Most álljatok le!

public enemy (fotómontázs: saját)

Az én apukám a legszebb, bebeee!

Az én apukámnak meg sok pénze van, bebeee!

Az én apukám meg tud vezetni, bebeee!

Az én apukámnak meg kocsija is van, bebeee!

Az én apukámnak meg cascója van, bebebeee!

Ööö…

*

A Nyíregyháza Spartacus hivatalos honlapján és FB oldalán tegnap megjelent egy hosszabb szöveg, ami elvileg a klub által lefolytatott belső vizsgálat eredményét ismertette volna. A történtek után majd’ tíz nappal összerakott anyag azonban nem csak tényszerű megállapítások tesz, hanem azokon túl lappangó indulatok is előtörnek a kissé kócos mondatokban. A fő motívum a mi mindent megtettünk, talán többet is, mint kellett volna, ellenben ti nem csináltatok semmit, amit még – biztos, ami biztos alapon – megspékeltek a megbántott önérzet szomorú, de némiképp önsorsrontó attitűdjével. A szakma nagyja, Balotelli Márió ezt egyszerűbben, három szóban és egy marha nagy kérdőjellel a végén elintézte, nem kellett neki több mint tíz bekezdés.

Why always me?

Amiért én most és utoljára klaviatúrát ragadtam a témával kapcsolatban, az az alábbi röpke részlet:

„Nem egyedi volt az eset, az ETO korábbi ellenfelei közül is volt olyan játékos, aki elmondta, őt is folyamatosan inzultálták. Próbálták a játékvezetőt is befolyásolni, hogy a Szpari játékosait állítsák ki.”

Hát ez meg így hogy?, teszem fel a másik klasszikus kérdést, mert ez tipikusan a kinek nagyobb a farka? aspektus, ami annyira kínos utánlövés, hogy igazából szóra sem lenne érdemes, de pontosan a szánalmas és sunyi célozgatás teszi roppant veszélyessé. Mer’ miről is van szó? Egy megfoghatatlan állításról, ami a magyarfutballban uralkodó indokolatlan feszkó miatt simán elképzelhető, de tényleges valóságalapja annyi, mint NB II-ben a tikitaka. A bíró presszionálása meg különösen gázos vád, amikor egy átlagos meccsen nincs olyan ítélete a sporinak, amit helyből ne vitatna minden elszenvedő fél, minden les illetve semmise az, a faultoknál egyből kérik a lapot, sárgát pirosat vegyesen, néha talán még a statáriális bíráskodás visszaállítására is lenne igény.

Amondó vagyok, ha Révész elnök vagy Kozák ügyvezető annyira tökös legény, akkor előszedi X-et a Vasasból vagy Y-t a Barcikából és kiáll a farbával. Ha viszont erre nem hajlandó, akkor a játék neve legyen inkább: KUSS!

Kategória: mérkőzés
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.