Mindenki azt kapja, ami jár

ez mondjuk ügyes volt (fotó: youtube.com)

Azt mondják az okosok, hogy a rögzített helyzeteket a legegyszerűbb kivédekezni. Nem nehéz belátni, hogy így van, hiszen a normál játékszituációkkal szemben lényegesen kevesebb a lehetséges kimenet, mint mondjuk egy jól felépített akciónál. Arról nem is beszélve, hogyha az akció befejezésének pillanatát elnevezem [n]-nek, akkor az esetek nagy többségében elegendő [n-1] időpillanattól kezdve erősen koncentrálni, és nem mondjuk [n-8]-tól. Jó, belátom, az utóbbi feltevés az NB II-ben teljességgel kizárt, már-már a sci-fi kategóriába tartozik.

A Szolnok ellen nem jött össze a dolog. Sőt! Nagyon nem.

Az első találat kapcsán esetleg Sigmund Freudnak lenne esélye megfejteni, hogy vajon mi játszódott le Vadász Viktor fejében, amikor elkezdte a mozgássort. Én arra gondolok, hogy megzavarhatta, hogy egyszerre eltűnt mellőle mindenki, beugrott egy gyerekkori emlék, amikor csatár akart lenni, ünnepelt gólvágó, és nem tétovázott.

A mozdulat tökéletes volt. Sajnos.

A szabadrúgás kapcsán adja magát a klasszikus kérdés: vajon mire gondolt a költő? Ráadásul nekünk nem is egy koszorús rímfaragónk akadt, hanem mindjárt öt. Például Gyurákovics, aki unortodox módon állította fel a sorfalat, aztán a középen blokkolást imitáló Daru-Rokszin-Szatmári trió, vagy éppen Zamostny, aki középen biztosította a semmit. Szegény Gyagya szerintem csak azért nem kapott agyvérzést, mert még az öngól után kért valami erősebb cuccot, így leszedálva csupán egy kissé visszafogott dühkitörésre futotta az erejéből.

A minősíthetetlenül szar meccs nagyon leegyszerűsítve ezen a két momentumon ment el, de a baj gyökere ennél lényegesen mélyebb.

nagyon eltolódtunk (fotó: youtube.com)

Van olyan, hogy nem megy a foci, utazni is kellett, a szerda-szombat ritmus meg eleve kicsinálja az embert, belátom. De! Mi a túróért nem tudtok legalább egy kicsit küzdeni? Azt gondoltátok, hogy nem látja majd senki a szenvedést és akkor belefér az alibi? Hát kurvára nem!

Ha ez volt a fejekben, az OlajTV nagyon betett nektek. Az már csak hab a tortán, hogy a szolnoki stáb három vagy négy kamerával adta a meccset, voltak lassítások és két olyan kommentátor dumált közben, akik simán verték minőségben a komplett M4-et.

Nekik tényleg jár a ’Szép volt fiúk!’

*

Szolnoki MÁV – ETO 2-1 (1-1)

Szolnok: Gazsi – Molnár, Horgosi, Papp, Csirmaz – Kenderes, Farkas – Nyerges (67’ Lakatos), Pantovic, Tóth (74’ Jasarevic) – Olasz (85’ Angyal)

ETO: Gyurákovics – Vadász, Gyagya, Debreceni, Rokszin – Szatmári L., Bagi, Szánthó R.– Beliczky (60’ Daru), Szimcso (72’ Magasföldi) – Zamostny

Gólok: 16’ Vadász (öngól) 1-0, 27’ Bagi 1-1, 83’ Olasz 2-1

Kategória: mérkőzés
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Zöldvérű szerint:

    Tényleg le a kalappal a szolnokiak közvetítése előtt. Magas színvonalú és épp annyira volt elfogult a saját csapatuk irányába, amennyi belefér és mellette azért tisztelettel beszéltek a mi csapatunkról is. Mikor lesz ilyen nálunk? Még egy nyamvadt összefoglalót sem tudnak összehozni másnapra, sőt semmikorra sem.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.