Társadalmi megbecsülés

add ide azt a kurva pénztet (foto: liget.ro)

Dr. Dézsi Csaba András polgármester előterjesztése

Javaslat sportegyesület támogatására

Tisztelt Közgyűlés!

A 2020. évi „Polgármesteri keret” kiadási előirányzat terhére 980.00 Ft-tal Balla Jenő képviselő úr kérésére javasolom támogatni a Győri Bothúzó és Tradicionális Népi Játékok Egyesületét (9026 Győr, Malomsok sétány 17.) edzőterem bérlés céljából.

Tekintettel arra, hogy az államháztartáson kívüli forrás átvételéről, átadásáról, valamint önkormányzati forrás átadásáról szóló 42/2013. önkormányzati rendelet 6. § (1) bekezdés b) pontja értelmében a polgármesteri keretből az 500.000,- Ft-ot meghaladó pénzeszköz-átadás a Közgyűlés hatáskörébe tartozik, kérem a Tisztelt Közgyűlés hozzájárulását ahhoz, hogy az egyesület részére a javasolt támogatás a megjelölt forrásból átadásra kerüljön.

(…)

Győr, 2020. augusztus 7.

Dr. Dézsi Csaba András

polgármester

*

Apró adalék.

„(…)Az egyesület további célja, hogy a magyar népi játékokat és sportágakat is ápolja, terjessze – így pl. az egyetlen magyar gyökerű sportág, az asztali labdarúgás (más néven gombfoci vagy szektorlabda) is minél szélesebb körben legyen ismert a régiókban élők számára.”

[részlet az Egyesület önmeghatározásából az adjukossze.hu oldalon]

*

Az elmúlt időszakban sok méltatlan vád érte a győri városvezetést, miszerint a sport páriának számít náluk, ezen belül is a futball maga a patás ördög. Természetesen csak a szívtelen foci lett számkivetett, főleg zöldben és fehérben, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy közben a megye egyes DAC társadalmi elnöke lett a polgármesteri főbiztos asszony. Hajrá, találkozunk november közepén!

Csak az áskálódás, piha!

Nos, itt az újabb adalék, a támadások teljességgel alaptalanok voltak, hiszen ha áttételesen is, de sok-sok közpénzhez juthat egy olyan társasághoz, amelyik sok más mellett a gombfoci népszerűsítését is zászlajára tűzte. Értitek ugye? Gomb. Foci. Gomb, mint magyarság, foci, mint foci.

Sajnos egyelőre a bothúzás álcája mögé kell bújnia a bátor kezdeményezőnek, de ami késik, nem múlik.

Párás szemmel gondolok vissza a nyolcvanas évekre, amikor az Ifjúság körúton vérre menő csatákat vívtunk a csix (vagy csiksz?) világbajnokság keretei között, mi, apró panelproletárok, a gonosz pártbizottság, na meg a még gonoszabb tanács meg cseszett pénzt küldeni, pedig jól jött volna a támogatás fagyira a Garab Büfénél.

Szerencsére idővel minden a helyére kerül.

Javasolhatnám B. J. képviselő urat a TTT-be?

Kategória: mindenmás
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.