Január, január, mindig hócsizmában jár

télen nem leszek majd olyan vicces, kiskomám (fotó: Képes Spirt)

Egy napja elkezdődött a felkészülés, szerencsére még a péntekre prognosztizált nagy havazás előtt. Micsoda előrelátás!

*

“A Rába ETO labdarúgói a bajnokság befejezése után részt vettek a Képes Sport teremtornáján, így számukra csak három nap pihenő maradt. Kedden játékosértekezlettel kezdődött a felkészülési időszak. A keret tagjai közül ketten hiányoztak. László mandulaműtéten esett át, Pölöskei pedig középiskolai tanulmányai miatt csak a délutáni edzéseket látogatja. Az értekezlet után orvosi vizsgálat következett, majd a stadion tornatermében megkezdődött az első 120 perces foglalkozás. Az edzés alól Palla felmentést kapott, a kapus sérülésének kivizsgálására kórházba ment. Délután szabadtéri edzéssel folytatódott az első nap programja. A Rába ETO egyébként az egész felkészülési időszak alatt Győrött marad. Január 27-ig napközis rendszerben, napi két edzéssel folyik a munka. Közben mérkőzéseket is játszanak. Január 13-án a KOMÉP, 16-án pedig a MÁV DAC ellen játszanak kupamérkőzést és január 20-ig még sor kerül a Soproni Postás elleni elmaradt MNK-mérkőzésre is.”

Népsport, 1979. január 3.

*

A hivatkozott Képes Sport kupát Győrben rendezték, azon az ETO-n kívül a Videoton, a Tatabánya és az FTC vett részt. A fehérváriak nyerték a serleget, mi nem kerültünk dobogóra (Tatabánya 4-6, Videoton 0-0, FTC 2-3).

A tornán a csapat keretét a következők alkották: Palla, Horváth II (kapusok); Csonka, Pardavi, Magyar, Hannich, Füzi, Mile, Onhausz, Szabó O., Koltai, Glázer, Pásztor, Horváth I.

*

A KOMÉP és a MÁV DAC ellen az un. NBK, azaz NB Kupa keretében vívtunk meccseket, az eredményeket jótékony homály fedi.

*

Az MNK ellenben díszmenet. Soproni Postás 5-0, 14-0; Celldömölki VSE 2-1, 7-0; Salgótarjáni TC 3-3, 1-1 (idegenben lőtt több gól); Dunaújvárosi Kohász 0-1, 1-0 (tizenegyesekkel 3-1). A döntőben, 1979. június 23-án a Népstadionban: Rába ETO-FTC 1-0.

*

Pölöskei élettörténetét ismejük. A saját szemszögéből finoman szólva is nem szerencsés időpontban váltott klubot. A mandulaműtétes László nagy talány. Még az is lehet, hogy szimpla elírásról van szó és igazából Horváth I Lászlóra gondolt a szerző. Ha valaki másról tud, ne kíméljen!

*

115 büszke év, az ETO nem másé, csak a miénk!

Kategória: történelem
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. peppino szerint:

    A január 2-ai Népsport mellékletben Korsós Pistiről van egy hosszabb cikk.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.