A kiskúti remete

valaki bejött a szobába? (fotó: thefashionist.com)

Nem elég, hogy ki kellett dobni azt a rohadt telefont, sőt, előtte kalapáccsal teljesen szétverni a SIM-et, a laptopról meg ne is beszéljek, de most már piszkosul kezdem unni a gyorskajákat.

Arról volt szó, hogy csak egy-két napig zárkózom be. Pontosabban nem is én zárom be magam, hanem az Imre reteszel el kívülről, mert az a tuti. Megbízom benne, biztosan nem hagy megdögleni. Jó fej akart lenni, első nap hozott egy Nemzeti Sportot, de aztán mondtam neki, hogy inkább ezt hagyjuk, mert széjjelbasz az ideg, ha csak beleolvasok. A Szöllősiben sosem bíztam, mindig csak akkor voltunk nekik érdekesek, ha kikaptunk, meg persze a Kabát Peti. Most aztán duplán röhöghetnek a Sinkoviccsal, hogy mi szívunk, Peti meg megy a dzsungelbe. Engem is kivihettek volna, biztosan lement volna pár kiló. Más pénzén szívesebben enném ezt a szar kínait.

Utoljára akkor éreztem magam ilyen cudarul, amikor az egyetemen késett a húspénz, ezért muszáj volt a kilencforintos sárgaborsót zabálni a menzán. Brrr! Ma sem értem, hogyan nem estem össze a kispályás meccseken ilyenkor már az ötödik percben? Pedig volt ott pörgés, higgyétek el! Nem lehetett kamuzni. De én felszívtam magam, hiába láttam sokszor mindent sárgán, a labda pedig egy hatalmas borsószemnek tűnt, ami csak gurult és pattogott, úgy tűnt, sosem lesz még csak egy kurva bedobás sem, végignyomtam az egész meccset. Jól vagy, Zolikám? Miért? Olyan furán nézel ki. Ja, semmi, csak egy hete nem alszom a római jog szigorlat miatt.

Megcsináltam, most sem fogom magam kicsinálni.

Azt hittem gyorsan lecseng az egész. Szegény futsalosok meg a csajok elviszik a balhét, a foci nem kerül képbe. Világos, hogy ehhez marha nagy mákra lett volna szükség, de hát miért ne jöhetett volna össze? Esetleg egy kis betyárbecsület. Kemény világ van, a hála ismeretlen szó manapság, de mégiscsak megmentettem a klubot. Vagy úgy is mondhatjuk, életben tartottam, életben tartom, amíg ők nem jönnek. Hiszen mindenki tudja, hogy jönni fognak. Nem is értem, mit szaroznak? Oké, ki kell várni, amíg a jogi procedúra végigmegy. És? Lehet itt meglepetés? Amennyiben mégis, ugyan mi probléma lehet? Ha van jó foci, ha van NB I, itt minden meg lesz bocsátva. A foci a törvény.

Erre most a Vajda Gyuri szabályos cikksorozattal jön. Miért? Megmondtuk mindenkinek: lesz pénz, csak várni kell egy kicsit. Esetleg sokat. Máshol se jobb. Akinek meg nem tetszik, elmehet Felcsútra vagy Kövesdre. Vagy Gyirmótra. Hannich Peti biztos segít. Nagyon úgy tűnik, hogy valakinek ez kevés volt, hogy szakadjon meg. Szivárogtat, csepegtet, így aztán jönnek az újabb és újabb írások, és persze mindenki azt várja, hogy mondjak valamit. Hát egy nagy büdös lófaszt!

Mégis mit mondhatnék?

Hogy a polgármester úr biztosított a támogatásáról? Muhaha!

Hogy a külügyminiszter úr üzent Havannából, hogy tartsunk ki? ¡Victoria o muerte!

Hogy Attila azt mondta, egyelőre nem tud segíteni? A jövő Győrben épül!

Hát lenne ennek értelme? Őszintén?

Helyette itt ülök egy lesötétített irodában már négy napja, tökéletesen tehetetlenül. Ez az atombiztos hely, nem talál meg senki. Még a függönyt sem húztam el, amióta bent vagyok, ki tudja, hol ólálkodnak a paparazzik. Vagy a drukkerek. Istenemre azt hittem, hogy az Óvár elleni derbit már meg tudom nézni, de nagyon úgy néz ki, ebből nem lesz semmi. A francba!

Mindegy is, az Imre mindjárt benéz és megkérdezi, mit rendeljen enni, esetleg kérek-e még valamit? Persze, bazdmeg, kaviárt meg francia pezsgőt!

– Lázár volt a polginál.

– És?

– Azt mondta, nem lesz gond!

– Mikor?

– Majd.

– Nem akar véletlenül nyilatkozni?

– Lázár?

– Dehogy! Borkai.

– Nem.

– Miért?

– Azt mondta, nem lenne jó az akusztikája.

– Kapja be!

– Hozok gyrost. Legyen benne hagyma meg csípős?

– Nem érdekel. De tudod mit? Hagymát kérek. Úgysem beszélek rajtad kívül senkivel.

– Szóval még maradsz?

– Szerinted? Na séta, nagyon kajás vagyok! Várj egy kicsit, meggondoltam magam! Nem tudnál valahonnan sárgaborsó főzeléket szerezni?

– Minden rendben, Zoli?

Kategória: gondolatok, mindenmás
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) A kiskúti remete bejegyzéshez

 1. eto-ka... szerint:

  ….csak egy kérdés…és persze nem bántva és nem védelmezve senkit sem…miért az államtól miért a Önkormányzattól vártok segítséget…(holott egyébként nem kevés pénzzel támogatják a sportot Győrben)…miért támogatná bárki is ezt a pénznyelőt, amikor maguk a Győriek sem támogatják…hallo…egy bajnokavató meccsen sem tudtuk megtölteni a stadiont….ki fog akár milliárdos összeget befektetni egy olyan sportba, ahol a jegybevételekből még a villanyszámla kifizetése is nehézkes…először bizonyítani kellene a szurkolóknak, hogy van értelme…nem annak az 1500-2000 embernek, aki minden hétvégén kint van….minden tiszteletet megérdemelnek…ők a szurkolók…itt van egy Magyarországon kifejezetten jó helyzetben lévő város…és nem tud megtölteni egy 16.000-s staidont…de még normálisan pár szektort sem…sírni…mutogatni..lehet persze….csak először mi szurkolók bizonyítsunk, hogy szükségünk van erre a csapatra…és, hogy sokan elmennek máshova pénzt keresni???…Jahhhh…ezt megkérdőjelezni…hát…nem is tudom…

  Kedvelés

 2. Zöldvérű szerint:

  Találó!
  De nevetni nincs kedvem most, maximum kínomban…

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.