Gyűrűk ura

majd én adom a fazont (fotó: coachup.com)

Nem tudom, mi lenne az igazán méltó kifejezése a hálának?

Élő embernek Magyarországon még nem szokás szobrot állítani. Roppant helytelen hozzáállás, hiszen csak a futballt tekintve Messinek Buenos Airesben, CR7-nek a kies Madeirán emeltek bronzból öntött klónt. Az más kérdés, hogy az előbbiről olyan okos figurát sikerült összehozni, hogy elég egy kisebb fémfűrész, és a boka tájékán, pár húzást követően el is lehet választani a lábat a többi testrésztől. Az emberről, aki nem ismer magánál jobb futballistát, ellenben remek portré készült. A világ valamiért röhög a funchali repülőtér termináljában idétlenül vigyorgó fejen, de nekem speciel bejön az alkotás. Nagyon kifejező.

Az közterületek esetében szigorú a mögöttes szabályozás, így sajnálattal el kell vetni azt a lehetőséget, hogy egy jó karban lévő, ráadásul aktív ötvenesről akár egy apró lejtőt el lehessen nevezni, nemhogy egy körutat.

Nincs más lehetőség, javaslatot teszek arra, hogy a hányatott sorsú, több mint két éve bűnügyi zár alatt lévő, mostanság Győri ETO Stadion néven futó sportkomplexum a jövőben Borkai Zsolt Arénaként működhessen. Így az utókor sosem feledhetné, hogy ki tette a legtöbbet Győr emblematikus klubjáért, azaz mindannyiunkért.

Beleértve a gyirmótiakat is.

*

Ma délután kiderül, hogy a ’Borkai Zsolt titkos élete, avagy milyen a jó gazda?’ munkacímen futó, a polgármester futballbarát, ezen belül is kiemelten az ETO megmaradásáért mindenre képes vezető imidzsét építő projekt részét képezi-e az is, hogy meglepetésgyőzelmet aratunk Kisvárdán?

Szerintem arra, hogy a szabolcsiak jövőre az első ligában fognak játszani, épeszű fogadóiroda nem ad meg egyesnél nagyobb oddszot. Az MTK-val párban szépen besétálnak majd a mennyország kapuján, ebből a szempontból teljesen felesleges lejátszani a maradék tizennyolc fordulót. Ha ez a kiinduló helyzet, könnyen belátható, bőven van sansz arra, hogy kevéssé vegyék komolyan az idei utolsó meccsüket. Hideg van, jönnek az ünnepek, kinek hiányzik ez már? Mi pedig azt is tudjuk, hogy velük szemben tizenegy, plusz a kispadról beszálló három oroszlán fog a pályára lépni. Olyan oroszlánok ők, akiket mostanában éheztettek egy kicsit, de most beígérték nekik a tuti husikát.

mert megérdemelte (fotó: elpais.com)

Mindenki látott már David Attenborough természetfilmet, könnyen el lehet képzelni, mi történik ilyen esetben.

Ráadásul ezen az őszön nyerni járunk a tirek földjére, hiszen vertük a Nyíregyházát a ligában, a Nyírbátort meg kicsaptuk a kupából. A kettő már sorozat, mondta számtalan alkalommal Joli néni, aki oroszt tanított általánosban, és ahogy öregszem, egyre többször jövök rá, hogy az élet egyik legnagyobb igazságával ajándékozott meg tizenkét évesen, jóllehet, mi akkor csak röhögtünk az öreglány faszságain. Fiatalság, bolondság!

Az egyébként megvan, hogy Soós sportigazgatónk edzői minőségben jegyzi a kisvárdai labdarúgás második legjobb eredményét, egy negyedik helyet az NB II-ben? Ugye-ugye? Tiszta szerencse, hogy még nem készült el az új csillivilli stadion, mert a régi libalegelő minden fűszálát ismerheti a jó Imre. Nem is beszélve a Várkerti Vitézek művésznéven futó helyi kemények trükkös, az ellenfél játékosait kiélezett helyzetben megzavarni igyekvő rigmusait és azok lélektani hatásait.

Nem akarok nagy szavakat használni, de ezen a derbin kizárólag nekünk áll a zászló.

Az augusztusi 1-3 senkit se zavarjon meg! Akkor még csak szoktuk a másodosztály légkörét, naivitásunkat kegyetlenül megbüntette a rutinos ellenfél. Az első gólt romantikus félhomályban kaptuk, nem izzottak fel időben a fények. Remélem a műszaki személyzet később példás büntetést kapott megmagyarázhatatlan hanyagságáért. A nem sokkal korábban véget ért ifjúsági olimpia kicsit viharvert állapotba hozta a gyepet, de mi a sportszerűséget szem előtt tartva nem vittük idegen pályára a meccset, hiszen nem akartuk a Kisvárdát ezzel is megzavarni. Felvállaltuk, hogy csak a játéktér kilencven százalékán tudjuk a saját, ördöngős játékunkat játszani. A sport nyert, mi nem. Kérdem én: hol a jól megérdemelt Fair play-díj? Azt az apróságot most fel sem akarom hánytorgatni, hogy anno azt a luxust is megengedhettük magunknak, hogy nem Szentes Lázár ült a kispadon.

Van még kérdés?

*

Remélem a szolgálati Audi reggel időben elindult Kisvárda irányába. Jobb félni, mint megijedni, és ha úgy fordul a mérkőzés menete, egy rátermett városvezető, aki naprakész a csapattal kapcsolatban, akár ott a helyszínen és azonnal be tud avatkozni.

várdai kiszámolós (fotó: 444.hu)

Én a helyében betettem volna a csomagtartóba egy sporttáskát, benne egy feliratozott zöld-fehér mezzel.

A 10-es dressz Kulcsár Kornél elpasszolása óta úgyis szabad és gazdára vár.

A Blog politikailag korrekt tippje: Kisvárda-ETO 1-3.

Kategória: felkonf
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Gyűrűk ura bejegyzéshez

  1. Zöldvérű szerint:

    Ez most egy iróniával teli bejegyzés? Vagy netán megsütött a nap?

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.