Parasztvakítás rulez

mivanmivanmivan!? (fotó: devoetbalkantine.nl)

Meglépték hát azt, amit a vállalati vezetők képzésére indított leggagyibb tanfolyamon is tanítanak azoknak a susogós dzsoggingos szerencsétleneknek, akiknek nem telik egy tisztességes OKJ-s kurzusra, most az MBA-ról ne is beszéljek, hogy amennyiben szarul megy a cégnek, a tulajdonosnak meg egyre nagyobb a feje, ne tétovázz: alakítsd át a szervezetet, növeld a hatékonyságot, de főképp rúgj ki pár embert. Néhány hetet biztosan nyerhetsz, de ha a csillagok állása olyan, talán hónapokat is.

Baracskai Rolandnak, Debreceni Andrásnak, Hamar Ádámnak, Koltai Tamásnak és Magasföldi Józsefnek mennie kell.

Vitatkozhatnék azzal, hogy miért pont ők, mert szerintem közel sem azonos történetekkel állunk szemben, én például minimum három sarokba küldenék embert, embereket egy szobában, ha osztályoznom kéne, de nem teszem. Elfáradtam.

Ami bánt vagy inkább idegesít, az a habverés, amit a döntés mellé raktak, mert ez egyrészt nettó hülyeség, másrészt a drukkerek totális hülyének nézése.

Miért? Megmondom én szívesen. A klubnak nincs(!) hosszú-, közép-, de még rövidtávú stratégiája sem. Pontosabban utóbbi talán van, de sajna havonta változik.

Ha lenne tartós cucc, amit kicsit patetikusabban nevezhetnénk akár klubfilozófiának is, akkor nem kéne ilyen lózungokat teleírni egy fél A4-es lapot.

(…)abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia képében elitakadémiát üzemeltet klubunk, így sok tehetséges, fiatal játékos várja, hogy bizonyíthasson a felnőtt bajnokságban. Az elkövetkező időszakban a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia fiatal tehetségeivel kiegészülve szeretnénk készülni a ránk váró kihívásokra, bízunk benne, hogy ETO nevelésű, ETO szívű játékosok segítségével újra szép eredményeket érhetünk el.” – részlet a klub keretcsökkentést megokoló közleményéből (eto.hu, 2018.11.27.)

Ki a túró akadályozta meg eddig , hogy mondjuk Szánthó Regő (kilenc meccsen 363 játékperc), Hidi Sándor (0/0), Klamár Olivér (0/0) vagy Múcska Viktor (0/0) több lehetőséget kapjon? Féltetek tőle, hogy beégnek? Igen? És most már nem?

Na, elmentek ti a fenébe!

Ráadásul az eredménytelenségre hivatkozással dobáltok be most majd rutintalanabb futballistákat a mélyvízbe? Nincs itt némi ellentmondás?

Az ETO szívű, ETO nevelésű játékosokról meg csak ennyit.

„A márciusi útnak köszönhetően nekünk nem ismeretlen terep Afrika, négy nigériai fiatal már az akadémiánkon tanulhat. Rendkívül jó benyomást tettek ránk. Beszélnek angolul, a beilleszkedésük zökkenőmentesen zajlott. Átlagon felüli a gyorsaságuk, és mentálisan nagyon erősek, hiszem, hogy általuk új impulzusokat kapnak a mi fiataljaink is.” – Tuboly Frigyes a novemberben Nigériában lezajlott rabszolgavásáron utánpótlástornán szerzett tapasztalatairól (nemzetisport.hu, 2018.11.24.)

Gondolkodjatok béláim!

Kategória: mindenmás
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Parasztvakítás rulez bejegyzéshez

 1. Pusztai Zoltán szerint:

  Szentes Lázár. Máig egyetlen szó se hangzott el arról, hogy miért nem Ő ül a kispadon. Tehát miért nem?!? Mindörökké ETO!!!

  Kedvelés

 2. Zöldvérű szerint:

  Mindig találok valami kis apróságot a posztjaidban amit én máshogy gondolok, de most teljesen egyetértek mindenben.
  Pont azoknak kellene venniük a kalapjukat akik ezeket a döntéseket meghozzák.
  Egyébként az UP csapataink nem nagyon vitézkednek az elit ligában. Könnyen ki is eshetünk onnan és majd akkor lesz csak igazán ok a takarékosságra, hogy a “kis zsebpénz” meg legyen akkor is a managementnek!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.