Sikerélményt akarok!

mondjuk egy ilyen bulihoz még sokat kell aludni (fotó: AFP)

Mivel ma délután jó eséllyel többször is fel fog csendülni a ’Buzi MLSZ!’ című nagysikerű sláger, adnék egy értelmezhető tippet a kedves résztvevőknek, hogy ne legyen teljesen öncélú a foglalkozás.

Sok-sok hibája (bűne?) közül az egyik legnagyobb, ennek a közpénzekkel bőségesen kitömött gittegyletnek, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan okból a béka segge alatt tartja a Magyar Kupa presztízsét. Mi más indoka lehet például annak, hogy a Budafok-Debrecen örökzöldet délben és nézők nélkül fogják megvívni a felek? A kunszt ebben nem a kezdési időpont, hiszen a tizenhat párharcból csak négy nem a déli harangszóra indul, hanem az, hogy milyen szépen el tud bújni a szabályok mögé a rendőrség és a szövetség együtt, meghitten.

Láthattuk pár hete, hogy a Groupamában high-tech körülmények között is ki lehet végezni valakit, ezek után nem kérdés, hogy a budafoki felvonulási területen heverő féltéglák, vasbeton tömbök alkalmasak lehetnek egy kisebb tömegmészárlásra, ami már csak azért is reális, mert a budafoki és a debreceni ultrák közismerten vadásznak egymásra az év többi napján is.

Szerencsére, szerencsénkre az ETO kimaradt a jóból és rejtélyes okokból fél ötkor kezdhet, ami azzal kecsegtet, hogy akár nézők is lesznek. Kisebbik lányom egy hete azt hallotta a rádióban, hogy szerdán esni fog a hó, így aztán velem együtt ő is nagy izgalommal készül a napra, bár a motivációink és az elvárásaink jelentősen eltérnek egymástól. Elképesztő méretű harc dúl a lelkemben, mert én nyilván nem szeretnék havat látni, de ezt neki nem mondhatom el. Azzal sem traktáltam, hogy közben változott a prognózis, és én állok nyerésre. Nem hiszem, hogy öt-tíz percnél hosszabb ideig fog sírni, ráadásul az már akkor lesz, amikor már azt találgatjuk, kivel játszunk a tizenhat között.

Mert én kimondom, amit sokan talán nem mernek, a minimális cél a tizenegyes-drámát követő továbbjutás, de az a hideg időre gondolva nem bánnám, ha kilencven perc után érkezne az orgazmus.

Derék nyíregyházi barátainknak egy esetleges bukta úgy sem lesz annyira nehezen emészthető, mert a kupa szempontjából a klubtörténetük csúcspontja az a három alkalom (1980/81, 1998/99, 2013/14), amikor a nyolcaddöntőben véreztek el. Nekünk ugye van négy serlegünk, és egy vagy két körrel előtte is jártunk jó párszor.

A Szpari utolsó menetelésekor (a kispadon Lucsánszky Tamással) az Ebes, a Cegléd, az Eger és a Haladás testén keresztül érte meg a tavaszt, de aztán jött a feketeleves. A Debrecen egy laza 2-9-cel (1-3, 1-6) búcsúztatta az ősellenséget, ami biztos többszörösen fájt a Nyírségben. Az utolsó meccsen pályán volt Rubus Tamás, aki most is kerettag, és három volt közte, amikor beszállt Benkő Balázs, aki idén a Nyírbátor színeiben keserítette az életünket. Majdnem sikerrel.

Idén a Nyíregyháza is izzadt eddig rendesen, hiszen először Tiszakécskén nyert egy 90. perces góllal 3-2-re a politikailag és egyébként is szépen feltőkésített Duna Aszfalt TVSE ellen, aztán a kiábrándítóan szar Csornát oktatta hetven percig (4-0), hogy sztán a végén majdnem elszórakozza az egészet (4-2).

Nekünk ugyebár serlegből több van (4), mint nekik a csúcdteljesítményt jelentő nyolcaddöntőből.

Az mondjuk jó kérdés, hogy a Drucskó&Co. számára most mennyire prioritás a kupa. Valszeg semennyire, hiszen azzal mindenki tisztában van, hogy hiába vagyunk most a második ligában, Győrben igazából a kristályváza elhódításán kívül semmilyen más eredmény nem fog lázba hozni senkit – természetesen azon a kábé másfélezer emberen felül, akik kimennek, kimennének a stadionba. De akkor is, az NB II-ből nem esünk ki idén, akkor meg igazán lehetne egy kicsit izmozni.

Most mindenesetre arra lesz jó a méta, hogy egy kicsit visszaadják a srácok a jónép hitét, ami bizony gellert kapott a két megyei bukta után. Szimcso Viktortól példának okáért gálát várok, mert okos viselkedése miatt márciusig kiiratkozott a másodosztályból, szóval csalódnék, ha pihentetné a mester.

Szívem szerint azt kívánom, hogy ne az legyen a szerda legnagyobb öröme, hogy a Videoton elvérzett Vácon, a Gyirmótot meg egy hármassal küldték haza az Új Hidegkútiból.

Legyünk önerőből büszkék magunkra!

Ja! És nem tudom jönnek-e a haverok a messzeségből, de jó lenne, ha a Fegyelmi Bizottság jövő heti ülésén nem lennénk napirenden, mert ugye nem kell ölni ahhoz, hogy repkedjenek a többszázezres büntik. Tudjátok! Csak okosan!

Zúgjon a ‘Cuki MLSZ!’

A Blog töretlenül optimista tippje: ETO – Nyíregyháza 2-1 (hosszabbítás után)

Kategória: felkonf
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Pusztai Zoltán szerint:

    Mindörökké ETO!!!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.