Druhé kolo

jöttek meccset nézni (fotó: saját)

Legjobb a saját tapasztalat. Én ugyan csak nagyon alacsony szinten űzöm a labdarúgást, de azt már legalább negyven éve. Ez az idő arra például jó volt, hogy megfigyeljem, ha kihagyás után játszom újra, az első meccsen meglepően jól megy a foci. Aztán a második alkalommal már nem annyira, utána meg jön a szokásos. Nyilván változhat a jó, majd a kevésbé jó periódus hossza, de a hullámzás mindig megvolt, és a szuper indulást mindig követte az elkerülhetetlen mélyrepülés.

Valószínűleg ez lehet a magyarázata a szombati, meg a tegnapi meccsen látottaknak is. Nem megbántva a kedves vendéglátókat, de a szeli bulikázás pont arra volt jó, hogy különösebb ellenállás nélkül oktassunk. Aztán persze jött a feketeleves, gyorsan kiderült, hogy nincs még kolbászból a kerítés, és finoman szólva is szenvedtünk a megalkuvás nélküli futballt príma nívón előadó szlovák enbékettes brigádok ellen.

Nem történt hát csoda, pedig a svéd-délkoreát megelőző kémkedésből tanulva a mezek random módon való kiosztásával próbáltuk megzavarni az ellenfelet. Pályán volt ’Rokszin’, ’Kiliti’, sőt még ’Boszorád’ is.

Azon már lehet és kell is vitatkozni, hogy a kétszer kilencven percből mennyi volt elfogadható. Állítom, hogy a Petržalkával szemben felfelé kerekítve tíz.

Azonban nem akarok a hibákról beszélni, kapaszkodom inkább abba a kevés jóba, amit feljegyezhettem. Nem lett tele egy A4-es oldal.

i)Völgyi Dani szabadrúgása igazán parádésra sikeredett. Lendület, erő, pontosság, tökéletes technikai kivitelezés. A telefonom viszont mehet a kukába, mert a hosszas előkészítés ellenére sem volt képes felállítani saját magát olyan szintre, hogy mindezt rögzítsem.

ii)Az első játékrészben Mervónak volt egy tanári beindulása. Balról hozta befelé a bogyót, két csel után, kicsivel a tizenhatos sarka előtt felnézett és úgy nyeste keresztbe a túloldalon szaladó Magasföldinek, ahogy kell. Dodó talán nem hitte el, hogy végigmegy az akció, ezért pont egy ütemmel később indult, így aztán nem lett happy end.

majdnem vébé (fotó: saját)

iii)Szánthó most kevesebb időt kapott, jóval visszafogottabb is mozgott, de a biztonság kedvéért csinált egy félig sarkazós visszapasszt a büntetőterületen belül, amit nem lehet tanítani. Bíztatom az összes csapattársát, hogy mindig készüljön vele kapcsolatban a váratlanra, mert érdemes. Ha így tettek volna ennél a jelenetnél, nem biztos, hogy vesztes meccsről írok.

iv)Nem volt kapushiba. Horváth Tamás igyekezett nagyon, a góloknál kapaszkodott rendesen, de sansztalan volt.

v)A meccs végére kiderült, hogy a hazai pálya ellenére szinte idegenben játszunk, mert a szépítés után a vendégdrukkerek kezdték felfedni magukat. A csendes szemlélődésük szépen lassan átcsapott a’Výborne!’ harsány ismételgetésébe. Még egy-két fekete-fehér sál is felkerült a nyakakba, amit egyébként nem indokolt az időjárás. Szerencsére a sporit az első félidőben még nem zavarhatták meg, így könnyű szívvel fújta be a tizit, majd a második játékrészben – nagyon helyesen! – nem adott a Petržalkának ugyanolyan szituban büntetőt.

vi)Koltai Tomi nem centert játszott. Most sem annyira meggyőző, de egy hangyafasznyit jobban mozgott.

vii)Tajthy és Szatmári akar futballozni és ez jó.

viii)Mervó Bence mozgása már most jobban nézett ki. Hihetetlen akaratosnak tűnik, a meccsrutinnal meg jönni fog ’a’ klasszis is. Remélem. Szóval Géza&Co. vegyétek csak szépen fel azt a szép

ix)Újból megállapítottam, hogy bármennyire elbaszott ez a szélcsatornára hajazó létesítmény, a látványbetonnak csúfolt építészeti csúfságával együtt, tökéletes futballkulissza. Szerda délután ráadásul sokat nyomott latba, hogy a kellemes hőmérséklet mellett még az Iparcsatorna felől is fincsi vadvíz illat érkezett. Ilyen körülmények között illik jól játszani, szóval legközelebb erre is tessék figyelni.

ne segíts, megcsinálom (fotó: saját)

x)Ez csak egy apró kritika. Nekem nem jön be, hogy a stáb kék felsőben feszít. Mi az ETO vagyunk, wazze’, az meg zöld. Szóval Géza&Co. kérjétek csak vissza azt a szép zöld pólót!

A menetelés nem áll meg, szombaton ráadásul két újabb szlovák ellenféllel is megküzdünk, ráadásul olyanokkal, akik papíron erősebbek mint a korábbi riválisok. Kéne a sikerélmény nagyon, amihez azonban több kell. Sokkal több.

*

WKW ETO – FC Petržalka Akademia 2-3 (2-0)

ETO: Horváth 3 – Kovács 2.5, Tar 2 (35’ Vadász), Vukasović 2.5, Völgyi 3 (60’ Baracskai 2) – Tajthy 3 – Bagi 2.5 (70’ Hidi 0), Magasföldi 2 (60’ Szatmári 2.5) – Koltai 2 (55’ Szimcso 2), Jakab 2.5 (70’ Szánthó 0) – Mervó 3 (55’ Erdélyi 2)

Petržalka: Valach – Ďurek,Vician, Sopúch, Nemec (Horvát) – Privrel (Kavoň – Ujlaky (Lády), Piroška (Rigo), Gašparovič, Turčák – Prekop (Iván)

Gólok: 33’ Magasföldi (11-es) 1-0, 39’ Völgyi 1-1, 67’ Nemec 1-2, 76’ Lády 2-2, 90’ Vician 2-3

Kategória: felkészülés, mérkőzés
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.