Lábilabda

lövöm, védem, mindent megcsinálok (fotó: gyorplusz.hu)

„A győri emberek pontosan tudják, emlékeznek arra, hogyan épültek le a győri gyárak a privatizáció során, talán elég csak a már nem is Győrben gyártott Győri Kekszet említeni. Emlékeznek a Quaestor-botrány okozta súlyos károkra, amiből az ETO FC a mai napig nem tudott kilábalni. (…) Tekintettel arra, hogy az ETO fociszurkolói évek óta arra bíztatják a város vezetését, hogy vállaljon szerepet a klub megmentésében, így logikusnak tűnt számomra, hogy a városi önkormányzat fix, többségi tulajdonosi háttere biztonságot adhat az átalakuló kézilabdacsapatnak. A városi háttér a további támogatók megnyeréséhez  is hozzásegít, és meggátolja, hogy a licencjogokat egyéni érdekből bárki is bizonytalan magánbefektetők tulajdonába adja.”

dr. Dézsi Csaba András nyilatkozata a Győr Plusz újságban megjelentetve (2022.03.25.)

*

A politikusoknak érdemes arra is gondolniuk, hogy nem minden követőjük számára elég a saját szövegeik mantrázása, hanem néha gondolkodni is kell. Sokba kerül, de megéri.

*

Ad1. Ott voltam azon a meccsen, amikor az Audi aláírta a támogatói szerződést a női kézi kapcsán. Egy európai kupadöntő visszavágójának szünetében szignózták a megállapodást, amit utána elveszítettünk. Nem arról volt szó, hogy Keksz vagy halál… Plusz nem lett utána összeomlás. (Fun fact. A Kismackó szelet nekem azóta is hiányzik…)

Ad2. Szeretném tételesen látni a város részéről utólag, hogy mit lehetett volna tenni a 2000-es évek elején? Miért nem engedték a várost a futballcsapatot működtető kft. közelébe? Miért nem szerzett a felelős önkormányzat 2015 előtt tulajdont a focit működtetőt társaságban? Kik voltak akkor az önkormányzatban? Miért csak most lett fontos?

Ad3. Miközben a város szabadságharcot vív a női kézilabdacsapatot működtető Kft. kapcsán azért, mert egyszemélyes gazdasági társaság lesz a cég mögött, és így nagy a kitettség, miért nem gond, hogy a focit tulajdonló vállalkozás mögött az agyonhájpolt Világi Oszkár veje áll kizárólag? Miért nem jelenik meg emiatt kiemelt cikk a város pénzeiből fizetett újságban? Egyáltalán. Miért nem szsalgcím, hogy VO igazából nem lett tulajdonos?

Ad4. Miért van az, hogy az Audi képviselői nem a polgármesterrel szavaznak? Leírom. Miért nem gondolkodtat ez el senkit?

Ad5. Miért lett kiemelt dolog hirtelen a klub/csapat/egyesület sorsa? Miért nem látom az éves költségvetésben, hogy a város miemelt támogatója lett a sportnak?

Ad6. Miért kell a saját álláspont miatt már a második héten kéthasábos cikket berakni a városi újságba?

Ad7. Miért kell feláldozni a férfi kézi után egy másik sportágat? (A beágyazottság nélküli női kosárról és a jéghokiról nem akarok beszélni…)

Ad8. Örülök, hogy van női foci, de mégis kinek is szól a családtagokon kívül?

Ad9. Mi lenne, ha a férfi focit csupán a helyén kezelnék? Mert mondhat bárki, bármit, ez a top. Csupán azt akarom mondani, hogy a férfi labdarúgás, legyen az harmadik vagy második, vagy reményeim szerint első osztályra predesztinált izé, akkor is mindent visz. Ez a szomorú valóság.

Ad10. A politikának nincs helye a versenysportban. Széllel szemben p*sálok, de ha egyszer vissztér a normális élet, igazam lesz.

Hajrá mindenmás, még akkor is, ha Dézsi polgármester mást képvisel!

Hajrá minden más, ami a győri foci!

Hajrá DAC!

Hajrá Andrea, ugye tudod mi a les!?

Hajrá ETO!

(Fontosnak tarom megjegyezni, hogy nem én vagyok “a” győri szurkoló. Csupán valaki, aki az elmúlt hét évben felépített egy kisebb közösséget. Valaki, akit ki lehet röhögni a naivitása miatt. Valaki, aki miatt elméletileg az elmúlt harminc évben működik ez az egész. Valaki, aki eldobható. Valaki.)

Kategória: Egyéb | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.