Most már tényleg történjen valami!

bizony elkél a lendület (fotó: m.365sport.hu)

Ha esetleg valaki Király Józsit szeretné szapulni, az először nézzen tükörbe.

Ő az égadta világon nem csinált mást, mint tette a dolgát legjobb belátása szerint, szorgalmasan. Sajnos, teszem hozzá, és nem a cinizmus beszél belőlem, hanem a szomorúság, amiért nem lett jobb edző a huszonkét meccs alatt. Tudjuk, maga is érezte, hogy nagy rá a kabát. Ősszel, amikor döcögősebbre váltott a vonat, fel is ajánlotta a távozását, de nem fogadták el. Király nem vezetőedzőnek szerződött ide ’17 nyarán. Tisztességgel kiszolgálta Bekőt, Szentest és Mészölyt is, biztosan tanult is rengeteg dolgot tőlük, már akitől lehetett, de nem lett jobb vezető edző. Így, külön írva, két szóban. Van ilyen. A habitusa nem engedte, és ennyi idősen nehéz az alapokat kicserélni. Tudom, tapasztaltam.

A felelősség azoké, akik miután kiderült, hogy nem sikerült a kísérlet, hagyták még ebben a pozícióban dolgozni. Hogy hideg számításból, vagy egyszerű jóindulatból, esetleg azért, mert tényleg hittek a csodában, az most már lényegtelen.

9-4-9. Ezt az eredménysort hagyja most maga mögött, ami pontosan megmutatja a középszert. Mert ki kell mondani, hogy sajnos a csapat nem fejlődött egy fikarcnyit sem. No ez már baj. És megismétlem, nem elsősorban edzőkérdésről van szó.

Kösz, Kiru az igyekvést, remélem a klub megtalálja számodra azt a pozíciót a klubnál, ami tényleg neked való. Megérdemled.

*

A szezon kábé negyede van hátra, és ismét teszünk egy próbát, hogy kiderüljön, vajon az új seprű jól seper közhelye érvényes-e az ETO-nál is egyszer az életben? Most Herczeg Miki a soros és azon imádkozom szorgosan, hogy legyen ő, a mi Guardiolánk!

Ha azt a megalkuvás nélküli küzdést, ami az ő esetében néha-néha már a korai Hajszán Gyulát idézte, amikor először játszott zöld-fehérben, képes egy cseppet átvinni a mostani keret tagjaiba, plusz futballoznánk is végre egy hangyányit, nagy baj már nem történhet.

Most arra a Herczeg Mikire van szükség, amelyik alig húszévesen még a nagy Puhl játékvezetőnek is beszólt, ha az igazságérzete úgy kívánta, mert bizony elég a sok jófiúból, a tökösség nagyon elkélne már a csapatnál! Rúgjuk már be végre a kocsma ajtaját!

Hajrá ETO! Hajrá Miki!

*

1994. május 7.

Győr, 16.000 néző

ETO FC Győr – Ferencvárosi TC 3-1 (2-1)

Vezette: Puhl

ETO: Végh – Pintér – Radics, Kuttor – Varga (46’ Herczeg), Csertői, Hajszán, Bordás (22’ Faragó), Mikóczi – Popescu, Klausz. Edző: Verebes József

FTC: Szeiler – Telek (4’ Hrutka) – Balogh, Szekeres – Simon, Szűcs, Albert, Lipcsei, Keller – Zavadszky (46’ Wukovics), Kovács. Edző: Nyilasi Tibor

Gólok: 9’ Lipcsei 0-1, 17’ Hajszán 1-1, 30’ Popescu 2-1, 89’ Popescu 3-1

Kiállítások: 88’ Szűcs, 88’ Herczeg

Kategória: mindenmás
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Most már tényleg történjen valami! bejegyzéshez

  1. peppino szerint:

    Egy újabb váratlan döntés. Ezt a félévet már Királlyal is megcsináltuk volna valahogy. Jövőre Herczeg Mikivel és Sebők Zsoltival célozzuk az NB1-et? És újra, már sokadszorra, a fiatal játékosokra támaszkodva?

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.