Canossát járni, nem kell félnetek

egy igazán jó vezető jól bánik a bőrrel (fotó: qz.com)

Ez a poszt nem a tulajdonos, de még csak nem is a menedzsment ellenében született. Csupán egy szomorú jelenséget ostoroz, ami egy letűnt kor, áporodott levegőjű hangulatát idézi.

*

A stabil piaci alapokon nyugvópolitikai pórázon tartott magyar labdarúgás működésének és belső logikájának megértését nagyban segíti a klub által kiadott közlemény.

Már az megér egy misét, hogy ezzel a szöveggel miért kellett várni közel egy hetet, hiszen az érdemi részben, azaz Mányi Pétert Soós Imre váltja az ügyvezetői székben, semmilyen újdonság nem szerepel a Kisalföld által múlt csütörtökön megszellőztetettekhez képest. Talán nem volt, aki tisztességesen legépelje azt a három mondatot. Előfordul, van ilyen.

Csak közben történt egy, s más, például vasárnap lezajlottak a választások és Andy újságjának már nem kellett migránsos faszságokat megjelentetnie, így aztán felszabadult egy csomó üres hasáb, amit például az ETO-val kapcsolatos hírekkel töltöttek fel. Elkezdődhetett az igazi tényfeltáró munka. Jött ugye a budaörsi buktát követő purpárlé taglalása, amibe még erkölcsi jó tanácsok is belefértek, no meg egy szurka a klub felé, hogy egyébként lapít, hogy nem kommunikál rendesen. Jó reggelt kívánok, mondhatom joggal ebből a székből.

Aztán szerdán robbant a bombapapírzacskó!

Az újság szemezgetett a győri közgyűlés március 23-i ülésének sport témájú anyagai között. Ez ugye szűk három héttel ezelőtt volt. Én nem tudom, mert nem erre vagyok kihegyezve, hogy milyen gyorsan dobják fel ezeket a cuccokat a netre, még az is lehet, hogy most lett nyilvános. Ha genya vagyok, azt mondom, a Kisalföld munkatársának kutya kötelessége ott üldögélni karzaton minden egyes alkalommal, már csak azért is, mert nincs belőlük olyan sok, 2018-ban például még csak négyszer buliztak a fiúk-lányok, abból is egy szigorúan reprezentációs jellegű ünnepi műsor volt március 15-én.

Leicesterben is megvédik a thai királyt (fotó: countryside-lavie.com)

No mindegy, mostanra sikerült feldolgozni a „Pályázati úton támogatott sportszervezetek (kiemelt és nem kiemelt sportágak), valamint utánpótlás-nevelés fejlesztést végző alapítványok támogatására szolgáló pályázati keret felosztására” vonatkozó javaslatot. Az anyagnak szép és semmitmondó, de legalább hosszú címe van, ezek után totális csalódás, hogy csak öt oldalas, amiből kettő az igazán érdemi rész, azaz ki mennyit kért, és mennyit kapott.

A cikk inkább leíró jellegű, a bulvárstatisztika legszebb hagyományait követi. Bedobja a nagyobb (Audi-ETO, Graboplast VSE, GYAC) neveket és az irigység szép régi magyar hagyományait szem előtt tartva, a nagyobb összegekre fókuszál. Ha egy átlagos képességű alsós gimnazistának odaadták volna az előterjesztést, összerakta volna ő is ilyen minőségben az írást.

No de! Az igazi csattanó az utolsó mondat, amit a biztonság kedvéért félkövér betűkkel is szedtek, ezért én is így teszek, a dobpergés effektet meg mindenki gondolja hozzá.

„A lista szerint az ETO FC nem kapott anyagi támogatást.”

O, Donna Clara! Kiáltana fel gyerekkorom remek lengyel rajzfilmjéből Pampalini. Szemetek! Tenné hozzá Eric Cartman a South Parkból.

Gecik! Zárná le a vitát a mindennapok valóságában Simicska Lajos, és azonnal átcsoportosítana minden forrást a Kisalföld felvásárlására, ha egyéb üzleti érdeke is úgy kívánná. Ööö… Lajta-Hanság.

Na ez lehetett az a pont, amikor az ETO Futball & Futsal Kft.-nél ráérezték a pillanat fontosságára, gyorsan elszaladtak egy munkaerő-kölcsönzőbe, ahol diszkontáron béreltek félórára egy gyors- és gépírót, akinek már diktálták is a közleményt. Ha már úgyis itt van, kisasszony, bővítsük a mondanivalót, szólt a verdikt. Az eredetileg tervezett szöveget ugyanis megtoldották még pár gondolattal, amiben megvédték a polgármester urat a méltatlan támadástól, újfent megénekelték legendásan nagyvonalú hozzáállását és végül, de nem utolsó sorban nem maradhattak el a hálát rebegő szavak. Aláírás, pecsét, dátum, mehet a postázóba!

Én a magam részéről csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy pár dolog azért így is kimaradt.

most szóltak neki, hogy Győrben nem preferált a dzsúdó (fotó: politikaplus.com)

Először is, Borkait nem baszogatta senki. Persze kremlinológiailag értelmezhető a cikk így is, de ez nettó hülyeség. Bástya elvtársat senki nem akarta megölni, nyugi! Ennyire azért ne legyünk paranoiásak. De ha már a polgármester úr bekerült a kontextusba, azért arra kíváncsi lennék, hogy mit takar az ő anyagi támogatása? az erkölcsi az megvan, mert amikor jött az új tulaj, rögtön melléült, beszólt az előzőnek. Új moralisták, ezt tudjuk. sikerült felugrania a száguldó vonatra, majd azt mondani, hogy ő vezeti a mozdonyt. De pénzt is adott? Király! Köszi.

És a legfontosabb! Az ETO FC azért nem kapott pénzt a fent lobogtatott pályázaton, mert… nem kért. Ha veszi valaki a fáradságot és megnézi a listát, az láthatja azokat a szerencsétleneket is, akik pályáztak ugyan, de valamiért nem kerültek a pikszisbe. Ilyen a Győri Lendület SK, a Nicsi Judo Klub Egyesület, a Vital Judo Klub és a Széchenyi István Egyetem SE – nem fogjátok kitalálni! – judo szakosztálya. Ők kértek zsét, és megítéltek nekik nulla forintot. A Lendület például szaros 300 ezerre sem volt jó.

No mindegy. én igazából csak azt nem értem, hogy minek ez a fene nagy szervilizmus?

Akkora a baj, hogy érdemes térdre ereszkedni, és még a gerincet is meghajlítani?

Kategória: gondolatok, mindenmás
Címke: , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Canossát járni, nem kell félnetek bejegyzéshez

 1. mracsko szerint:

  Én úgy tudom kértek és kaptak is 75M-t.

  Kedvelés

  • nagyd szerint:

   Ez igaz, tavaly kifizették a beígért 75+75 milla második felét, amit egy időre visszatartott a város. De most egy teljesen más forrás elosztása kapcsán írta a Kisalföld, hogy nem kaptunk pénzt, amiből a dokumentum szerint nem is kértünk.

   Kedvelés

 2. Horváth Tibor szerint:

  Arra gondolok, a p.mester azóta utálja az ETO-t – (pedig mindent megkapott) – mióta elhagyta az ETO-t és azokat akik olimpiai bajnokot neveltek belőle!- és 2006-ig nem köszönt ETO-s “nevelő” edzőjének!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.