Pricc, pracc, Perutz!

beszállás előtt (fotó: saját)

Nem is volt az olyan régen, amikor Győr és Pápa elsőszámú csapata összecsapott egymással egy szomorkás hétfő délután az NB I-ben. Utólag visszagondolva akkor, mi mezei ETO-szurkolók már sejthettük, hogy megyünk a levesbe, ellenben pápai sportbarátaink, a nagyon bennfentesek kivételével még csak nem is gyaníthatták, hogy ők is. Völgyi Dani például biztosan nem, megalkuvás nélkül ívelgette be a szögleteket sárga-fekete szerelésben a nagy semmibe.

Az a vigasztalan 0-0 mégis, a futball nagy furcsaságainak egyikeként mégis tűpontosan megmutatta, hogy ennek a két csapatnak bizony egy az útja.

A Lombard anno csak félig lett megmentve, az utánpótlását biztosító PELC hozott össze egy felnőtt csapatot, ez lett a Perutz FC, ami velünk ellentétben a megye egyből startolt és egyelőre tartja is az egy lépés távolságot az ETO-tól. Ha továbbra is minket követnek szolgai módon, akkor ebben a szezonban nem lesz feljutás a második ligába, bár masszív kis társaságot alkotnak és rendületlenül ostromolják a dobogót az NB III-ban.

szponzor a fák között? (fotó: saját)

Az első osztályról meg majd akkor álmodhatnak, ha mi megyünk az Európa Ligába.

Szombat délelőtt újra találkozott egymással a két gárda a hátsó műfüvesen és össze is hozott egy klasszikus évadnyitó meccset. Az mit jelent? A bajnokságok elején szokták elsütni a szezon eleji forma frázist. Nos, ez most nagyon szezon eleji eleji volt.

De miért is lett volna más?

Ráadásul az idei stratégia, vélhetően az új ügyvezető által is említett racionalizálás jegyében, ugyebár arról szól, hogy négy hétvégén is kettős rangadót rendeznek, így kevéssé valószínű, hogy a legerősebb csapatot, vagy más megfogalmazás szerint a várhatóan a bajnokin is pályára lépő együttest keveset fogjuk látni. Talán csak a végén, a Csorna ellen.

A mai kezdőt annyira nem is nevezném szedett-vedettnek, a hátsó alakzatot például láttuk már így összeállni. Ha belegondolok, túl sok galiba nem is volt a védelemben, mondjuk kettő pont elég volt ahhoz, hogy elveszítsük a derbit.

A kreatív játék kapcsán bőven van hiányérzetem, de az aktuális ETO-nál ez a probléma nem ma jelentkezett először. Ehhez ugye kell, aki küldi a nótát, egy másik meg tud rá táncolni. Valszeg vitát fogok generálni, de én talán most láttam meg először azt a potenciált Szatmári Lóriban, amiért Pécsen még most is sírnak utána. Lehet, hogy a közelség tette, de most sokkal inkább úgy láttam, hogy ott volt a játékban, tette a zsugát, az más kérdés, hogy sokan nem értették, mit is akar?

Ez most tényleg az ő hibája?

Arra viszont tényleg leteszem a nagyesküt, hogy a stadion lelátójáról szimpla téblábolásnak tűnő színpadi mozgása, így, pár méterről egész dinamikusnak hatott.

az ott Rokszi, vagy csak egy látomás? (fotó: saját)

A rutinos spílerek közül Bagi hozta a kegyetlen takarító figuráját, Debreceni góllal fűszerezte megalkuvás nélküli futballját, Vadász ott volt, Rokszin sokat futott, de sajnos párszor cselezni is próbált, Beliczky nagyon akarta, de nem találta a fonalat, Szimcso ellenben kurva sokat mozgott, és bár néha öncélúnak tűnt a tánca, mégis elérte azt az optikai tuningot, hogy hasznos, a kapuban Gyurákovics pedig a coach és a pszichológus kettőségében őrlődött, miközben folyamatosan dumált a csapattársainak – és ez itt most nem kritika.

Az ifjúság darált. A délelőtt egyik roppant gonosz tanulsága, hogy óriási szakadék tátong a felnőtt-futball és az utánpótlás által játszott játék között. Azt is mondhatnám, hogy a differencia megdöbbentő, vagy már-már ijesztő. Ez még akkor is így lenne, ha 1-1-nél Méry beveri a pofás támadás végén a ziccert.

Ez most tényleg a srácok hibája?

Összességében nem történt csoda. Sokkal problémásabb lenne, ha gálázva hintettünk volna egy tizest, mert akkor valami biztosan el lett cseszve már a felkészülés elején. A munka megkezdődött, a próbafolyamat legelején beengedték a közönséget egy olyan előadásra, amin még nem volt ott minden színész és rengeteg volt a szövegtévesztés.

Egyelőre Rómeó és Júlia is él, de ez biztosan nem így lesz bő egy hónap múlva.

lesz ez még acélosabb (fotó: saját)

*

ETO – Perutz FC 1-2 (0-1)

ETO: Gyurákovics – Rokszin, Debreceni, Vadász, Kovács – Bagi – Szatmári L., Múcska (45’ Balogh) – Szimcso (77’ Kulcsár), Márton (45’ Méry), Beliczky (77’ Sipőcz)

Perutz: Sánta – Domján, Császár, Kozma, Böröczky – Somogyi, Jurik – Németh, Hanzl, Baldauf – Szedlacsek [kispad: Szigeti, Skriba, Horváth, Farkas, Nagy, Koncsag, Pintér, Mogyorósi]

Gólok: 27’ Hanzl 0-1, 53’ Debreceni 1-1, 58’ Skriba 1-2

*

A nap másik mérkőzésén:

ETO – FC Ajka 2-3 (0-1)

ETO: Szatmári Z. – Lovász, Kalmár, Gyagya, Krén – Tajthy, Pongrácz – Magasföldi – Szabó L., Szánthó R. – Zamostny [kispad: Pálfi, Detrik, Androsch, Szentes]

Ajka: Pokorni – Köles, Pákai, Graszl, Krebsz (46’ Pavlitzky) – Csizmadia, Nagy E., Horváth, Illés (81’ Bakó), Nagy K. (46’ Oláh), Kalász (46’ Major)

Gólok: 21’ Horváth 0-1, 50’ Illés 0-2, 62’ Magasföldi (11-es) 1-2, 63’ Major 1-3, 90’ Szánthó R. 2-3

Kategória: felkészülés
Címke: , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.