Barni megint szomorú

hol a labda? (fotó: Kisalföld)

Az ott vallás.

Nem viccelek, saját szememmel láttam. Egyszer, amikor bajnoki játszott arrafelé az ETO, egy fél napot töltöttem azzal, hogy zöld pólót szerezzek a kollégiumban. Sikerült. A sokadik szobába kopogtam be, amikor végre hozzájutottam egy már legalább százszor kimosott, elképesztően kinyúlt felsőhöz. Köszi, mondtam, nem kell visszahozni, mondták. Talán kohászok voltak, de erre azért nem mernék megesküdni.

Együtt ültünk le az Andrássy utca felöli kanyarban a többiekkel. Lelkesen és hosszan pörgettem a friss szerzeményeket, kellemes volt a júniusi napsütés. Öntudatosan ordítottam a dalt nyugatról, meg bajnokcsapatról, és közben fel sem tűnt, hogy egyedül vagyok, körülöttem elfgyott a levegő. Magamra maradtam a szektorban.

Most mér mentettek odébb?

Ne bántsátok, bolond, szólt a megfellebbezhetetlen ítélet, és még akkor sem görbült a hajamszála, mikor jó két órával később Marx téren kértem mosolyogva egy kört. Mindenkinek.

A pirosak ask is legyen szíves, hörögtembambána csinosak tűnőpincérnő felé, de közben fél szemmel már azt figyeltem, mikor indul a 29-es busz.

Gyere barátom, karolt belém Zsolt, aki pirosban vt ugyan, de szíve a Lokiért dobogott. Jobb a békesség.

Milyen igaza volt.

Majdnem húsz évvel később újra eljátszahattam volna a fenti mozit, de közel a negyvenhez már nem csinál bohócot magából az ember.

Pedig Tornyin lehetett volna egy jót röhögni.

*

2010. március 20.

Diósgyőri VTK – Győri ETO 0-1 (0-1)

4.000 néző, vezette: Andó-Szabó

DVTK: Malinauskas – Bognár, Gál, Jekic, Zámbó (78′ Bajzát) – Menougong (46′ Lippai), Vukadinovic, Supic, Roszel (46′ Sadjo) – Balajti, Brnovic. Edző: Tornyi Barnabás

ETO: Stevanovic – Babic (46′ Stanisic), Fehér, Eugene, Szabó – Pilibaitis (41′ Ceolin), Nicorec (60′ Koltai), Józsi, Tokody – Aleksidze. Edző: Pintér Attila

Gól: 45′ Józsi (11-es) 0-1

Kiállítás: 90+2′ Stevanovic

“45′ Tokody balról ívelte be a labdát a jobbösszekötő helyén kilépő Babic-hoz, aki már a 16-oson belül járt, amikor a kapujából kétségbeesve kiinduló Malianuskas buktatta. A büntetőt Józsi végezte el és ballal laposan a bal alsó sarokba helyezett.

90+2′ Stevanovic készült kirúgáshoz, a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a győri kapus húzza az időt,ezért sárga lapot adott neki, s mert ebből már volt neki egy, így előkerült a piros is.”

Kategória: mérkőzés
Címke: , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.