Semmi sem véletlen

Rubold művész úr eljátssza a nagy halált (fotó: Népsport)

„(…)A(z) [megyei bajnokságban – A Blog] ezüstérmes Gy. Elektromosnál a keret bővülése a jellemző. Négy kiöregedett ETO ifi: Kiss Zoltán, Klell Tibor, Kulcsár Zsolt és Soós Imre az újonc a szakosztályban.”

Kisalföld, 1988. augusztus 18.

„(…)Az 55. percben Soóst – mivel előzöleg volt már sárga lapja – újabb szabálytalanságért kiállította a játékvezető! Ez megpecsételte a győriek sorsát.”

Koroncó – Gy. Elektromos 3-1 (0-0)

Gólok: 64’ Karácsony 1-0, 70’ Kern 2-0, 74’ Gulyás (11-es) 2-1, 90’ Jámbor 3-1

Kisalföld, 1988. augusztus 23.

„(…)Soós (Gy. Elektromos) ügyét nem tudták tárgyalni, mivel a játékvezető jelentése nem érkezett meg időben a szövetséghez.”

Kisalföld, 1988. augusztus 26.

„(…)A felnőtteknél mind a három kiállított: Soós Imre (Gy. Elektromos), Honti Gábor (S. Vasas) és Kovács László (Jánossomorja) két-két mérkőzésen nem szerepelhet.”

Kisalföld, 1988. szeptember 1.

(…)44 m2 tehermentes lakás eladó, vagy garzonra cserélném. Érd.: este 17 órától. Győr, Munkásőr u. 58. V/14. Soós”

Kisalföld, 1988. szeptember 8.

*

Hú!, de kemény volt ez az ősz! Tizenhét múltam, a koromnak megfelelően úgy voltam vele, hogy ide nekem az orszlánt is. Az önállosodás első jeleként még tavasszal levizsgáztam játékvezetésből, és vártam a feladatokat. És akkor Stenczel Karcsi bácsi, azt mondta nekem, hogy kisgyerek… Micsoda!? Ki ez a trotty? Nem mehetsz Tétre, mert megvernek, emelte a tétet, tényleg volt egy ilyen áthallás, eszküszöm, Kálmán bácsi, aki ránézésre alig múlt nyolcvan. Ők voltak a JB kétharmada. Nem igazán éreztem a törődést, a gyámság megfojtott, legszívesebben a két öreget bezártam volna egy sötét pincébe, mondjuk egy hétre, miközben kivezettem volna Nagyszentjános és Vámosszabadi deli legényeit egy forró vasárnap délutánon a gyep közepére, ők meg ott senyvedtek volna a fülledt földi lyukban, jogosan. Hajrá, hajrá!, nálam a síp, mit akartok, pupákok? Tiszta szerencse, hogy a Városházán, ott, ahol a szövetség kis irodája volt, a Baross híd labánál, nem volt pince, legalábbis én nem tudtam róla, így aztán Karcsi bácsi és Kálmán bácsi életben maradtak. Én meg hónapokkal később megkaptam a Kajárpéc-Bőnyrétalap ifit. Most nem megyek föl, mondta Baunok Gabi, és tényleg úgy tűnt, hogy fáj a torka, miután köhögött nagyon, majd a vonal mellől segítek. Majd több pénzt kapsz az elosztásnál, röhögött Tóth-Toki, aki később nem emlékezett erre az ígéretére a Bán Aladáron, miközben gondosan számolta a százasokat, meg az ötveneseket.

Jegyezd meg, az a biztos, ami már megvolt! A lesekre meg jobban figyelj!

Egy életre megtanultam a leckét.

*

1988. augusztus 13.

Újpesti Dózsa – Rába ETO 2-4 (0-1)

6.000 néző, vezette: Fekete

Dózsa: Brockhauser – Szélpál, Varga, Temesvári, Klink – Vojtekovszki, Herédi, Balogh, Szabó (76’ Schneider) – Eszenyi, Katona (46’ Süveges). Edző: Göröcs János

ETO: Boros – Csikós, Hlagyvik, Turbék, Bordás – Urbányi, Somogyi, Preszeller – Handel, Rubold, Hajszán. Edző: Haász Sándor

Gólok: 29’ Handel 0-1, 53’ Rubold 0-2, 58’ Balogh (11-es) 1-2, 65’ Handel 1-3, 69’ Süveges 2-3, 83’ Varga (öngól) 2-4

 

Kategória: mérkőzés, történelem
Címke: , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.