Fenséges történet

ott a pont! (fotó: youtube.com)

És akkor az öreg király azt mondta az öt fiának, hogy egy pillanat, csak felveszem a szemüvegemet, addig is kapcsoljátok ki a mobilt két percen belül, mert aki nem, az máris kiesik a versenyből, és egyébként is mi a túró az a Tic-Toc, édesfiam, a mi időnkben maximum olyan volt, hogy tikk-takk, aztán meg jött a kakukk az órában, fú!, mi hangja volt, apám?, mármint nem az igazi apámnak, ő nem volt beszari, persze én sem, csak nekem egy békésebb történelmi időszak jutott, háborúk nélkül, ellenség is sehol, muszáj volt nekem csinálni, most kérem a kedves operatőr kollégát, hogy állítsa le a kamerát, mert egyébként karóba húzatom, vagy legalábbis kaloda lesz a vége, köszönöm szépen, van ez a kakukk, ami csak nyomatja a magáét, a kurva anyádat!, remélem nem szorult be, nem akartam bántani, vagyis dehogynem. Aztán kimentünk vadászni a nagy kerek erdőbe, tudjátok, ami ott van a feneketlen kút mögött, ne röhögj, Atavesz, nem minden vicces, amiben benne van a fenék, és a mókust lelőttük ugyan, minek ugrált a kis köcsög?, de direkt csak a fülére céloztunk. Most neked mi a bajod, miért sírsz?, miért vinnyogsz, Bulez?, azt hittem kiegyezel azzal a kies kúriával ott a fenyvesek mögött, ott van egy faszányos tó, amibe azért ne menj be úszni, mert a birodalom renitenseit megzabolázó kigyókat ott neveljük, nem szóltam volna?, bocsi! A többiek itt vannak? Culikám, te mindig más voltál, ellenben számíthattam rád, azon kívül, hogy folyamatosan meglopsz. Dodó! Kedvenc fiam, csoda, hogy a testvéreiddel egy levegőt fújsz, biztos voltam benn, hogy tizenkét éves korod alatt megölnek a többiek. És végül, Ebergőc, te kis szerencsétlen, tévedésből jöttél a világra, mindent megtettem, hogy eltűnjél a balfenéken, miattad csináltattam egy saját Taigetoszt, nem lett túl meredek, valamiért mindent túléltél, talán puhára estél volna, ó!, azok az átkozott mohák, azokról mindig megfeledkeztem.

Most itt vagytok mind az öten, és én azt parancsolom, hogy tegyetek próbát, mert érzem, a végét járom, ugyanakkor az örökséget csupán kétfele tudom osztani, ne kérdezzétek miért, ez a fránya jogi helyzet, no meg az egyház, ha van valami, amit bánok, hogy a szarházi csuhásokkal nem tudtam elbánni, de most már mindegy, ti azért figyeljetek árgus szemekkel. Az istállóban áll három táltos paripa és két görhenyes fakó, ami nem jelenti azt, hogy egyenlőtlen a verseny, már csak a Google miatt sem, szóval válasszatok magatoknak lovat, csendben elárulom, van ott a sarokban egy kis parázs, amit valamelyik megeszik, valamelyik nem, valamelyik meg megdöglik tőle. Dodókám!, te inkább a szalmával foglalkozz, Ebergőc!, tudod mi az a parázs ugye? Felejtsd el, higgy apádnak, jó lesz, meglásd! Nos! Ha készen álltok, induljatok a nagy Kristályhegy irányába, kövessétek a hollót, ami mindig mutatni fogja az utat, vagy mégsem, mert néha bezavar a térerőbe, hoppácska!, itt a második nehezítés, egészen az Opál-tengerig száll a hű madár, a tenger biztosan elvakítja a szemeteket, pont ez a cél, reményeim szerint itt már csak hárman maradtok, Culi!, ugye, hogy nem kellett volna a komplett festékgyűjteményt lenyúlnod, késő bánat, hidd el, hogy szerettelek, de nem úgy. Ott lesz egy csónak, de csak azok találnak hozzá evezőt, akik megfelelnek a parton ácsorgó Manó Bácsi találós kérdéseire, most mondom, nem lesz könnyű és minimum középfokú szankszkrít nyelvvizsga kell hozzá, mindig mondtam, hogy tanulni, tanulni és tanulni, nem véletlenül tanulmányoztam folyamatosan Lenin cár életrajzát, ja hogy ő nem volt király? Így jártatok. No onnantól kezdve nyílegyenes út vezet a megdicsőüléshez, no meg az örökséghez.

ott az első! (fotó: youtube.com)

Ha átjuttok a háborgó tengeren, egy szép zöld gyep vár rátok, szép fehér csíkokkal keretezve. Nem láttatok még ilyet? A ti hibátok, nem azért fizettem elő a Családi Csomag Extra Non Plusz Ultra izére a szolgáltatónál, hogy ti folyamatosan a mamipornót nézzétek este tizenegytől , hanem néha kapcsoljatok értelmes csatornákra is, például futball. Csillagközi harcosok? Mi a tökömről beszélsz Atavesz? Szerintem el se induljál! Azon a pompás gyepen lesz két lécekkel határolt kapu, amit hátulról szűzlányok hajából font háló vigyáz. Lesz még a fűben egy kerek valami, elárulom nektek, tüzelő szarvasok bőréből varrt labdák gurulnak majd előttetek, nem bántanak senkit, csak pihennek a puha fűszálak között, és lesz még ott egy félszerzetekből álló társaság, akik azért állnak majd őrt, hogy ezeket a gömböcöket ne tudjátok a lécek közé juttatni. Mert erről van szó! Az nyeri a versenyt, aki legalább ötször berúgja, befejeli, igen!, a fejeteket is használhatjátok, Bulez!, nem baj, ha kócos leszel, attól én még szeretni foglak, te kis majom!, bár jobban esne, ha leiratkoznál a Tinderről, menni fog ez segítség nélkül is, meglásd! Mi van? Csak húzd az ujjad jobbra és Delete! Ugye, hogy nem is olyan nehéz?

Megértettétek, amit mondtam? Hát akkor induljatok, száguldjatok, gondoljatok az őseitekre, és persze az örökségre! Találkozunk este hétkor, nem kell feltétlenül hazaérni, elég, ha streameltek! Culi! Ne csalj! Látom, hogy mit csinálsz! na jó, Ebergőcöt kicsinálhatod, egy picit félrenézek.

*

Az első félidő nem mutatott semmi ilyet. Ment a szarakodás, bár kétségtelen, hogy ez most nem egy impotens szarakodás volt, hanem sokkal inkább a stadiont körül ölelő pompás hegyek árasztottak olyan hangulatot, mintha mindenki a táj szépségével foglalkozott volna, és csak sokadrangú dolog volt, hogy közben futballmeccs zajlik a pályán. A barcikai bácsi meg háromszor üvöltötte, hogy kéz, mintha maga sem tudná mi az, ilyen alapon azt is ordíthatta volna, hogy méz!, esetleg azt, hogy réz!, ami Recsk relatív közelsége miatt talán indokolt is lett volna. Az már kevésbé, hogy szerinte a spori zsebéből kilógott pár ezres vagy tízezres, azt most nem tudom megítélni, vajon Borsodban mi számít soknak, már egy ideje nem jártam a környéken. 92-ben vagy 93-ban még nem néztek ki minket a tardonai lagziból csak azért, mert hatan hatszáz forintért táncoltuk körbe a mennyasszonyt. Régi szép idők!

Most ellenben Vitelki állt a hazai kispad előtt szép ősz fejjel, ami ötvenévesen azért kicsit túlzás, de aki ismeri a diósgyőri futball általános viszontagságait, különös tekintettel a kilencvenes évekre, nem lepődik meg az ezüst kobakon. Utóbb olvastam, hogy Zolinak elege lett, ami meglehetősen visszás hozzáállás, mégiscsak ő rakta össze a csapatot. Bár Kováč Alen futómennyisége állítólag nagyon hiányzott.

Nálunk ellenben nem volt gond Berki aktivitásával, aki láthatóan extra motivációval lépett pályára. Az előző időszakban inkább látványos alibizésével kitűnő Pista most fickándozott rendesen, hozta az előzetesen beharangozott Zidane-cseleket, én legalább négyet számoltam, adott egy pimasz asszisztott a második gól előtt, meg befejezte a harmadik találat előtti roppant hatékony kontrát. Apropó ez a gól! A semmiből, akarom mondani az ETO Akadémia csapatából előrántott Erdei Milán hidegvérű passza a legnagyobbakat idézte. Csak így tovább!

ott a kulcspassz! (fotó: youtube.com)

3-0 után a Barcika tulajdonképpen meghalt. Nyomtak becsülettel, de nem jutottak tovább egy újabb kezezésgyanús esetnél, ami után nézőtéri főhősünk már könyörgőre fogta a helyzetet, és sírva kérte Nagy játékvezetőt, hogy legalább ezt adja meg. Nem tette, és ebben totál igaza volt. Vajon mit mondott a bácsi, amikor egy ígéretes átlövést a centerhalf Fótyik blokkolt?, vagy éppen a Boér-bébi Borbély pukkant ki kábé negyedóra játék után? Valamiért nem kellett télen Győrbe és most Zalaegerszegre sem a srác.

A vége már csak jutalomjáték volt, amikor a statikus futball királya, Lipi, és ez most nem gecizés, esküszöm!, kétszer büntetett. Ha nem romlik el a stream a végére, meg valamilyen megfoghatatlan ok miatt száz percig vezeti a bíró a meccset, tuti 8-0 a vége, de az meg kinek lett volna jó?

Starek azt magyarázta egy hete, hogy a fejekben kell rendet tenni. Oké, hogy ez a tegnapi Kolorcity nem volt sehol, de azért valami csak sikerült ebből a projektből. Most szusszanunk egyet, aztán jöhet a Csaba elleni komoly erőpróba. Nincs mese, Pásztor Józsi bácsinak most már ott kell hagynia a Pikk Dámát, és kilépni a komfortzónából. Mi lenne számunkra optimálisabb, mint az, hogy ebből régi játékosa, Csató Sanyi zökkentse ki?

Stark Peti kvázi próféta lett otthon, Barcikán.

Van még kérdés, Sándor?

*

Kolorcity Kazincbarcika – WKW ETO 0-5 (0-0)

578 néző, vezette: Nagy

KBSC: Horváth L. – Majzik, Fótyik, Farkas, Mikló – Tóth L., Tóth B., Toma, Németh (62’ Mitruscsak) – Bereczki (62’ Oldal), Kelemen (66’ Borbély). Edző: Vitelki Zoltán

ETO: Gundel-Takács 3 – Kovács 2.5, Lipták 4.5, Temesvári 3.5, Fejes 3 (70’ Kerkez 0) – Bagi 3 – Simcho 3, Berki 4.5, Májer 2.5 (61’ Kiss 2.5), Erdei 3.5 (78’ Vankó 0) – Priskin 4.5. Edző: Csató Sándor

Gólok: 49’ Priskin 0-1, 54’ Priskin 0-2, 72’ Berki 0-3, 88’ Lipták 0-4, 90+1’ Lipták 0-5

[Az osztályozásnál 1-től 6-ig terjed a skála, ahol a hatos a legjobb érdemjegy. Fontos tudnivaló, hogy van feles osztályzat is, illetve az kap értékelést, aki legalább egy fél félidőt a pályán töltött.]

Kategória: mérkőzés
Címke: , , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.