodfokú egyenletet, hogy az már fájt. A meccs utáni mini-interjú aztán gyakorlatilag mindent megmagyarázott. Ez a fiú nem okos, de minimum más derbit nézett, pedig hetven percig csak a padról kellett figyelnie az eseményeket.

Összességében pontozásos győzelmet arattunk, kár, hogy ezt a metódust még nem fogadta el az International Board.

A végén aztán jöhetett a nagy összeborulás, miszerint az iksz teljesen rendben van. Részt vett ebben a már említett Kertész középcsatár, a rutinróka Kabát Peti, a két mester és persze Bozsik szakértő úr, Kokó műsorvezető úrral egyetemben. Nem is beszélve a meccs kommentátorával, akit vélhetően magával ragadott a vizes vébé hangulata és mindent szupernek, de legalábbis nagyon jónak látott. Kedvencem az volt, amikor a nézőszámot hájpolta miközben a töküres lelátókat láthattunk a képernyőn. A rendező később a segítségére sietett és egy kézikamera segítségével megmutatta a másik oldalt is. Jó, oké, ott többen voltak.

A tavalyi szezonban úgy véltem, hogy egy masszív NB II-es csapattal nyomjuk a harmadosztályt és ez az érzet hétfő este kapott némi megerősítést. Nem szerencsés egy mérkőzés alapján hosszabb távú megállapításokat tenni, de nekem úgy tűnik, hogy a 6-8. hely megcsippantása a minimum elvárható.

Ahhoz, hogy nagyobbat álmodhassunk, az ilyen típusú derbiket be kell húzni.

És végül egy személyes megjegyzés. Szimcso Viktor szerintem jó kis játékos és lehet, hogy csak Szabó Lukas megleckéztetése miatt volt kezdő bal futó, de üde színfolt volt az ügyködése. Ha megérzi, hogy a beadások előtt hasznos dolog felemelni a fejet, nagyon nagy értéke lesz a csapatnak.

*

ZTE – ETO 0-0

ZTE: Szappanos – Króner, Koszó, Nagy T., Polényi – Végh (62′ Kretz), Bedi, Dubek – Babati, Vernes (70′ Kertész), Fujsz

ETO: Gyurákovics – Vadász, Nagy Á., Debreceni, Rokszin – Pongrácz (79′ Nagy M.), Bagi – Szimcso, Magasföldi (62′ Szatmári L.), Zamostny – Erdélyi (62′ Kabát)

Kategória: mérkőzés
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Évadnyitó, apró szépséghibával bejegyzéshez

  1. Zöldvérű szerint:

    Lukas balszélsőt szokott játszani…

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.