A morgásnál egy kicsit több

azt hittem, hogy rosszul látok (fotó: saját)

Mikulás napján volt a sajtótájékoztató, most meg mindjárt itt a Karácsony.

A közeli sajtó kábé másfél hét alatt pörgette végig a sztorit, aminek hangsúlyos eleme volt az előző tulajdonos által folytatott gaz tevékenység.

„A felelőtlen gazdálkodás miatt az ETO az elmúlt időszakban ismét bizonytalan, csődközeli helyzetbe került, hallottuk a segélykiáltásokat,  számos panaszt kaptam magam is a kifizetések, bérek elmaradása miatt” [kisalfold.hu 2017.12.06.]

„Az elnök úr azért távozott, mert közel 400 millió forintos adósságot halmozott fel, négy hónapja nem tudott kifizetni senkit. (…) jócskán szponzoráltuk az ETO-t. Éppen ezért felháborító, hogy Drucskó közpénzeket kótyavetyélt el. (…) Engem már keresztre feszítettek volna, ha így gazdálkodom az önkormányzat pénzével.” [borsonline.hu 2017.12.08.]

Ezt utóbbit még aznap megfuttatta a biztonság kedvéért az nso.hu is.

„Az ETO sajnos az elmúlt időszakban ismét bizonytalan, nehéz helyzetbe került, számos panaszt kaptam magam is a kifizetések elmaradása miatt szülőktől, edzőktől, szolgáltatóktól. (…) a győri önkormányzat és az akkor még befektető-jelölt cég is átvilágította a kft. gazdálkodását, amely sajnos jelentős felhalmozott adósságot mutatott, mint mondta, a felelőtlen gazdálkodás csőd közeli helyzetet eredményezett.” [Győr Plusz 2017.12.08.]

„a [75 millió forint támogatást – Blog] eddig visszatartottuk a felhalmozott hatalmas adósság miatt (…) Mint kiderült, az iskola is nehéz helyzetbe került.” Lokál [2017.12.14.]

Az önmagában is fincsi, hogy a két helyi „újság” anyaga gyakorlatilag szóról szóra megegyezik egymással. Van ilyen, Gy.P. annyira tökéletes munkát végzett, hogy Lokál Győrnek nem maradt más hátra, mint pár stilisztikai igazítás, változtatás a szórenden, esetleg egy-két szó cseréje a szinoníma szótár segítségével. Az ilyenre is rá kell szánni az időt, a Ctrl-C Ctrl-V nem megy egyik percről a másikra.

Ami nekem folyamatosan bassza a csőrömet, hogy csak és kizárólag egy narratívát hallok, olvasok. Azért lássuk be, komoly vádakat fogalmaz meg a polgi, amit aztán szolgalelkűen már pötyögnek is be a gépbe a sameszok, aztán irány a redakció és órákon belül ott virítanak a világhálón a baljós mondatok, teledobálják annak print verziójával az egész várost. Kétszer. Ellenben sehol sem jelenik meg a pellengérre állított Drucskó doktor álláspontja. De még annyi sem, hogy megkérdeztük a volt tulajdonost, aki nem reagált megkeresésünkre vagy későbbre ígért választ.

A jófiú elmondja a magáét, a többi néma csend.

Politikustól ne várjon sok jót az ember, ott szinte kötelező a bullshitek puffogtatása, a szent cél érdekében a másik fél gyalázása, akár még a jó ízlés határain is túl. Belefér. Megmérték előre, az emberek tömegeit nem érdekli ez a kérdés, szarik a hitelességre, aki meg esetleg az egybites üzenet mögé is benézne, tehet egy szívességet. Törpe minoritás. A hibahatáron belüli polgártárs.

Jut eszembe! Hallott valaki például büntetőfeljelentésről? Nem? Milyen meglepő.

Drucskó Zolit első körben nem értettem. Elég mélyen belegyalogoltak a jó hírébe, mégsem kapálózik, nem ordibál, hogy hahó emberek!, hazugság az egész!

Aztán felébredek, és rájövök, hogy a mai Magyarországon élek és egyre világosabb a hallgatás miértje. Valószínűleg szeretne ő még létezni ebben a hazában.

Tizenhat nap telt el, a tisztesség azt kívánja, hogy leírjam, a magam részéről fenntartom a kételkedés jogát, és nem tudok másként tekinteni az egész történetre, mint valami olyanra, ami bűnben fogant.

Egészen addig, amíg meg nem győz meg valaki ennek ellenkezőjéről.

Jön a Jézuska, lehet próbálkozni!

Kategória: nemsport
Címke: , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 1. Horváth Tibor szerint:

  “Drucskó Zolit első körben nem értettem. Elég mélyen belegyalogoltak a jó hírébe, mégsem kapálózik, nem ordibál, hogy hahó emberek!, hazugság az egész!
  Aztán felébredek, és rájövök, hogy a mai Magyarországon élek és egyre világosabb a hallgatás miértje. Valószínűleg szeretne ő még létezni ebben a hazában.
  Tizenhat nap telt el, a tisztesség azt kívánja, hogy leírjam, a magam részéről fenntartom a kételkedés jogát, és nem tudok másként tekinteni az egész történetre, mint valami olyanra, ami bűnben fogant.”
  Sajnos,- – így igaz!

  –,-,-,,,–
  “egyre világosabb a hallgatás miértje. Valószínűleg szeretne ő még létezni ebben a hazában.”
  Ehhez nincs mit hozzátenni, – a valóság ez!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.