Mindenki lehet áldozat

tesók (fotó: Nemzeti Sport)

Futótűzként terjedt a hír, hogy Starekot a menedzsment kivágta, pályaedzői státuszát megszüntették. Sőt! Megalázó módon felajánlották neki, hogy szállodai portáskánt tudják a későbbiekben alkalmazni, amit természetesen visszautasított.

Borzalom! Az ETO múltjának kicsinálása, a legendák úgy en bloc megalázása, a klub történelmének megalázása, de legfőképp az ügyvezető (sportigazgató?) pozíciójának megerősítése történt – öncélúan.

Az ETO-nak vége.

*

„A hátvéd eddig 168 mérkőzésen játszott a honi élvonalban este a kétszeres válogatott bekk bebizonyította, igencsak ért a góllövéshez. Előbb szabadrúgásból bombázta védhetetlenül Hajdu Attila kapujába a labdát, majd a hajrában amúgy brazilosan mellel maga elé tette a labdát, aztán közelről nem hibázott. Stark tehát nemcsak védekezésében nyújtott kiemelkedőt, de kisegítette a csatártársakat is, és ezzel mezőny fölé nőtt.”

 1. perc

Szabadrúgásból Nagy Tamás Stark elé tolta a labdát, és a középhátvéd 25 méterről jobbal, laposan, óriási erővel lőtte kapura a labdát, amely a bal oldali kapufát érintve került a hálóba. 2-1

 1. perc

Jobb oldali szögletrúgás után a kapu előterében szabadon maradt Stark mellel akadálytalanul csúsztatta maga elé a labdát, majd jobbal nyolc méterről a kapuba lőtte azt. 3-1

*

2004. március 13.

Győr, 2.000 néző

Győri ETO – Matáv Sopron 3-2 (0-0)

ETO: Sebők – Regedei, Stark, Kartelo, Makra – Németh N. (46’ Nyilas), Böjte, Vlajić (56’ Priskin)– Perić, Oross, Nagy T.(87’ Varga Z.). Edző: Reszeli Soós István

Sopron: Hajdu – Grósz, Lambulić, Pető, Vasas – Lazić (80’ Muzslay), Bagoly, Fehér Z. – Sira (73’ Pintér), Huszti, Tóth M. Edző: Dajka László

Gólok: 54’ Huszti (11-es), 56’ Priskin 1-1, 77’ Stark 2-1, 81’ Stark 3-1

Piros lap: 70’ Pető

*

Starekot szeretem.

Futballistaként láttam milliószor. Számomra ő képviselte azt a típust, aki inkább a hozzáállásával jutott el arra a szintre, ahová, mint a tudásával. Amikor elüldözték Pécsre, szó szerint sírtam.

Starekot láttam egyszer, kétszer mostanában, többnyire a marcalvárosi Teszkóban. Úgy tűnt, nincs jól. Nagyon nincs jól. Egy mélykék kombiból üvöltött a parkolóban tucc-tucc, aztán lassan kinyílt az ajtó, és kiderült George Michael visítja a soult.

Hajat rázva? Ugyan már!

Olyan volt az egész, mint Dudás Ádi kivarrt felkarja.

A Tiszakécske elleni bajnoki megadta számára a lehetőséget, hogy fakítson valami nagyot. Nem az ő hibája volt, hogy nem sikerült. A meccs utáni, dühösnek szánt nyilatkozat mutatta, hogy ez nem az ő közege.

Most elküldték. Picit úgy érzem, hogy az ETO kapcsán ezzel a lépéssel a helyére került.

Fel lehet emelni a zászlóra.

*

Biztos, hogy ez a legnagyobb baj? Ugyanúgy fellázadt volna az internet népe, ha Nulla Károly pályaedzőt teszik lapátra a Fing utca 13-ból?

Ugye, hogy nem? Vagy mégis?

*

Stark Péter minden tiszteletet megérdemel. 1996-tól, kis megszakítással tizenhárom évig szolgálta a klubot játékosként. Hűségesen. A mostani búcsú legkevésbé sem arról szól, hogy ragaszkodása az ETO-hoz vállalhatatlanná vált a klub számára. Egyszerűen beleesett annak a fűnyírónak az útjába, ami a hatékonyság javítását szolgálná. Szerencsés? Nyilván nem. Van jó megoldás?

Nincs.

*

„Nem akartam innen elmenni, de rákényszerítettek. Egyszer azt nyilatkoztam, hogy ha úgy adódik, hogy kispadosként 40 évesen is az ETO játékosa lehetek, én leszek a legboldogabb. Sajnos ez a szép fejezet lezárult az életemben, nem így terveztem a végét.”

Kisalföld, 2009. július 27.

A történelem néha megismétli önmagát.

Kategória: mindenmás
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

10 hozzászólás a(z) Mindenki lehet áldozat bejegyzéshez

 1. Zöldvérű szerint:

  Ezért nem kell egy asztalhoz ülni ezzel a csökevény Soóssal!
  Az is csak a pozíciójának megerősítését szolgálta…

  Kedvelés

  • nagyd szerint:

   Szia! A véleményed – mint máskor is- megtisztel – . ugyanakkor én másként látom a dolgokat. Soóst nem kell szeretni, de napjainkban ő az, aki viszi a céget. Márpedig az ETO mögött most egy kft. áll. A cég működik, egyelőre. Legyen a kiindulási alap, hogy Soós számára nem ez a megélhetés.
   Én most azon agyalok, hogy elindítok egy közösségi finanszírozó dolgot, ami majd egy idő után át is vehetené a a klub működtetését. Partner lennél? Nyilván több emberre lenne szükség, de valahol el kellene kezdeni. Ha a saját kezünkbe vennénk a pénz betolását, akkor nem kellene azon agyalni, hogy a b*zi Soós…
   Segíts! Akár pénzzel, akár kapcsolatokkal!
   D

   Kedvelés

   • kriskosz szerint:

    Szia!
    Tényleg komolyan gondolod, hogy valaki pénzt tolna bele a klubba az átlag szurkolók közül, amíg Soós úr az ügyvezető. Őt maximum Ti szeretitek, fogadjátok el.

    Azt nem értem, de komolyan, hogy milyen fűnyíró elvbe esik bele egy foci klubban, hogy a pályaedzőt lapátra teszik.
    Nincs rá szükség? Már hogyne lenne. Ha azt mondtad, mondták volna, hogy szakmai, emberi okai vannak a kirúgásnak, még meg is lehetne érteni, de ez úgy ahogy van pararsztvakítás.

    A Tiszakécske elleni nyilatkozata pedig pont azt mutatta, hogy ez az ő közege, akikről beszélt, azoknak nincs itt keresnivalójuk.

    Kedvelik 1 személy

   • nagyd szerint:

    Nem arról van szó, hogy Soóséknak adnánk pénzt. De amíg csak pofázunk, nem vesznek minket komolyan. A pár ezer forintokkal kitörölhetjük, kellene néhány komolyabb támogató. Az már talán ütne.

    Kedvelés

 2. Zöldvérű szerint:

  Szerinted nem azért kapja a 2 milliós fizetését Soós, hogy a klubot a lehető legjobban üzemeltesse? Hogy szponzorokat szerezzen? Mi valósul meg napjainkban ezekből? Szinte semmi. TAO-ból él a klub, az meg mint tudjuk nem örök, már az idén jelentősen csökkeni fog.
  Spanyolországban működik a szurkoló a tulajdonos szemlélet a nagy kluboknál. Nálunk nincs ennek létjogosultsága 150 néző mellett, mert a Cegléd ellen már csak annyian voltunk (vajon miért?). Ja és joggal mondhatják a szurkolók, hogy megveszik a jegyet, megveszik a bérletet, de még a minimális kiszolgálást sem nagyon kapják meg ezért, és itt nem csak a pályán mutatottakra gondolok. Például a Cegléd ellen ennek a 150 embernek egy árva szektort nem tudtak hó és jégmentesíteni. Nem is nem tudtak, mert ez csak akarat kérdése lett volna, inkább nem akartak.
  Szerinted ki lesz az a hülye aki ezeknek pénzt tol még. Gyakorlatilag egy év alatt ugyan ott vagyunk mint Drucskóval a végén. Mi változott? Az ügyvezető és a tulajdonos, más nem nagyon. Ha Drucskóra ráhúzták a vizeslepedőt, akkor a barátaidra is rá kellene.

  Kedvelés

  • nagyd szerint:

   Az én barátaimnak semmi köze nincs az ETO működtetéséhez. Az öncélú személyeskedést kerüljük, ha szabad kérnem.
   A lényeg: nem mosdatom Soóst, és nem kezdeményeztem, hogy adjunk neki pénzt. Totál másról szólt a felvetésem. Valamiért ezt sokan nem akarják megérteni.
   Ha azzal vádoljuk a mostani tulajdonost/menedzsmentet, hogy rombol, akkor mi miért ezen az alapon indulunk el? Mennyivel vagyunk jobbak?
   Ha annyira fontos a városnak/helyi vállalkozónak/szurkolónak a klub, akkor szerezze meg! Adjon vételi ajánlatot a Ker-Gasztro Kft.-nek. Ha visszautasítják, mutassa meg, mit ajánlott, mire mondott nemet a tulajdonos! Nyilván nem Noname Béla és barátai lennének azok, akik eséllyel indulnának, de akkor ki? Ja! Senki nincs a gáton? Egy kurva helyi cégnek sem fontos annyira? A város is inkább a Gyirmótot preferálja?
   A szájkarate kevés. Cselekedni kell, és túl kell lépni a tiltakozáson, mert az láthatóan nem vezet eredményre.

   Kedvelés

   • Zöldvérű szerint:

    És szerinted, ha 150 szurkolótól begyűjtessz fejenként pár ezer Forintot mit tudsz vele kezdeni? Nem milliomosok járnak ETO meccsre…
    Te közelebb vagy a nagyhalakhoz, ha jól tudom banki vonalon dolgozol. Látsz Te ma Győrben olyan embert aki pénzt adna ennek a jelenlegi egyesületnek? Lehet ha nem SI lenne az ügyvezető akkor sem adnának, de ezt teljes bizonyossággal nem tudhatjuk. Azt viszont igen, hogy SI-nek biztosan nem adnak.
    Biztos hozzá férsz a Ker-Gasztro pénzügyi adataihoz, még inkább mint mi mezei polgárok. Amit mi láttunk pénzügyi mérlegeket az nem azt mutatja, hogy Mányi úr milliárdos, aki hobbiból pénzelné az ETO-t.

    Kedvelés

   • nagyd szerint:

    Ez az egész arról szólna, hogy megmutassuk: nem csupán a tulaj homokozója a klub. Nem több. Eszem ágában sincs a mostani érának ingyen pénzt adni. Ha 150 ember ad mondjuk 1.000 HUF-ot, az is egy üzenet, mondjuk nem túl jó…

    Kedvelés

 3. Zöldvérű szerint:

  Én pl mióta kiestünk, minden évben két bérletet veszek az egy helyett a drágábbikból…
  Ezzel is támogatni akartam a csapatot, hogy minél előbb jussunk vissza.
  Szerintem ennél többet egy hétköznapi szurkoló nem tesz hozzá.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.