Bácsi kérem, hol lehet itt focizni?

bezárt a bazár (fotó: saját)

Ma nincs bajnoki a megye egyben.

Olybá tűnik, hogy a DAC-nál valamiért fáznak az ETO elleni összecsapásoktól, mert még a Pápai úti stadion hivatalos megnyitója kapcsán is létezik olyan olvasat, hogy az nem is volt nyitómeccs, hiába írta meg a Kisalföld, hiába búcsúztattak hat legendát, hiába játszottak utána még az öregfiúk is egymással. Nyilván bekavart a történetbe, hogy már tavasszal szerették volna látványosan birtokba venni a stadiont, de a kivitelezés csúszott, ezért az eredeti időpontban, azaz április 20-án volt ugyan hivatalos meccs (MÁVDAC-Sabaria 2-3), azonban a körülmények miatt a vendégnek meghívott nagyon fontos elvtárs és elvtársnő inkább bemondta az unalmast, mint a mikrofonba az ünnepi beszédet.

Így aztán jöhetett a nyári uborkaszezonban egy békés gurigázás, előre megbeszélt 3-3-mal, sörrel, virslivel, kellemes bebaszással a Kun Bélán, ahogy kell… Vagy mégsem? A hat idős sporttárssal felálló kékek még körül sem tudtak nézni, már 0-2 volt a táblán, a hetedik percben gyors sorcsere, mindhiába, negyedóra után néggyel mentünk. Havaj, dídzsé, napszemüveg!

Ekkor valaki szólhatott, hogy helló!, mert jött a padlófék és a maradék játékidőt letudták a felek 1-1-gyel.

Dé javu. 78’-ban Amszterdamban, a nagy Johan Cruijff búcsúmeccsén a vendég Bayern hintett egy laza nyolcast az 55 ezer döbbent holland pillantásaitól övezve.

Nádorvárosban csak hatszázan voltak, és Verebes Józsi bácsi még a fehérvári öltözőben szuggerálta az álmélkodó játékosokba, hogy márpedig náluk jobb futballcsapat nincs a Föld kerekén.

És mégis, mindig és minden helyzetben illik megmutatni, hogy ki az úr a házban.

Boldog karácsonyt, kék-fehér barátaink! Tavasszal találkozunk.

Kétszer.

*

1980. július 30.nagy Johan

MÁVDAC – Rába ETO 1-5 (1-4)

600 néző, vezette: Kőrös

MÁVDAC: Farkasdi (Horváth) – Fehér, Gulyás (Baumann), Molnár, Kovács – Domanyik, Cs. Kovács (Sági), Csóka (Wunder) – Csollány, Tamási, Dobos. Edző: Kovács Csaba

ETO: Hornyák (Kiss) – Lipót (Szíjjártó), Szegő (Füzi), Pardavi, Magyar – Hannich (Pásztor), Onhausz, Póczik (Mile) – Szabó, Glázer (Koltai), Hajszán. Edző: Kovács Imre

Gólok: Molnár illetve Glázer (3), Hajszán, Mile

Kategória: Egyéb, történelem
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.