Az élet iskolája

akkor kezdjük (fotó: ittvagyunk.borbpet.hu)

A kisebbik lányom most kezdi az iskolát. Nagy dolog ez, még akkor is, ha ő egyelőre nem látja be. Nem akarok iskolába menni – mondja, mi meg azzal bíztatjuk, hogy találkozni fog az óvodás társai közül Hannával, Viviennel, Annával és persze Dorkával, akit nem kedvel, mert róla még a balett tanár Zsolti bácsi is azt mondta, hogy rosszcsont.

Jó lesz, hidd el, egy csomó mindent meg fogsz tanulni. Persze. Ezt nem mondja, csak látom a szemén, ahogy hunyorít, egy kicsit mosolyog is, amitől természetesen elolvadok. Második gyerek, ezerrel rafináltabb, mint a nővére, évekkel ezelőtt rájött, hogy értelmetlen minden ellenkezés, rá kell bólintani az összes kérésre, el kell fogadni a jó tanácsokat.

Aztán persze pont az ellenkezőjét csinálja.

Ha fiú lenne, futballista is lehetne belőle, az a fajta, aki meghallgatja az edzőt, aztán a pályán mégis a saját feje után megy. Miért? Mert ő jobban tudja. Legalábbis érzi.

A legújabb dili, hogy kikerget a világból azzal a kéréssel, hogy vegyek neki egy kaput, amibe nekem kell beállni, ő meg rugdalja a gólokat. Mert én kapus vagyok, de nem azért, hogy védjek, hanem azért, hogy statisztáljak az ő performanszához, ami a góllövés.

Elgondolkodtam és lehet, hogy tényleg veszek egy kis ketrecet: egy méterszer másfél métereset. Az tökéletes lenne, mert még vetődhetek is.

Ugye kitaláltátok? Mindig a másik irányba.

*

Amióta Csernus doki felvette a munkát, két meccsen szereztünk egy pontot, ráadásul kiállították a cserecsékát.

Bevállalod? Bevállalta.

Van még feladat bőven, kivált akkor, ha egy olyan csapat vizitál Győrben, amelyiknek az égvilágon semmi veszíteni valója nincs. Én azon az állásponton vagyok, hogy a tartalékcsapatok játszanak egymás között. Vegyük példaként a Soroksárt. A Fradiból kiszorult, oda esetleg évek múlva visszatérő (hahaha…) spílerek játszótere. Ennek egyenes következménye, hogy a Horváth testvérek ékkövét simán lealázzák (Gyirmót-Soroksár 0-3), aztán bezsebeljék a média pacsijait.

Nekünk most a Csákvár jutott, amelyik már tavaly is kellemetlenkedett rendesen. Ráadásul most úgy állunk, hogy az anyacsapat minden hátszél ellenére alulról lóg ki az NB I-ből, lassan eljutunk oda, hogy nem csak a 444, meg az Index röhög rajtuk, hanem az Origo is építő jellegű kritikát közöl a csapatról, aminek a végén arra a következtetésre jut, hogy Benczésnek vissza kellene mennie Miskolcra önkormányzati képviselőnek, mert egyre élesebb a helyzet a Lyukó-völgyben.

Ilyen helyzetben három dolog fordulhat elő. Vagy leül a felcsúti kispadra Bognár Gyuri, esetleg Szijjártó István, vagy elengedik a kezüket úgy ahogy vannak, és kapjon esélyt a Csákvár!

Az utolsó opció persze a sci-fi kategóriába tartozik, a volt Vasas-ász meg egyszer már megégette magát a Puskás élén, szóval jöhet Gyuri. Úgyis leszálló ágban van a Budaörs, ráadásul Wittinghof polgármester a NER-en kívüli univerzumban mozog.

A Csákvár idén olaszosan nyomja, hatból öt meccset adott ikszre. Mondjuk, ők szépen kiszolgálják a tippmixes közönséget, mert játszottak két 3-3-at is. A Cegléd elleni hazai a védhetetlen, a Vasassal szemben elért idegenbeli bőven a védhető kategóriába tartozik. Persze van az a pénz. Az is figyelemre méltó, hogy Zalaegerszegen is döntetleneztek, szóval a nagyok ellen extrán felszívják magukat. Ami bíztató, hogy még csak a Monort verték meg, akit egyébként ki nem?

Az ETO-nak mindenesetre klasszisokkal jobban kell teljesítenie, mint eddig, mert kurvára kell az első hazai győzelem. Nekem speciel nincs arra kellő idegrendszerem és időm, hogy ne adj’ isten ezt a válogatott szünet után, a Budafok ellen csípjük meg.

A nap kérdése most az, hogy ki lesz a balhátvéd?

*

Mi is volt egy éve? Például Boszorád és Pongrácz brillírozott.

WKW ETO – Aqvital Csákvár 2-1 (0-0)

ETO: Gyurákovics – Rokszin, Debreceni (18’ Vadász), Bagi, Boszorád – Pongrácz – Szatmári L. (64’ Zamostny), Magasföldi – Szimcso, Beliczky – Erdély (46’ Kabát)

Csákvár: Horváth D. – Baranyai, Dulló (18’ Papp), Tar, Pintér – Galambos, Mészáros, Molnár – Sándor, Daróczi (82’ Bokros) – Magyari (71’ Major)

Gólok: 51’ Tar 0-1, 58’ Beliczky 1-1, 85’ Zamostny 2-1

Piros lap: 70’ Horváth D.

*

Vajon mi a jobb? Elmondom neki, hogy apa kicsit bosszús, mert az évnyitó miatt lemarad az ETO-Csákvár derbiről? Ááá! Hülyeség. Hétévesen kapcsoljam neki össze a lelkiismeret-furdalást a focival?

Meg egyébként is. Ahogy most kinéznek a dolgok, jövőre is lesz ETO-Csákvár, ellenben elsős évnyitó sok-sok csillogó szempárral, közte egy igazi tündérével azonban biztosan nem.

Milyen piszok nehéz bevallani, hogy van az ETO-nál fontosabb.

győzni kell!

Kategória: felkonf, mérkőzés
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Horváth Tibor szerint:

    Így helyes!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.