Kissé lejtős pálya

micsoda férfi (fotó: hirtv.hu)

Vádat emeltek egy harminchat éves balmazújvárosi férfi ellen, aki az egyik közösségi oldalon keresztül egy kamu profillal csalt ki pénzt a szomszédjától.

A Debreceni Járásbíróság közleménye szerint a sértett 2018 januárjában megkérte 36 éves szomszédját, hogy állítsa be a számítógépét. A balmazújvárosi férfi így tudta meg, hogy a nő egy közösségi oldalon kapcsolatban áll egy külföldi férfival, aki arra kérte a sértettet, hogy bár távkapcsolatban élnek, de szerelmükre tekintettel utaljon át neki 1300 dollárt.

A vádlott azt tervelte ki, hogy ennek a külföldi férfinak fogja kiadni magát a továbbiakban, ezért a közösségi oldalon lévő profilok közül a sértett tudta nélkül letiltotta a külföldi név profilját, majd egy ugyanolyan felhasználónévvel ellátott fiktív profilt hozott létre, melyen keresztül felvette a kapcsolatot a szomszédnővel.

Az ügyészség szerint a sértett azért, hogy a levelezések után immár fiktív külföldi férfi elutazhasson hozzá, 2018 januárja és 2018 áprilisa között, a szomszédjának 5-6 alkalommal összesen 600 000 forint készpénzt adott át azért, hogy azt a vádlott továbbutalja a külföldi férfinak, mivel a nő úgy tudta, hogy a két férfi ismeri egymást.

*

Úgy tűnik, hogy Balmazújvárosban nem mennek a szomszédba, ha egy kis csalafintaságról van szó. A fenti történetben olyan kanyarok vannak, amit Sir Conan Doyle is megsüvegelne, és engem már csak az érdekel, hogy végül miként bukott el a tökéletes bűntény? Egyszerre megjelent a sértett ajtajában az igazi hősszerelmes külföldi férfi, kezében egy csokor virággal, majd arra kérdésre, hogy megkaptad a pénzt, Recep?, csak nézett nagy kerek szemekkel, mire a sértett egyből gyanút fogott, azonnal becsengetett a szomszédba, ahol otthon találta a későbbi vádlottat, akinek persze be volt kapcsolva a számítógépe, mert éppen a hamis profilt frissítette új képekkel és megosztásokkal. Volt köztük sok cicás. Megloptál, Krisztián! – üvöltötte az asszony, de szerencsére Recep még időben visszafogta, mielőtt kikaparta volna Krisztián mélabús barna szemét, majd miután lehiggadt, azonnal beszáguldott a rendőrkapitányságra és kérdés nélkül elmesélte az egész történetet az elejétől a végéig az ott szolgálatot teljesítő századosnak, aki nem győzte kapkodni a fejét. Ne aggódjon, asszonyom! Ki fogunk mindent vizsgálni, asszonyom! Itt tessék aláírni a feljelentést! Hamarosan jelentkezünk. Az önt bekísérő úrnak egyébként rendben vannak az iratai? No nem a kissé barnább bőrszíne és az általa használt, számomra teljesen ismeretlen nyelv miatt kérdem, csak úgy eszembe jutott. Ez a protokoll, tudja milyen nehéz időket élünk. A viszont látásra!

jól ülsz, Margit? (fotó: haon.hu)

Balmazújvárosban nem tűnhet el pénz csak úgy. Ellenben a hiányzó forintok megszerzésére vannak még ötletek.

*

A Kormány 1169/2019. (III.29.) Korm. határozata

a balmazújvárosi sportélet támogatásához szükséges forrás biztosításáról

*

– Tekintetes úr!

– Mondtam már, hogy ne szólíts így, nem egy mauzóleumben élünk!

– Múzeum…

– Tök mindegy. Miért jöttél?

– A pénz miatt.

– Milyen pénz miatt?

– A sok pénz miatt, amire szükségünk lenne, de nagyon, és meg tetszett ígérni…

– Rendben lesz. Megmondtam.

– De mikor? Elzárják a melegvizet az öltözőben, ha nem fizetünk.

– Azt próbálják meg! Nem azért a miénk a vízmű, hogy csak úgy önkényeskedjenek! Majd leszólok. Van még valami gond?

– Villany. Gáz.

– Tavasz van, egész jó az idő. Meg egyébként sincsenek villanyfényes meccseink.

– De akkor is…

ugye mi jó barátok vagyunk? (fotó: facebook.com)

– A tököm tele van ezzel a sok kifogással… Menjetek a polgármesterhez!

– Már voltunk. Azt mondta, hogy vigyünk be egy normális üzleti tervet, amiben van A, B és C verzió is. De akkor is csak a töredékét adná annak, ami nekünk kell.

– Ezt nem hiszem el… Benne fog hagyni minket a szarban…

– Nem lehetne valahogy…?

– Demokrácia van. Megválasztották.

– Jó-jó! De akkor is.

– Még nem tartunk ott!

– Akkor mit csináljunk? Fizetést is adni kéne a játékosoknak…

– Mennyi segítene most gyorsan?

– Száz milla. Azzal kihúznánk egy darabig.

– Tuti?

– Tuti.

– Menj ki, telefonálok egyet.

*

A Kormány 1169/2019. (III.29.) Korm. határozata

a balmazújvárosi sportélet támogatásához szükséges forrás biztosításáról

A Kormány

1. egyetért a balmazújvárosi sportélet támogatásával, és ennek keretében a Balmazújváros Sport Korlátolt Felelősségű Társaság (cégjegyzékszáma: 09-09-021503, székhelye: 4060 Balmazújváros, Sporttér utca 5.; a továbbiakban: Társaság), sportcélú működéséhez nyújtandó költségvetési támogatás biztosításával;

2. felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy gondoskodjon az 1. pont szerinti cél megvalósításához szükséges 100 000 000 forint költségvetési támogatás biztosításáról a Társaság részére a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló 2018. évi L. törvény 1. melléklet XX. Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezet, 20. Fejezeti kezelésű előirányzatok cím, 23. Sporttevékenység támogatása alcím, 6. Az olimpiai mozgalommal összefüggő, valamint egyéb, a sport stratégiai fejlesztését szolgáló feladatok támogatására jogcímcsoport, 1. Versenysport és olimpiai felkészülés szakmai támogatása jogcím terhére;

Felelős:         emberi erőforrások minisztere

Határidő:      azonnal

3. egyetért azzal, hogy a 2. pont alapján biztosított forrás terhére a Társaság részére az emberi erőforrások minisztere – külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 361/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 101/A. §-a hatálya alá tartozó támogatási előlegként – 2020. június 30-ig történő elszámolási kötelezettséggel támogatást nyújtson, a támogatás felhasználásának részletes feltételeit meghatározó támogatói okirat alapján;

Felelős:         emberi erőforrások minisztere

Határidő:      a 2. pont teljesülését követően azonnal

4. felhívja a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon az emberi erőforrások minisztere bevonásával a 2. pont szerinti támogatás forrásának visszapótlásáról.

Felelős:         pénzügyminiszter

emberi erőforrások minisztere

Határidő:      2019. július 31.

Orbán Viktor s.k.

miniszterelnök

*

Ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte, ez megsütötte, és ez az icike-picike mind megette.

*

Az ETO és a Balmaz között van egy közös pont: hozzánk hasonlóan a Hajdúság és a Hortobágy határán fekvő takaros városka csapata is a harmadik trénert fogyasztja. A mindenütt helyt álló Horváth Ferivel kezdtek, aki azonban kénytelen volt a kilencedik forduló után könnyes búcsút mondani, hiszen nagy feladatok várták, a Haladással kellett, kell csodát csinálnia. Látjuk. Még a végén sikerül. Feri egyébként a tizedik helyről dobbantott, ami egy friss kiesőtől kevés, de már akkor lehetett tudni, hogy az NB I-et is magában foglaló balmazi modell bukóban van. Taps.

most azt meséld el Pista! (fotó: haon.hu)

Jött az újabb Jolly Joker Bekő Balázs személyében. Egy ismerős arc, a hiperlaza, de sokat sehol sem mutató edző mintapéldánya. Bazska úgy kezdett, ahogy mi innen, Győrből nagyjából megjósoltunk volna. Két remi, majd három bukta. A Nyíregyházát ugyan megverték, de a Szpari közismerten nagy kedvence a szarban lévő csapatoknak, így aztán nem is termett több babér Bekőnek. Az ősszel tizenkét meccs jutott neki és az 1-4-7-es mérleg, meg is hozta méltó gyümölcsét: a 18., azaz kieső helyen mehettek neki a téli szünetnek.

A menedzsment nem akarta elrontani az ünnepeket, így aztán még a klub alkalmazottjaként énekelhette a ’Mennyből az angyalt’ és lövöldözhette a petárdákat szilveszterkor, hogy aztán az első adandó alkalommal kirúgják 2019 elején. Viszlát!

A Balmaz ezután mert nagyot álmodni és a friss vébéezüstérmes hazájából importált trénert. No azért nem voltak olyan ambiciózusak, hogy egyből Dalićot nyúlják le, megelégedtek a Hajduk Splittől szeptemberben kivágott Željko Kopić sameszével, a jónevű Gólem Antallal (Toni Golem). Van-e ki e nevet nem ismeri? Golem focizgatott a horvát és a lengyel első ligákban, bár túl nagy mérkőzésszámot nem ért el. Az első kirándulása külföldön azonban emlékezetes maradhat. A Górnik Łęcznában tolta az ipart, abba a csapatba, amelyiket korrupciós botrány miatt visszasorolták szezon végén az NB III-ba. Neki azért sikerült az első ligában maradnia, a Ruch Chorzówba igazolt.

bent maradunk (fotó: dehir.hu)

Edzőként a Hrvatski Dragoljevac stábjában volt sokáig egy a sok közül, aztán összefutott a büfében Kopić-tyal és együtt muzsikáltak tovább, előbb a Slaven Beluponál, aztán jött a Hajduk. Jó kérdés, ha nem jön a fantasztikus ajánlat Balmazújvárosból, vajon most is közösen dolgoznának a ciprusi Pafos FC-nél, vagy Golem már önálló munkára és meglepően magas fizetésre vágyott?

A narancsosoknál (hoppácska!) mindenesetre már háromszor több győzelme van, mint Bekőnek, amit az első négy meccsén be is húzott, de a jó indulás után jött a lejtmenet, így egyelőre csak eggyel tudta feljebb hozni a csapatot. Mondjuk a különbség minőségi, hiszen most nem állnak kieső helyen.

Nem fokozom tovább. A futballban bármi megtörténhet, de a mai meccs akkor is fix hazai!

[A fotókon Tiba István, a balmazi foci atyaúristene látható különböző élethelyzetekben.]

Kategória: felkonf, mérkőzés
Címke: , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.