Megrendelt győzelmi jelentés

kicsit pixeles, de (fotó: saját)

– Pörgessünk vagy veszel egy magánhangzót, Szandi? – kérdezte Pisti azzal a semmivel sem összehasonlítható pucsítással, amivel csak ő tudott kérdezni. Nem mellesleg a szerződésében is benne volt, hogy ilyenkor fel kell tenni a kérdést.

– Ingyen adom, babám – feszített tovább a húrt Pisti, miközben kikacsintott Britnire.

– Nem is tudom… – adta a bizonytalant Szandi, aki műkörmösként tengette az életét Kőbányán és még sosem volt ilyen magasságban.

– Ingyen adom, Szandi! – emelte a tétet Pisti.

– De ha nem nyerem meg, akkor levonsz egy százast, Tibi… – szabódott Szandi, akinek a szeme előtt elviharzott pár luxusműköröm a SuperNail termékei közül.

– Újra vesszük – hasított a levegőbe a vezérlő hangja a gépeken keresztül.

– Ezt a picsát ki szervezte be? – tette hozzá ugyanaz a hang, de most már hangosítás nélkül.

– Szandika! – igyekezett oldani a feszültséget Pisti, aki rögvest, külön kérés nélkül elénekelt egy dalt azokból az időkből, amikor még komolyan vették őt a showbusinessben. A nyolcvanas évek elején jártunk hirtelen, többen sírtak, a fiatalabbak azon lamentáltak, miként lehetett ezt az időszakot túlélni.

– Tetszett-e a nóta, Britni? – vicceskedett Pisti, mindhiába.

– Öööö – igyekezett kibújni a valós válaszok elől Britni. – Én akkor még meg sem születtem…

Szandit időközben megint lesminkelték, a korábbi style helyett egy sokkal szomorkásabb makeup-ot hordtak fel az arcára. A cél az volt, hogy amennyiben megint faszságot beszél, könnyebb legyen úgy lehozni a műsort, hogy ne kelljen megint órákat felvenni a semmiért, hanem elég legyen egy sima alámondás.

– E, mint Elemér – nyökögte Szandi a sminkből.

– Senki nem kérdezett – vágta rá Hajni a sminkesek mögül. – Majd ha szól a felvétel!, akkor dumálj, kisanyám!

Hajni egyébként egy senki volt, akit senki sem vett komolyan, ellenben ő fontosnak tartotta magát.

– Öööö…

– Nem hallottam semmit… – bohóckodott Britni. – Blablabla… – Ő könnyen volt, egy tízcentis magassarkú cipőben glasszált a szánalmas kockák előtt, amiket igazából nem kis kellett kipörgetni.

– Már késő, kisanyám – visított Pisti, a sztár, akinek volt egy szánalmas zenekara, kábé egy slágernek nevezett virnyogással. – Nincsenek magánhangzók és kész.

Szandi sírt, de ez már nem fért bele. Leállt a forgatás, Szandinak pont annyi ideje volt, hogy összeszedje a csereruháját és elhúzzon a vérbe.

– Ez a te szoknyád? – kérdezte Hajni, aki egy pillanatra fontosra érezte magát és ennek megfelelően kellően gonosszá változott.

– Nagyon gagyi – mondta Hajni, megvetően és máris kihajtotta azt a pár szandált.

– Hajni! – igyekezett tompítani a tompíthatatlant Pisti, akinek volt szíve. – Most ez miért kell?

Britni elesett a kockák előtt. A kamera nem forgott, mégis szarul érezte magát. Egyszerűen nem fért bele, hogy bénázzon.

Felnézett a villogó betűkre és csak annyit sziszegett, hogy mennyire egyszerű bazmeg.

Pedig nem volt az, szerintem még kellett volna , hogy kijöjjön a megfejtés.

„A mű forog, az alkotó pihen.”

Csak három betű volt már meg.

Ráadásul nem mindenki ismerte Szép Ernő teljes életművét.

*

Kicsit nehéz most a történésekről beszélni, mert az egy dolog, hogy láttam, amit láttam, de ugye magamtól nem lehetnek önálló gondolataim. Aki meg irányít, az még nem döntötte el, hogy most ez a 7-0 pozitív vagy negatív.

Furán hangzik, de nem egyértelmű a helyzet. Mert vegyük csupán azt a szituációt, hogy Pintér mester idejön nyáron, hogy feljuttasson minket a megérdemelt helyünkre, de ennek az az ára, hogy most leadjuk neki a pontokat. Erre mi történik? Mindenki elkezd futballozni. Ilyen a földön nincs! Bacsa például kétszer is kilép a középső védők között, elhúzza a bőrt a kapus mellett, aztán kapura lő. Először még működik a mesterterv és a kapufa tövére pattintja a pettyest, de második alkalommal már elcseszi, és ott a gól. Aztán ott van Tuboly, aki életében először úgy teker el egy pettyest, hogy az a hosszún pont bemegy. Senki nem szólt ennek a fiúnak, hogy nem erről van szó? Klausz… Kijátsszák neki a figurát, mindenki megnyugszik, hogy húszról már nem lehet veszély, erre bebombázza a felsőbe. Adja a tévé a meccset? Most mit csináljunk? Ezt le sem tudjuk tagadni…

majdnem leszakadt az ég (fotó: saját)

Elbasztuk, de nagyon.

Egyesek fejében felmerül, hogy végtére ezek futballisták, akik a lelkük mélyén győzni szeretnek, de a klub illetékesei ezt hamar elhessegetik maguktól. Ugyan már! Önálló gondolatok? Nem ez volt az elvárás. Ráadásul a szerződéseiket is úgy írtuk meg, hogy sokkal jobban járnak, ha veszítenek. Hát miért vettük alapnak a Tornyi Barnabástösszest?

Pinyő az ötödiknél leült. Addig veszekedett a tartalék játékvezetővel az összes bedobás okán.

Most örüljünk? Komolyan kérdezem. A belga mindenes is elbizonytalanodott, közel évtizedes csallóközi élete alatt pont arra lyukadt ki, hogy az összeesküvés elméletek márpedig működnek. Nem minden az, aminek látszik. A fekete fehér, az édes pedig savanyú. Ez a diadal sem az, aminek létszik, sokkal inkább valami háttérhatalom ármánykodása, vegyük csak azt, hogy miért pont hét? A hétfejű sárkány miatt lett ennyi? Ha igen, miért ez lett a példa?

Egy szánalmas egy-nulla mennyivel jobb lett volna…

Ja, hogy a nézőknek tetszett?

Az ki a faszt érdekel?

*

ETO FC – III. kerületi TVE 7-0 (1-0)

422 néző, vezette: Molnár

ETO: Fadgyas 0 – Kovács 3.5, Csonka 3.5 (76’ Lipták 0), Fodor 3 (76’ Pereira 0), Vincze 4 – Toma 4.5 (63’ Kiss 3), Tuboly 4.5 – Óvári 3.5, Vitális 3.5, Bacsa 3.5 (68’ Farkas 0) – Priskin 5 (68’ Klausz 0). Edző: Klausz László

Kerület: Balázs – Erdei, Szalai, Opavszky (36’ Borvető) – Kulcsár, Egerszegi (58’ Nyári), Daróczi, Horváth (66’ Bekker) – Barczi (66’ Mykytyshyn), Köböl – Birtalan (46’ Fejes). Edző: Pintér Attila

Gólok: 16’ Priskin 1-0, 52’ Priskin 2-0, 56’ Bacsa 3-0, 60’ Vitális 4-0, 67’ Óvári 5-0, 79’ Tuboly 6-0, 83’ Klausz 7-0

Kiállítás: 75’ Köböl

[Az osztályozásnál 1-től 6-ig terjed a skála, ahol a hatos a legjobb érdemjegy. Fontos tudnivaló, hogy van feles osztályzat is, illetve az kap értékelést, aki legalább egy fél félidőnyi időt (22 perc) a pályán töltött. Ha valakit kiállítanak, nem vonok le tőle automatikusan semmit, de a kalkulus meghatározásakor figyelembe veszem a rosszalkodást.]

Kategória: mérkőzés
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.