Pamacs lábrázás

B vagy 13? (fotó: saját)

Megfogtál egy másodperc alatt. Ha nem lennék ennyire kurvára tájékozott a magyar futballban, azt mondanám, hogy itt van a semmiből az új Bognár Pista. Klasszikus séró, semmivel sem összetéveszthető mozgáskultúra, talán csak az lehet zavaró, hogy a labdával azért láthatóan volt gondod. No meg a 21-es szám a hátadon. Azt piszkosul nem értettem. Mondjuk, nem ismerem a teljes családtörténetet, így simán benne van, ha valamelyik felmenőd huszonegyedikén született, esetleg ez apád szerencseszáma, no de nem akarok sebeket feltépni. Az mondjuk tök jó volt, hogy ilyen szépen feliratoztátok a mezt, szólok is gyorsan Graninak, hogy érdemes lenne elgondolkozni egy ilyen tipográfián. Tényleg! A beszállítónk nem akar újítani? Kicsit uncsi már ez a zöld-neonzöld kombó. Akkor is, ha most a fehér dresszben toltuk. Jó, értem, a pandémia miatt nem jó a tárgyalási pozíció. Esetleg egy magenta-fekete vendég?

Abbahagyom…

Majdnem harminc évvel ezelőtt láttam először a BVSC stadiont kívülről. Olyan pipecnek tűnt, extravagánsnak. Menő kandeláberek, vagány lelátó. Aztán utána hosszú éveken át rengetegszer mentem el mellette, mikor az M3-as kivezetőjén száguldottam kelet felé, de az idő múlásával egyre inkább látszott, hogy az egy halott terület. Be kéne menni, hasított belém a gondolat számtalanszor. Vajon nő-e még a fű? Vannak-e még kapufák? Kinőtt-e a gaz a betonlelátón, amit sosem láttam ugyan, de elképzeltem a tévéközvetítések alapján, amikor ott járt például a Betis. Ilyenek jártak a fejembe, de persze sosem találtam meg azt a sávot, ami levezetett volna a pálya felé. Igaz, nem is kerestem olyan nagyon.

A BVSC meg közben eltűnt a kertek alatt.

Ha a hentes és mészáros Gulyás Máté nem igazol oda az év elején, nem is figyeltem volna rájuk, esküszöm. Most meg eljöttek, játszottak, aztán szépen hazamentek.

Gulyás Máté nélkül.

*

Azon agyaltam, hogy ennek tulajdonképpen mi értelme volt? Gyakorolni egymás között is lehet, ma már tényleg szuper bábukat lehet venni a Ziccerben. Jó, azok nem rúgnak vissza, meg nem izzadnak, szóval kevésbé életszerű a dolog. Most el is képzeltem, hogy milyen fejlesztésekre lenne szükség. Például lehetne egy a nemzetközi futballból visszatérő prototípus, ami @korhut néven futna, esetleg szégyenlős futballkurvát imitáló baba @rado elnevezéssel, vagy bármi más. Aztán lennének frissen feljutó, túlmozgásos figurák, no meg persze csalódott kiesők, sok könyökössel.

leng a lobogó (fotó: saját)

A tegnapi derbi kábé addig volt érdekes, amig az egyik kék srác kapott egy nagy tockost az első gólunk előtt, amit közel öt perces kényszerszünet követett. Ostorozom magam, mert éppen a telefonomat bújtam, mikor elterült az áldozat, így nem foglalnék állást. Miután magához tért a fiatalembere, széles mozdulatokkal magyarázta, hogy őt pedig lekönyökölték. Nem tudom, mi történt, de az biztos, hogy elvitte a mentő, így innen kívánok neki jobbulást. Nem az ő hibája, hogy a meccs lendülete elfogyott a sajnálatos esetet követően.

Ez persze nem jelenti, hogy ne dicsérném Vászkát, aki nem csak robotolt szokás szerint, de lőtt is két okos gólt. Szintén pozitív csalódás Vitális teljesítménye, aki egész ügyesen osztogatott. Szuhodovszki pengés spíler, aki ezúttal kellő alázattal játszott. Simcho kurva sokat mozgott, bár inkább öncélú volt amit csinált, és most éreztem leginkább úgy, hogy nem csak izom van rajta, hanem.

A leginkább az új kapusra voltam kíváncsi. Nos, Gundi, már megbocsásson a világ a közvetlen hangért, meglehetősen lazára vette a figurát. Védenie talán csak egyszer kellett, a rendező ráadásul eleve a kvázi söprögető szerepét osztotta rá, amit relatív jól eljátszott. Nagyon nem hozták zavarba, a második percben azért rögtön csinált egy meredek visszacselt, ami rosszul is elsülhetett volna, de kockáztatott és nyert. Én azért jelezném neki, hogy ő nem Neuer, de még csak nem is ter Stegen, vagy éppen Dibusz, szóval csak óvatosan, ez itt a magyar második liga. A hosszú indításokkal meg csak csínján, mert jó az a balos, de nem annyira, amennyire hiszi.

A másik új fiú, a honvédos Májer, sokat kapart, de nem eleget. Volt egy tuti ziccere, amit ellőtt a világűrbe. Nekem bejön a stílusa, de mondjuk alapból elfogult vagyok azokkal, akik panyókára veszik a sportszárat, lásd mondjuk Caniggia.

Szombatom érdekes derbivel zárjuk a felkészülést, jön az imidzsbajnok Boér Gabi a bezzegcsapat Zetével. Sallói Pista valszeg kap egy komplett üvegkalickát a keleti lelátón, ahol aztán feldobhatja a lábát az asztalra és mondhatja folyamatosan a tutit a mindenligáról.

Ha jót akarunk magunknak, bemikrofonozzuk a VIP-t, aztán jó pénzért elsózzuk a cuccost.

Hajrá ETO! Hajrá magyarfoci!

*

WKW ETO – BVSC-Zugló 3-0 (3-0)

100 néző, vezette: egy méltatlanul háttérbe szorított sporttárs

ETO (1. félidő): Gundel-Takács – Kovács, Vári, Fejes, Forró – Vashkeba, Kiss, Vitális – Simcho, Priskin, Szuhodovszki.

ETO (2. félidő): Gyurákovics – Dvorschák, Lipták, Temesvári, Kerkez – Sipőcz, Múcska, Király – Márton, Farkas, Májer M.

lesz ez még tele is (fotó: saját)

BVSC (kezdő): Horváth – Kovács G., Balogh M., Balogh B., Májer G., Tóth, Fisli, Simon, Szabó Á., Schrammel, Murai.

BVSC (kispad): Balázs, Bartos, Gábor, Hinics, dr. Horváth, Hrepka, Juhász, Komódi, Ladányi, Pintér, Szabó Z.

Gólok: 13’ Priskin 1-0, 24’ Vashkeba 2-0, 44’ Vashkeba 3-0

Jók: Vashkeba (a mezőny legjobbja), Vitális, Szuhodovszki, Kovács, Temesvári, Sipőcz

Kategória: felkészülés, mérkőzés
Címke: , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.