Hello Hali, hamarosan tali!

Perić nagyot álmodik (fotó: Nemzeti Sport)

Tizenöt évvel ezelőtt, egy kevésbé hűvös májusi este a Haladás futballistái azzal a tudattal futottak ki a gyepre a győri stadionban, hogy amennyiben kikapnak, hiába van még hátra három meccsük, osztályozót kell játszaniuk. Nagy időket éltünk. A szövetség éppen rájött arra, hogy a tizenkét csapatos NB I egy egetverő baromság, ezért vissza kell emelni a létszámot tizenhatra. Mindez úgy lesz megmókizva, hogy négyen jutnak fel direktben az akkor NB/B-nek hívott másodosztályból, az első liga utolsó két csapata pedig meccsel még egyet az ötödikkel és a hatodikkal két helyért.

Szóval nem volt tuti kieső, így Szombathelyen sem pánikolt senki, ha úgy esik, hát megesik, legfeljebb játszunk még kettőt a Nyíregyházával, oszt jó napot! Bíró úr, meg a Lombard azt ígérte, hogy az anyagiakkal nem lesz gond.

Az ETO? Semmi gáz! Tarsoly úr, meg a Quaestor azt ígérte, hogy az anyagiakkal nem lesz gond. Hogy most az alsóházban szívunk? Nem lehet minden egyszerre, kérem! Pár nap és jön a Bayern! Olyan lesz, ami a stadionban már emberemlékezet óta nem. Ingyen sör? Neeem! Ingyen mez és teltház!

A meccs egyébként hulla gyenge volt, de legalább láttak öt gólt a drukkerek.

A Haladás pedig végül osztályozóra kényszerült, ahol ugyan túl is jutott a Nyíregyházán, nagy volt a boldogság, napokig tartott a vidámság, aztán egyszerre jött a döbbenet. Bíró úr a hóna alá kapta és elvitte a Lombardot máshova, a Hali-szurkerek meg néztek mint a moziban és egy szempillantás alatt másodosztályúvá váltak.

Bíró úr, meg a Lombard persze azt ígérte, hogy az anyagiakkal nem lesz gond. Igaz, most már Pápán tette mindezt.

*

2004. május 15.

Győri ETO – Lombard Haladás 3-2 (2-1)

600 néző, vezette: Szabó Zs.

ETO: Sebők – Horváth, Stark, Makra – Böjte, Regedei (55’ Németh), Kartelo, Varga, Vlajić (84’ Jäkl) – Perić, Priskin (65’ Nicsenko). Edző: Reszeli Soós István

Haladás: Balogh – Farkas, Lőrinc, Seper, Róth – Szabó, Rajos, Tóth (71’ Kincses), Somfalvi – Schimmer (75’ Venczel), Illés. Edző: Tóth Bálint

Gólok: 32’ Kartelo 1-0, 37’ Perić 2-0, 42’ Somfalvi 2-1, 75’ Róth 2-2, 81’ Nicsenko 3-2

Kategória: történelem
Címke: , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. peppino szerint:

    A zete sajnos feljutott. Láttad, hogy kik ünnepelték a fejutásukat? Mészáros, Szöllősi. Szóval teljes NER összefogás keretében valósult meg, Sallói szakértelmével megtámogatva. Nem könnyű csak úgy feljutni.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.