Öltözőben maradtak

nem ezért építettük a stadiont, fiam (fotó: m4sport.hu)

Ha a pázmándfalui pubi parádés bombája nem köt ki a jobb bal felső sarokban, teljesen elégedetten dőltem volna hátra a szünetben. Így sem voltam azonban totál elkeseredett, és ez annak ellenére is igaz, hogy nem rúgtunk gólt. Deutsch fogalmatlan fejese olyan ajándék volt, amire utólag, az első félidő játéka alapján rászolgáltunk. Nyilván ezerrel jobb lett volna az akusztikája a dolognak, ha Zamostny lövése nem kapufa, hanem gól, vagy mondjuk Szimcso kilépése nem fejeződik be olyan bántóan semmilyen módon.

Apropó Zamo helyzete. Az tényleg futballra emlékeztető jelenet volt: a lekészítés egészen pompásan sikerült Erdélyi Lacitól és a löket is szinte hibátlannak nevezhető. Az MTK-s kiskapus hiába nyújtózkodott, de a mázli faktort ezúttal a másik oldalon könyvelték le.

Nyilván az elfogultság beszél belőlem, de besírtam a gyönyörűségtől, amikor egészen sok egy érintéses passzt hoztak össze a srácok egymás után, folyt a labda rendesen, ment a tikitaka.

Nem kell hozzá hű de nagy szakmai hozzáértés, egy olyan csapat ellen, amelyik alapjáraton is játssza a futballt, ráadásul semmilyen eredmény-kényszer nincs rajta, ha csak nem vesszük annak a harmincnyolc ultra által támasztott elvárást, lényegesen egyszerűbb játszani, mint a buszt az ötösön leparkoló bunkergárdákkal szemben. De mondjuk az egy héttel ezelőtti mérkőzésből kiindulva nekünk más struktúrák láttán is elfogyott a tudományunk nagyon gyorsan.

Most ellenben jó volt látni, hogy Szatmári Lóri ezen a szinten egész jó és hasznos futballt is elő tud adni, Bagi tanári módon szűr, Vadász odaér időben és Tajthynak is vannak második gondolatai.

Az egyenlítő gól mondjuk gyorsan megmutatta a csapat korlátait, mert annyira nem volt bonyolult az a képlet, amivel az MTK előrukkolt, amikor megrajzolta a támadását. Ha jobban megnézzük, Rokszin sehol a balhátvéd pozícióban és nem megbántva az érintettet, nekünk az már régen rossz, ha Szimcsonak kell levédekeznie a szélső futót. Arra meg külön kíváncsi lennék, hogy egy ilyen bohóctréfának beillő gól után két perccel miért nem vagyunk olyan pszichés fölényben, hogy normál esetben kóválygó ellenfélnek eszébe se jusson vagy negyedórán keresztül a másik kapu felé kóricálni, nem hogy támadást vezetni?

Mindezek ellenére simán előnnyel mehettünk volna a pihenőre, de Lencsének valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt meg kellett mutatnia, hogy mi is lehetett volna belőle, ha lett volna egy normális mentora évekkel ezelőtt.

Szünet.

A második félidőben nem tudom mi történt pontosan. Talán leszóltak, hogy ne zavarjuk meg túlságosan az ünneplést, esetleg beletettek valamit a hűsítőkbe, mindenesetre értelmezhetetlen negyvenöt perccel rukkoltak elő a srácok. Túlzás nélkül állítom, hogy mindenki legalább egy fél osztályzatot bukott a pihenőt követő teljesítményével.

A fentebb megsüvegelt Szatmári helyett például biztosan egy hasonmás lépett pályára, mert össze sem lehet hasonlítani a két fickó előadását. Esküszöm, megnézem még egyszer a komplett meccset, mert még a futásának stílusa is gyökeresen megváltozott, a mi csak alátámasztja a feltételezésemet. Fantomas is simán cserélt gumiarcot, miközben szívatta Juve felügyelőt, szóval elképzelhető, hogy itt több ijesztően zöld fejű ember vár bevetésre, csupán a maszkot húzzák rá arra, aki bemegy a gyepre.

Tiszta szerencse volt, hogy az MTK sem erőltette a dolgot, így masszív unalommá vált a mérkőzés. Mi átálltunk a birkózásra, meg arra, hogy futtassuk a jobb oldalon Kovácsot, aki vagy alapból belebikázta a védőjébe a beadást, vagy túljutott ugyan rajta és utána törte el a játékszert. Nem akarom őt bántani és különösen rávarrni a bukást, de az ő működése extrém látványos volt.

Fantomas egy pillanatra kiesik a szerepből (fotó: m4sport.hu)

A kékek meg várták az ellencsapás lehetőségét, de valamilyen mögöttes szándéktól vezérelve csak a tutinál is tutibb szituációkban indulta meg, és abból azért nem volt sok. Lencse mondjuk emberkedett a hülye tekeréssel (kapufa), meg a bokából indított löbbölős passzal (tökéletesen sikerült, de Hrepka elbénázta a ziccert), amiket majd betehet a portfóliójába, ha el akarja adni magát utoljára valamilyen jegyzett csapathoz Izraelben vagy Kazahsztánban. Én mondjuk ha azeri oligarcha lennék és lenne egy csapatom a helyi első osztályban, amelyik már kurvára ki akarna jutni az Európa Ligába, megvenném Lacit.

De ha mondjuk az osztrák Landesliga egyik burgenlandi középcsapatába keresnék rutinos kapust, akkor Szatmári Zolit vinném. A kora megfelelő, hozza a kötelezőt, sőt még pluszokat is hozzá tud tenni. Az, hogy a nyolcvanadik perc tájára fejben elfárad és teljesen fölöslegesen hozza magával a kaszáját is, amikor kifut, belefér. Hogy utána megpróbálja teátrálisan elmagyarázni, miszerint őt csúnyán letalpalták, külön érték, mert még azon a szinten is kell a show. Egyébként nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni annak elmagyarázására, hogy lesről indult a csávó. Vélhetően ugyanúgy nem vonta volna vissza az ítéletét a spori, de annak lett volna alapja.

Így aztán az összesítést elbuktuk a bajnokkal szemben, aminek az égvilágon semmi jelentősége nincs, ha majd évek múlva, szigorúan a tényadatok alapján visszatekintünk erre a párharcra, büszkén és egyenes derékkal mondhatjuk, hogy újoncként megfingattuk a felsőbb osztályból érkező és kicsit más dimenzióban létező MTK-t, és annyira közel voltunk az igazi bravúrhoz, hogy ihaj. A részleteket pedig fedje jótékony homály.

No az utóbbit nem kéne, mert az első félidő alapján tényleg benne volt a pakliban egy jobb eredmény.

A meccs után a jó Lóri azt mondta az ártatlan tekintetű riporternő azon kérdésére, hogy mi hiányzott: ez szakmai kérdés, az elemzést követően majd a mester megmondja, de lassabban játszottunk.

Utána aprót csippantott a szemével, besietett az öltözőbe, majd feltételezésem szerint egy gyors mozdulattal lehúzta zöld fejéről a Szatmári Lóránd gumimaszkot és felvette helyette Soós Imréét.

*

MTK – ETO 3-1 (2-1)

ETO: Szatmári Z. 3 – Kovács 2, Vadász 2, Debreceni 2.5, Rokszin 2 – Bagi 2 – Tajthy 2.5 (77’ Beliczky 0), Szatmári L. 2.5 (87’ Hidi 0)– Szimcso 2, Erdélyi 2 (61’ Magasföldi 2), Zamostny 2.5 (62’ Erdélyi 2)

MTK: Bese – Katona, Balogh, Gengeliczky, Deutsch – Borbély – Vass (86’ Bori), , Kanta, Schäfer (80’ Szuhodovszki), Kulcsár (70’ Hrepka)– Lencse

Gólok: 8’ Deutsch (öngól) 0-1, 10’ Vass 1-1, 45’ Lencse 2-1, 84’ Kanta (11-es) 3-1

[Az osztályozásnál 1-től 6-ig terjed skála, ahol a hatos a legjobb érdemjegy. Fontos tudnivaló, hogy van feles osztályzat is, illetve az kap értékelést, aki legalább egy fél félidőt a pályán töltött.]

Kategória: mérkőzés
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Öltözőben maradtak bejegyzéshez

  1. Kutasi Károly szerint:

    Összességében tetszik az értékelés. De Lencse a bal felsőbe rúgta a gólját. Az elsőnél Szatmárinak (nem a Fantomasnak) nem kellett volna az indításra kijönnie?

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.