Ünnepelni tudni kell

tisztes őszes halánték (fotó: kisalfold.hu)

Nem biztos, hogy így volt, de a sztori szempontjából felettébb kívánatos lenne az a történés, hogy a huszadik születésnapomat egy szolid parti keretében ünnepeltem meg az E/6-os kollégium 305-ös szobájában, anno a kilencvenes évek legelején, számos kedves ember, ismerősök és ismeretlenek társaságában. Szépen fogyott a kannásbor, amit az egyik avasi garázsban vásároltunk meg, kaptunk csoportos kedvezményt, mert sokan mentünk érte és meg is kóstoltuk, hogy ne legyen később meglepetés. Szerintem kólával az igazi, mondta a tiszta tekintetű eladó, mikor éppen megakadt a szemünk a minőségi alföldi kifejezésen, ami cizellált betűkkel állt a takaros tábla alján, valamilyen megmagyarázhatatlan szerénység miatt az utolsó sorban, nem mellesleg és főként nem utolsó sorban: egy lényegesen kisebb feliraton.

Elsőéves voltam, mondhatni újonc, ennyire tellett a tudásomból, szerintem tisztességgel helytálltam. Másnap reggel nem az én ágyam mellett volt a legnagyobb kupleráj, és az ártatlannak kinéző, ellenben gyilkos nézésű takarító néni sem engem baszott le, de nagyon kegyetlenül, hanem a Jancsit. Jogosan, teszem hozzá.

Herczeg Miki pár évvel később másként és garantáltan tartalmasabban töltötte a huszadik születésnapját, bár a Nemzeti Sport a mérkőzést követő eseményekről valamilyen okból, talán merő óvatosságból nem számolt be. Jobb is így.

Ami bizton állítható, a siófoki Keszeg, ha akarta, akkor sem tudta volna meghúzni a fülét, és maximum tisztes távolból és reménytelenül, de legkevésbé őszintén üvölthette volna felé a Best of Halász Juditról a Boldog Születésnapot! című örökzöldet. Ezzel mindenki csak nyert.

Most meg már negyvenöt. Telik ez a rohadt idő…

*

1994. március 26.

Siófok – ETO FC 1-3 (0-1)

Siófok: Bíró – Keszeg, Szalai, Olajos, Meksz – Marozsán (27’ Barna), Jenei, Varsányi, Király – Szabó, Kirchmayer (78’ Dukon). Edző: Pusztai László

ETO: Végh – Radics, Pintér, Virág – Csertői (65’ Mikóczi), Ivanics, Ignácz (56’ Faragó), Hajszán, Herczeg – Popescu, Klausz. Edző: Verebes József

Gólok: 34’ Popescu 0-1, 54’ Herczeg 0-2, 77’ Herczeg 0-3, 79’ Szabó 1-3

Az 54. percben Jenei labdáját hárította Végh, majd gyorsan indította Csertőit. A győriek válogatott játékosa jó negyven méteren át vezette a labdát, nem tudták szerelni. Herczeghez továbbított, aki tizennégy méterről a kiinduló Bíró mellett a kapu bal oldalába küldte a labdát. 0-2.

A 77. percben szabadrúgást végeztek el a kaputól húsz méterre a a vendégek. A labda Herczeg elé került, aki tizennégy méterről a kapu bal oldalába bombázott. 0-3.

Kategória: mindenmás
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Szánthó Elemér szerint:

    Játszottam ellene az öreg fiuk meccsen Gyírmoton. Ha az összes játékosra áttudja vinni azt a mentalitást győzni akarást és tüzet amit még ennyi idősen is kijön belőle a pályán akkor az az ETO javára válik. Boldog szülinapot

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.