Az erőszak nem pálya

erős társadalmi látlelet (fotó: kisalfold.hu)

A siófoki meccs alatt szóváltás közben úgy megütötték egyik idős szurkolótársunkat a biztonságiak, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Ennyi a hír röviden és igazából nincs is min meglepődni. Ma Magyarországon bőven elég egy szivárványszínű táska, egy árnyalattal sötétebb bőrszín és bumm! Nem is kell megszólalni, már kapod is taslit és örülj, hogy nem ásnak el, miközben félig aléltan fekszel a földön. A beszámolók szerint ebben az esetben ráadásul némi nézetkülönbség is akadt, így aztán végképp logikus a végkifejlet. Számos polgártársunk úgy van vele, hogy minek bíbelődni az érvelés fáradságával, ha izomból lezárható a konfliktus.

Nem mész ki ezen az ajtón tata, bazmeg! Még ugatsz is?! Nesze!

Persze szegény bácsika tök ártatlan. Nem tartotta be a helyi szabályokat gondolom hőbörgött is miatta rendessen erre megkenték – reflektál bátran az FB-n egy a profilképe alapján Bud Spencerre kísértetiesen hasonlító kommentelő. Elképzelem, ahogy szembejön vele a hír a neten, nézi az áldozatról készült fotót, a szem körüli hatalmas monoklit méricskéli, először belebokszol a levegőbe, aztán az asztalon kedvesen mosolygó rózsaszín plüssmalac is kap egy hatalmasat a biztonság kedvéért, pedig őt annyira szeret, hogy együtt is alszanak, közben szép lassan elönti a düh, rakja össze a gondolatokat a fejében, nem könnyű munka, aztán a végén olyan elánnal böfögi fel a keservesen összerakott két mondatot, hogy azt a magyar helyesírás szabályai már egyáltalán nem tudják követni. Megpihen, megnyugszik, elégedett magával, a Spotify-on kikeresi a Modern Talkingtól a ’Cherry, cherry lady’-t, behunyja a szemét. Alig venni észre, hogy a nadrágja ott egy kicsit nedves lett.

Álljunk csak meg egy szóra!

Mi van, ha Tibi bácsi visszaszólt? Mi van, ha esetleg indulatosabban artikulálta a maga igazságát? Mi van, ha nem engedelmeskedett a felszólításnak? Mi van, ha ne adj isten csúnya szavakat is használt?

Akkor meg kell őt ütni? Miért? Mert szabad? Mert nincs már semmilyen morális korlát, ami mint egy apró vészcsengő egyszerre megszólaljon abban a másik emberben? Belül, a lelkében.

Szomorú világ ez, ahol a testi erőszakot és a verbális agressziót napi rendszerességgel használók tartják sokszor sakkban a többséget.

Ami pedig a gyalázatos cselekményt illeti, biztos vagyok benne, hogy a rendőrség teszi a dolgát, gyorsan és szakszerűen jár utána az esetnek és ha kell, megteszi a szükséges lépéseket.

Az már csak hab lenne a tortán, ha a meccs biztonságáért felelős cég elnézést kérne Horváth Tibor 65 éves ETO-szurkolótól a történtekért.

Erősebbek lennének ettől a gesztustól és nem gyengébbek.

Update1! A BFC Siófok által kiadott hivatalos közlemény (2019.08.22. 15.40) szerint a biztosítást győri(!) cég látta el.

Update2! Az ETO is állásfoglalást tesz közzé (2019.08.22. 16.03), amiben kiáll a szurkolók mellett és elítéli az erőszak minden formáját. Az MLSZ Fegyelmi Bizottságánál és a BFC Siófoknál is indítványozza az ügy kivizsgálását.

Update3! Az ETO újabb közleményt ad ki (2019.08.22. 18.33) amiben határozottan visszautasítja, hogy a biztosítást végző céghez bármilyen köze lenn.

Kategória: mindenmás
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Az erőszak nem pálya bejegyzéshez

 1. Szabolcs Tévéese szerint:

  Vagy betartjuk a szabályokat,vagy nem. Ennyire egyszerű. Attól,hogy valaki 65 éves,ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá,mint másokra. A kor nem érdem. Egyébként így ismeretlenül is mielőbbi jobbulást kívánok Tibi bácsinak! Remélem a bisztiboy-t is pofán veri valaki! Gratulálok a cikk szerzőjének a csúsztatás művészetének ilyen szintű alkalmazásához! Miért nem az írta egyből,hogy: A hobofóbnácirasszistafeketemellényes biztonsági őr meg akarta ölni Tibi bácsit?

  Kedvelés

  • nagyd szerint:

   Semmilyen csúsztatás nincs a szövegben, sajnálom, hogy nem értetted meg a lényeget. Ilyen alapon a sötétben kommentelő h*lyegyereket meg leb*ziztam.
   Az mindenesetre érdekes, hogy azt egyáltalan nem érzed problémásnak, ha valakit véresre vernek, csak azért, mert nem tartja be a szabályok.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.